Old picture

De senaste dagar har en massa gäss flygit förbi som tokna. Varje gång har jag så klart inte min kameran framme! Tyckte der är väldigt fint när de flyger över grå himmel. Men jag har fått ett par halvdåligt på dem. Dock är denna bild från förra året, men jag gillar den fortfarande. Bara lite bättre regierad nu än vad den var innan.
 
Hade hoppning idag. Hade gärna viljat ha Fille men jag fick Cojan istället. Det funkar ju det också. :) Men det gick sådär, antingen var hon alltför pigg eller så ville hon inte alls.
SEN FYLLER FRIDA ÅR IDAG SÅ GRATTIS TILL DIG! ♥

Hopptävling på Klagshamn Ryttarförening

Här är alltså bilderna från när jag fotade en hopptävling på Klagshamns Ryttarförening. Dock ville mina föräldrar åka hem så snart så möjligt så jag fick bara fota de fem B-ponnyerna som hoppade. Resultatet av bilderna blev faktiskt över förväntan. Det var ju min första hopptävling jag fotade så jag förväntade mig inte så mycket...

 
 
 
 
Canon EOS 60D | Canon EF-S 18-135mm f/3,5-5,6
 
Ekipaget längst upp är alltså vinnaren, och på bilden längst ner kan ni se deras ärovarv. Tyckte personligen att hon red bäst också så hon var värd det, inget illa ment mot de andra. De var också väldigt duktiga! De blev två vägringar, en på häst nummer tre som välte ett helt hinder med sig, men det fick jag inte på bild dock. Och den andra ser ni ju på häst nummer fyra.
 
Började i alla fall skolan igår. Insåg inte hur mycket man faktiskt har saknat sin klass! Dock för att vi var fyra personer färre nu. Vi kändes väldigt få kvar i klassen nu när vi är arton personer. Det var tänkt att jag, Julia, Clara och Tess skulle gå på stan mest för att träffas lite men det slutade med att vi var 11 personer som gick runt där och stod ivägen för alla vad vi en gjorde. Haha!

Skåne

 
 
 
 
 
 
 
Nu har jag alltså kommit hem från fina, fina Skåne där jag hälsat mina två sysslingar. Har hunnit med att göra allt möjligt. Haft roadtrip med pappa och åkte till Falsterbo, Smyghuk (så kan nu skryta med att jag har stått på Sverigers sydligaste punkt) och en massa annat. Men mest har jag ju varit i Malmö hos släkten. De hade i alla fall två söta katter. Svea den gråa katten och Saga den svarta. Blev lite förälskad i henne, hon var bara så speciell. Saknar henne! Hade det riktigt kul i alla fall.
Haha, tack för alla kommentarer jag har fått medan jag vart borta. Hah, inte en enda. Kul!
 
Åkte förbi en ridskola där de var en stor hopptävling, men kamera batteriet hade då dött. Men efter mycket "snälla" fick jag åka tillbaka hem och ladda kameran och sedan fota lite där. Kommer bilder från det snart. Har ju aldrig riktigt fotat någon hopptävling eller annan ridtävling förut så det var roligt.

Shetland Sheepdogs

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här är bilderna på de andra hundarna. De är Shetland Sheepdogs. De heter (bild 1) Chanel, (bild 2) Coco och (bild 3) Lizzie. De var tydligen riktigt duktiga på agility och riktigt-riktigt snabba, Chanel hade tillochmed tävlat i SM nydligen. Dock var de inte lika sällskapliga som de andra hundarna, eller i alla fall mot oss främlingar. (a.k.a. Jag, Julia och senare Frida) De gick mest iväg eller duckade när man försökte klappa dem, men mot slutet lyckades vi klappa allihopa. Lizzie gav med sig och la sig till och med ner och lät oss klappa henne, som ni ser på sista bilden. Chanel skällde bara och man fick mest klappa henne kortare stunder. Vi fick kämpa för att komma därifrån, haha.
Anledning till att de är så få bilder på Coco är för att hon var ganska skygg och lite svår att få bilder på. Chanel var det dock inte problem med att ta kort på, som ni ser.

Drop everything now

 
Det regnade för ett antal dagar sedan så jag fotade lite droppar. Blev rätt lagom bra, tyckte jag.
Just nu befinner jag mig hos mina sysslingar i Malmö och har det säkert jätte trevligt. Hoppas ni har det bra där ni är sålänge! Jag kommer hem på Söndag, en dag innan skolan börjar. Hur ska jag överleva?!

Cavalier king charles spaniels

 
 
 
Jag och min käraste kambrat Julia (hon vill att jag ska kalla henne Öster-Sigvard, så vi låtsas att hon inte heter Julia. hmmmh...) åkte tillsammans med min familj till lilla-lilla Vingåker. Det fanns inte mycket att göra egentligen, så det var tur att det fanns en hundklubb som vi gick in till. Där fanns det i en hage fyra stycken Cavalier king charles spaniels, ingen aning om vad de hette. Förutom att den svarta hette Oscar... tror vi.
I en annan hage var det tre stycken Shetland Sheepdogs, de blev det mycket bättre bilder på men de kommer nog bli tidsinställda tills jag drar till Skåne imorgon. WOOP-WOOP! Ja, söta var hundarna i alla fall inte dåliga på att vara. Blev smått kär, sådär.

I let my heart go

 
 
Var med Malin igår. Vi hade tänkt fota, men det blev inte så mycket av det utan vi plocka blåbär och bakade blåbärs paj. I fall ni vill ha prickiga byxor ta gärna på er ett par ljusgula jeans och gå ut i skogen pch plocka blåbär. Dock gick mina fläckar nästan helt bort, det är bara en pytteliten fläck som fortfarande syns om man kollar riktigt nära. Jag är smart, det är jag medveten om. Idag kommer även Julia hit (även fast det inte var möjligt att vi skulle kunna träffas tills skolan börjar) och imorgon ska vi åka till Vingåker. Ska försöka fixa satt det blir åtminstone ett eller två tidsinställda inlägg tills när jag åker till Malmö på Torsdag.

Go fishing

 
 
 
 
 
Igår åkte jag, Frida och pappa och fiskade vid ett ställe som ligger bredvid ett naturreservat. Ni som överhuvudtaget läst all text i förra inlägget förstår kanske då att jag tvingade dem att om de skulle få någon fisk var de tvugna att släppa de i vattnet igen. Men på tal om förra inlägget har jag mått dåligt (dåligt och dåligt?! mest varit ledsen... får det att låta som jag har självmordstankar) över allt sånt nu de senaste dagarna och bara känt att mänskligheten är grym, så att åka till en sån här vacker plats var den bästa medicinen jag kunnat få. Trots att det finns vissa hemska människor är världen ganska vacker ändå.
 
By the way så klev jag även på en geting igår som låg på badrumsgolvet. FML! Men ska vara med Malin idag som jag inte träffat sedan skolan slutade. Det ska bli sjukt kul!

Sharkwater (läs texten)

 
 
 
 
Katten som syns på en av bilderna är Zorro. Tyvärr vet jag dock inte namnet på alla svalor, jag ber om ursäkt.
 
Har varit hos Julia de senaste dagarna. Fiskat kräftor och gråtit över fisken som var tvungen att dö bara för att vara bete, haft tvål krig, gjort dåliga kattleksaker till kattungar och tittat på filmen Sharkwater.
Ni måste se den filmen: in för något tramsigt som "åh gud, den är liksom bara sååååå bra". Utan den har till skillnad från massa andra filmer förmedlar den något.
 
