Sharkwater (läs texten)

 
 
 
 
Katten som syns på en av bilderna är Zorro. Tyvärr vet jag dock inte namnet på alla svalor, jag ber om ursäkt.
 
Har varit hos Julia de senaste dagarna. Fiskat kräftor och gråtit över fisken som var tvungen att dö bara för att vara bete, haft tvål krig, gjort dåliga kattleksaker till kattungar och tittat på filmen Sharkwater.
Ni måste se den filmen: in för något tramsigt som "åh gud, den är liksom bara sååååå bra". Utan den har till skillnad från massa andra filmer förmedlar den något.
 
Under loppet du har läst detta (om det inte bara är så att du hoppat ner hit) har en massa hajar dött. Inte bara av naturliga skäl, utan för att ett par människor har fiskat upp dem, skärt av fenorna och sedan slängt tillbaka de i vattnet levande och låtit de sjunka till botten och dö där. Flera hundra miljoner hajar dör på det här sättet varje år, och i vissa länder är hajfiske inte ens förbjudet. Allt detta för att tillaga hajfensoppa, vilket som om man inte har buljong i inte smakar något alls. Medan folk har hundra sjugiofem miljarder organisationer för att rädda t.ex. pandor, som i gemföreslese med hajar knappt är utrotningshotade, finns det knappt några alls för hajar. Får bara lust att gråta över hur hemskt mänskligheten är. Jag skäms över att vara människa. Skäms riktigt djupt!
Hajar är inte själösa mördare som biter allt de får tag på, de är intelligent djur som förtjänar att leva lika mycket som alla andra. Faktum är att det är fler människor som dör av läskatomater varje år än folk som dör av hajar.
I alla fall: gå och sen den filmen på ett eller annat sätt. Och glöm inte att förmedla det här vidare, för det är bara vi människor som kan förhindra att dessa otroliga djur lever kvar ibland oss. Lägg ut detta på din egen blogg eller länka till detta inlägg eller vad ni nu vill göra. Men kopierar du texten måste du bara ange källan, så skulle jag bli glad. :)
För utan hajar i vattnet skulle snart nästan allt levande där dö ut. Vi gräver egentligen bara vår egen grav...
Kommentarer
Ellen (alatariel)

Sv: Tack så mycket! :D ♥ Haha, så du tycker det. ;) (Själv tycker jag inte att vi liknar så hemskt mycket) Många har trott att vi är tvillingar, men det är ju ganska förståeligt för det är bara 13 månader mellan oss. :P
Och så måste jag bara säga att bilderna i detta inlägg är ljuvliga, älskar alla! Men speciellt mycket gillar jag de fyra första. ;) Och texten som du skrev var jätte bra! :)

Datum: 2012-08-19 Klockan: 15:30:08 Blogg/hemsida: http://alatariel.papper.fi
Ellen (alatariel)

Sv: Låter intressant! :) Så lite så. Ja det är verkligen tråkigt med regn. :>

Datum: 2012-08-19 Klockan: 17:14:27 Blogg/hemsida: http://alatariel.papper.fi
Jenny

Jag blir så trött på människor ibland.. -.-' :(

Svar: Håller helt med. Men det är tur att det finns underbara människor också som kan glädja en!
Sofia Krantz

Datum: 2012-08-19 Klockan: 21:13:22 Blogg/hemsida: http://benysbloggen.blogg.se
Anonym

Det är helt okej att du inte kan namnen på alla svalor! :D Tror ingen kan det ;D

Datum: 2012-08-19 Klockan: 22:46:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: