Fireworks

 
 
 
 
Om 6 timmar är det inte 2012 längre och vi kommer aldrig få uppleva det igen. Det är en konstig känsla egentligen. Men egentligen är det inte så mycket som ändras, och det känns så hela året. När man sen ser tillbaka på början av året, det är då man inser hur mycket som hinner hända under ett år. Jag hoppas att 2013 ska bli lika bra - om inte bättre - som 2012. 
 
Dessa bilder hittade jag i alla fall från förra årets nyårsafton och jag blev helt kär i den med den röda röken. Gillade dem för att de var väldigt ovanliga och speciella och inte som alla andra fyrverkeribilder. Fattar bara inte varför jag märkt dessa bilder innan, måste varit blind.

I'll write you just to let you know that I'm alright

Haha, gud så ful start bild. Det ser ut som om han ska stanna. Som jag alltid påminner; kom ihåg HD:n.
 
Här är videon jag lovade. Första klippet som syns är från den tidigare videon när vi red barbacka. Men annars är det från igår. Också i den ordningen vi hoppade. Så ni ser ju att vi höjde lite i slutet. Totalt älskar att efter att han sprang undan och vi ska hoppa det hindret igen (ca. 1:07) så sjunger Hayley "and here we go again". Haha, hur perfekt. Det var faktiskt inte ens med mening. 
Är verkligen hur glad som helst att jag gick på det här lägret, tänk att man kan utvecklas så mycket under fyra dagar. För vi har verkligen fått hur stora framsteg som helst i dressyren, från att bara springa med huvudet rakt upp i luften och inte gå i form till riktigt lugnt, med huvudet ganska lågt nere i super fin form en hel lektion. Hoppas att jag får börja rida honom lite oftare nu och att det forsätter att gå såhär, det skulle vara helt underbart. Har ju ridit honom 9 gånger här veckan. NÄSTAN REKORD, haha. Bara att förra ridlägret red jag honom 10 gånger på en vecka. 

But it flew away from her reach

 
Gick lös på redigeringen i Photoshop. Haha, men det blev ganska coolt tyckte jag.
 
Idag var ju i alla fall sista dagen på ridlägret. Fille var allmänt stressad i boxen. Men han var lugn och fin när vi hoppade och hoppade riktigt bra för det mesta. 
Andra passet var barbacka, kan väl börja med att säga att jag nu har 95 gånger kvar att ramla av nu. Då hade vi massa kul med serpentiner runt hinderstöd, flytta flaggor från en plats till en annan & rida genom bommarna som låg på marken på olika sätt t.ex. som ett hörn. Han gick fint först, hade lite svårt med en av bom-övningarna men annars riktigt fint. När vi skulle galoppera for han iväg i världens studsigaste galopp (och han har ändå annars en väldigt rund, mjuk och behaglig galopp) som också var alldeles för pigg och när vi skulle sakta av gick det knappt och tillslut studsade jag av. Dock var det nog min minst allvarliga avramling. Hahaha, men jag satt upp barbacka igen direkt efter och galopperade faktiskt 3 gånger till. Inte för att det blev lugnare då direkt, det gick inte att få honom att minska. Sen tävlade vi lite med en bana med alla övningar och jag kom två, trots att han blev lite seg då.

2012

Tänkte dra en genomgång på året som gått. Lite speciellta händelser eller bara allmänna händeleser.
 
 
Här var jag fortfarande kvar och bloggade på min förra blogg, okaajh.blogg.se. Början av ett nytt år, började med att träffa min vän Ronja. Direkt därefter kom även Essa och hälsade på hemma hos mig för första gången. Vi fotade på en kulle och la ut en mycket charmig film på oss. Tog även en bild på världens bästa katt - Zorro - som jag fortfarande tycker är fin. Fick jaga honom som en galning för att få den bilden. Red även Toffe för första gången. En ganska händelserik månad.
 
 
Jag och Julia fotade lite coola ljus-bilder med hjälp av en ficklampa. Jag fick rida fina Cojan för första gången. Fotade lite snygga bilder på Mario, när han rullade i snön. Tog lite droppbilder i vasken. Fotade även John bredvid b.l.a. en stor sten. Vi döpte honom Sten. Hej Sten!  En ganska lugn månad, där tiden mest flöt på.
 
 
Jag la ut söta bilder från en tripp till Gbg år 2001. Alltså var jag 2 år gammal. Bilden som syns här är förmodligen första gången jag någonsin sitter på en häst. Och nöjd verkar jag! Red Bazaar för första gången denna månad också. Haha, red bara nya hästar de här första månaderna. Hunden Tintin och hans ägare var på besök hos oss. Mitt kaninskrälle fyllde 1 år. Pluttisen! I slutet av månaden blev vår hamster Pepsi sjuk och var nära på att dö, men vi lyckades rädda honom och han lever och mår bra än idag. 
 