Under loppet du har läst detta (om det inte bara är så att du hoppat ner hit) har en massa hajar dött. Inte bara av naturliga skäl, utan för att ett par människor har fiskat upp dem, skärt av fenorna och sedan slängt tillbaka de i vattnet levande och låtit de sjunka till botten och dö där. Flera hundra miljoner hajar dör på det här sättet varje år, och i vissa länder är hajfiske inte ens förbjudet. Allt detta för att tillaga hajfensoppa, vilket som om man inte har buljong i inte smakar något alls. Medan folk har hundra sjugiofem miljarder organisationer för att rädda t.ex. pandor, som i gemföreslese med hajar knappt är utrotningshotade, finns det knappt några alls för hajar. Får bara lust att gråta över hur hemskt mänskligheten är. Jag skäms över att vara människa. Skäms riktigt djupt!
Hajar är inte själösa mördare som biter allt de får tag på, de är intelligent djur som förtjänar att leva lika mycket som alla andra. Faktum är att det är fler människor som dör av läskatomater varje år än folk som dör av hajar.
I alla fall: gå och sen den filmen på ett eller annat sätt. Och glöm inte att förmedla det här vidare, för det är bara vi människor som kan förhindra att dessa otroliga djur lever kvar ibland oss. Lägg ut detta på din egen blogg eller länka till detta inlägg eller vad ni nu vill göra. Men kopierar du texten måste du bara ange källan, så skulle jag bli glad. :)
För utan hajar i vattnet skulle snart nästan allt levande där dö ut. Vi gräver egentligen bara vår egen grav...

Barcelona #7

La Pedrera. Gillar verkligen det här huset!
 
Vi åkte en annan turistbuss där men åkte förbi ett väldigt fint palats. Museu Nacional d'Art de Catalunya, heter det faktiskt. Men bilden till höger är bara lite allmänkt fin, tyckte jag.
 
 
Sen kom vi ner till hamnen, där Columbus statyn står mitt i en rondell. (som jag tog ett kort med pappas iPhone på coh la ut på instagram) Man kunde även åka häst och vagn, men det gjorde vi inte.
 
Och efter middag på restaurang begav vi oss hem till hotellet igen i mörkret.
 
Tycker ni inte om bilderna från Barcelona eller vad är det? Får nästan inga kommentarer på de inläggen så jag bara undrar.

Docka #2

 
Ännu fler bilder på Malva som docka. Haha, bilden längst upp till höger vänster är ju lite små läskig. Hon lyssnade i alla fall när jag sa att hon skulle öppna ögonen ordentligt...
Kom precis hem från ridning. Eftersom jag ska till Skåne nästa Torsdag red jag dubbel lektion idag. Först hade jag Majsan, som det gick så förbaskat dåligt med förra veckan. Men idag var hon riktigt fin, blev dock pigg efter galoppen och sprang mest på och försökte bocka. Sen fick jag Agge, han gick det också bra med. Trots att jag verkligen inte är förtjust alls i honom. Han busade lite och försökte byta varv (det vanliga då), men annars gick han bra. Är riktigt nöjd med båda två. Båda lektionerna var sits lektioner så vi satt ner nästan hela tiden. Nu har jag ont i rumpan! Mysigt-mysigt.

Produktfoto

 
Fotade lite studio/produktfoto igår. Blev min egen kamerautrustning som fick vara modeller! Fotot är alltså då taget med Canon EOS 350D + Canon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6. Hade tänk förnya informationen om både mig själv och min kamera utrustning lite. Ni hittar länkar till detta i menyn antingen på länken allra längst upp eller genom att trycka på kameran.

Mario Jackson - då och nu

 
 
Letade igenom lite gamla bilder på Mario. Ack, så söt han var! Lillen. ♥ Bilden längst ner till höger är den senast tagna bilden på honom. Dock får den honom att se mycket mindre ut än han är. Saknar lite den tiden då han bara kunde hoppa upp i ens knä och nästan somna där. Det gör han aldrig längre...
Och ni visste inte att han hade en mellannamn heller?! Jackson. Mario Jackson Krantz. Det var för att Frida egentligen inte ville att han skulle heta Mario.
Jag älskar dig, kaninskrälle. Även fast du får dina ryck ibland (se: bild 5 och 6) så är du den sötaste som finns. Love you!

Docka

 
 
 
 
 
Drog på Malva en lockig och väldigt blond (eftersom hon egentligen också är blond) sminkade henne lite dock liknande och gick runt på massa olika ställen. Vi såg ett par bekanta, där ibland klasskompisar och andra skolkambrater, men medtanke hur Malva såg ut och att folk redan stirrade rätt rejält stannade vi inte och sa hej till någon. Ber om ursäkt om någon av dem såg oss och tänkte säga hej och vi bara gick där ifrån! Märkte först nu att alla dessa bilder har bokeh i bakgrunden, och alla är inte ens tagna på samma plats. Haha, gud. Man ser knappt att det är hon. Eller vad säger ni, folk?
 
Har även sett Hungergames filmen nu. Har ju läst alla böcker och är ett enormt fan av hela serien. Och filmen var faktiskt bättre än jag trott, trodde inte att jag skulle gilla den alls eftersom böckerna är så sjukt bra och den omöjligt kunde vara i närheten så bra! Den slår ju inte boken, men den var faktiskt riktigt-riktigt-riktigt bra.
And happy Hungergames!

Siluetter i solnedgången

 
 
 
 
 
Här är bilderna från riktiga solnedgången. SÅ FINT DET VAR! Aah. Fjärde bilden är oseriös, vilket jag hoppas ni förstod. Tur att jag blev alldeles mörk så man inte såg duckface:t jag gjorde på den bilden. Haha!
Nu ska jag och fota med Malva, får se vad vi hittar på! Hejdå. 

As the sun sets 
 
Har ett tag nu bara haft stor lust att fota självporträtt, konstigt nog. Och idag gick jag ut och gjorde det! Solen var nästan på väg att gå ner men det såg inte ut att bli någon väldigt spektakulär solnedgång. Men där hade jag fel. Dessa bilder är dock från innan solen faktiskt började gå ner på riktigt. Blev väldigt nöjd med resultatet sen, mer bilder kommer imorgon.
Haha på första bilden ser det ut som om jag har färgat slingor. Och när vi är inne på det spåret har jag märkt att  på bilden på mig i headern ser det ut som om jag har dipdye.
 
OCH PÅ TAL OM INGENTING ANNAT ÄR DET IDAG EXAKT EN MÅNAD TILLS JAG SER NICKELBACK I GLOBEN OCH JAG ÄR GLAD SOM SATAN!

Pepsi & Frida

Foto, idé & redigering: Jag - Canon EOS 60D, Canon EF 50mm II
 
Ännu en bild på Pepsi. Han ser så nöjd ut i sin lilla kopp! Det var han också.
Var uppe med tuppen imorse och joggade en bit. Det var riktigt skönt, istället för att jogga när solen steker (eller för det mesta regnar då...) mitt på dagen. Solen hade precis gått upp och daggen var kvar i gräset och spindelnät lyste upp vart man än tittade. Mådde nästan dåligt för att jag inte hade kameran med mig! Men ska försöka ta med mig kameran ut vid den tiden imorgon igen och få lite fina bilder, förhoppningsvis.
 
Tänkte bara tacka för att statistiken höjdes nydligen. För på senaste tiden har den sjunkit massor av någon anledning! Är det något jag har gjort sämre?

This heart it beats for only you

 
Idag startade ridningen. Jag fick Majsan, och ja, hon är ju som hon är. Väldigt sur! Men det gick bra till en början men mot slutet slutade hon lyssna på mig, och vägrade galoppera. Jag kan inte skylla på henne, hon har ju gått på sommarbete i typ 2 månader så det är väl lite jobbigt att komma tillbaka.
På bilderna ser ni två av stallkatterna och Frida med hennes favorithäst Ellie. Hade gärna viljat kunna rida enne själv, men hon är ju så himla liten.

Tea-party

 
Fotade hamstern lite igår. Gud vad han är söt! ♥ Haha, han somnade nästan i koppen så han verkade i alla fall inte lida av det.
 
Det blev en hel del foton så fler bilder kanske kommer. Nu ska jag och mamma ut på en promenad i alla fall!

Barcelona #6

Då kom vi äntligen till den vackra staden Barcelona. (ignorera ambulansen) Storstäder har aldrig varit 'my cup of tea', men Barcelona är för vackert.
 
 
Vi tog en tripp med en turistbuss nästan det första vi gjorde. Här ser ni mamma vinka till sig en turistbuss!
 
 
La Sagrada Familia. Det jag nästan sett fram i mot mest att se i Barcelona. Åh, så fin den är!
 
När Frida började gnälla om att det var så himla varmt satte vi oss vid ett café i närheten. Till höger om mig, med den gröna saken på huvudet, ser ni Frida och till vänster ser ni Daniel. (eller hans ena ben och arm)
 
Mer bilder kommer snart...

Hufvudstaden

 
I Söndags besökte jag Huvudstaden, eller Hufvudstaden som det stod på "alla" byggnader. Fick Barcelona-abstinens och hade mest lust att gråta. Eller... nej. Inte gråta! Första bilden påminde sjukt mycket om en byggnad i Barcelona. MEN DÖÖÖÖÖ! Det gjorde inte saken bättre att vi gick förbi "BARCELONA TAPAS BAR". DÖÖÖ-DÖÖÖ-DÖÖÖ!

I'm a renegade I always was

 
Lite bilder från idag när jag red Major. Det blev bara en kort skritt ute eftersom flugorna svärmade (trots att den konstiga masken han har för ansiktet skulle hjälpa mot det) och han började hoppa och sparka en massa gånger i en nedförsbacke för att bli av med dem. Jag som fokuserade på vad jag skulle göra i ridhuset sen flög nästan av och blev väldigt chockad och kände att det bästa var att hoppa av och låta honom vila.

Well my thoughts you can't decode

Alla foton tagna av mig. På 3/4 av bilderna ser ni även Frida.
 
Imorgon drar jag och rider den här herren. Läste lite om Engelska Fullblod (vilket är rasen som Major är) och blev ganska chockad när jag läste att de ska vara väldigt heta och svårridna. Han är ju inte den lättaste hästen att rida, men väldigt svårriden tycker jag inte. Men allt annat, som t.ex. att ha många problem med hovarna, stämde perfekt in på honom. Fick även reda på att Engelska Fullblod är världens snabbaste hästras. Haha, det känns i galoppen kan jag säga.
Ska även rida honom på Måndag, och på Söndag drar jag till huvudstaden och lever livet.

Barcelona #5

Jag är för tillfället sjuk vilket jag har varit i ett par dagar nu. Så jag har inte så mycket mer att bjuda på än bilder från Barcelona. Men det duger väl...
 
Sista dagen i Santa Susanna. Jag, Frida, Moa, Mamma och Marie gick på en lång promenad runt om i Santa Susanna. Vi hade ju knappt varit utanför huset innan. (detta är bilden ni ser i headern)
 
Solnedgång fast åt fel håll kvällen innan. Och en söt liten boxer vi mötte på vägen! Den bara stod där och stirrade tills vi hade gått iväg. Haha!
 
Jag vill bara säga vila i frid till de som dött av söthet just nu. Vi gick vilse ett tag. Men det gjorde absolut ingenting för vi stötte på en mager kattmamma med sina 5 ungar. Dock var det bara två som var riktigt nyfikna och gick att få fina bilder på, en gick till och med att hantera och hålla i. Alla katter blev matade av en dam som bodde bredvid, som tur var. Gud så söta de var, ville bara ta med dem hem!
 
Frida och den lilla orange:a kattungen. Har ni sett något sötare? Och här ser man hur små dem var... gulle!
 
Haha, kunde inte skippa att ha med en sån här bild. På tågstationen! Nu bär det av till riktiga BARCELOOONA!
På bilden ser ni även min "sidecut-liknande" flätor som jag skaffade dagen innan, ni ser dem på Moa också.