 
Började med få åka till Major för första gången på ett halvår eftersom han hade varit sjuk. Mysigt! Den åttonde i månaden var jag och provred en häst och blev samma dag medryttare på henne. Top Secret hette hon, kallas Topsan. Var lyckligast på jorden. Bilden längst upp till vänster är oss på provridningen som gick så himla bra bilden till höger är också på henne. Ett tag efter ramlade jag av för första gången, det var Ferdy som var boven till detta. Under samma vecka ramlade jag av Topsan två gånger. Var även och fotade med Matilda. Fyllde även 13, och fick en Canon EOS 60D. Min bästis, typ. 
 
 
Den fjärde Maj skrev jag ut att jag inte längre var medryttare på Topsan. Lite av anledningen varför kan ni läsa här! Den tolfte bytte jag från min förra blogg till den jag har idag. Mest av namnskäl och sånt. Var hemma hos Clara och fotade hennes katt Gandalf lite spontant. Hade väldigt mycket fotoinspiration här, och fotade ganska mycket.  En bild jag minns att jag blev väldigt nöjd med är eldbilden. Hälsade på Essa i Köping ett tag också. Köpte ett linne som blev väldigt omtyckt när jag la ut bilder på det.
 
 
En av mina topp månader tycker jag personligen. Inspirationen var på topp och jag fotade en massa. La ut en video med svar på min frågestund. Var även och red Major och Kerstin tog jätte fina bilder på oss två. Började även rida honom helt själv. Var även på ett ridläger där jag jag fick Fille. Vid det laget var han en av de värsta hästar jag visste, jobbig och springig. Men efter det ridlägret ändrade jag helt min uppfattning om honom och började faktiskt gilla honom. Vi tog även hand om hunden Tintin i en vecka. Fotade med Malva och målade hennes ansikte och det kom att bli en av mina favoritbilder bland de jag har tagit.
 
 
Juli var en väldigt rolig månad med mycket som hände. Jag var ute och fotade Zina. Några dagar efter det åkte jag till Barcelona i lite mer än en vecka, ni ser en bild från Barcelona till vänster. Närmare bestämt på Sagrada Familia. Saknar det! Jag och Julia fotade även med lite magiskt tema. Mittenbilden blev lite av en favorit, då jag tycker den var lite speciell. Sen var ju hela iden min så då får man ju lov att vara stolt. Haha! Tog även en bild på en humla jag tycker mycket om.
 
 
Också en av toppmånaderna vad det gäller fotografi. Åkte till Stockholm med min familj. Fotade även hamstern min i en tekopp, och den bilden är bra fin tycker jag. Tog även lite kort på mig själv en kväll när solen gick ner och ljuset var fint. Klädde även ut Malva till en docka och fotade henne. Var även och fotade med Malin, men det blev inte så mycket bra bilder. Åkte även till Vingåker för att mamma skulle hälsa på en bekant, och hittade en hundkennel där jag fotade en massa hundar. Precis innan skolan började åkte jag till Malmö och hälsade på min sysslingar. Under samma tripp fotade jag även en hopptävling.
 
 
La ut en vlogg i början av månaden, haha, tänker inte ens länka till den. Var även och fotade min fina vän Bella och hennes förra medryttarhäst Nisse. Jätte fina bilder blev det. Tyvärr är Nisse såld nu. Var hos Clara igen och fotade hennes nya kattunge, Kirvan. En jätte "söt" bild på honom längst upp till höger. Det var även i denna månad jag blev skötare på Fille. Jag målade Dödsrelikerna märket på handleden. I slutet av månaden åkte jag till Stockholm med Julia där vi var på fotografiska muséet och även hade Plank Tour. 
 
 
Det var under den här månaden jag började tappa lite inspiration till att fota. Men jag fotade en regnbåge för första gången, och den var en rejält fin regnbåge. Fick också reda på en rolig sak om Fille som ni kan läsa här. Tog lite självporträtt i solnedgången, den som syns på bilden här uppe och i headern. Den 13:e Oktober var det ett år sedan världens bästa Bacardi försvann från denna värld och jag har fortfarande inte förstått det. Fotade Ubbe och Sofus ute i hagen och red Ubbe några dagar senare "typ" för första gången. Red även Major, som hade varit sjuk igen och som jag inte ridit på ett tag då.
 
 
En månad då det började mörkna utomhus. Var på Halloween fest med massa trevligt folk. Färgade även Claras hår vilket jag la ut en video på. Hahahaha! Fotade en soluppgång en morgon och det var så himla fint. Fotade även lite söta bilder på fina Cojan. Var med på min första hopptävling med Fille och vi ko runt felfritt och fick rosett. Det snöade även för första gången. Här hade jag egentligen knappt inspiration att fota alls och det enda jag skrev om var bara hästar och ridpassen. Men det var det jag hade.
 
 
Ja, vad säger man om nutid? Började månaden med att bli avkastad av Ferdy. Han och jag är i nedre vänstra hörnet. Frida tog även jätte fina bilder på mig och Major, en av dem ser ni i mitten. Just nu ligger min fotoinspiration på noll och jag vet inte var den har tagit vägen men jag försöker få idéer och fota mycket ändå. Men jag har fota ganska mycket snö just nu. Blev även ganska rejält sjuk i en hel vecka och låg hemma med hög feber och allt möjligt. Red ett pass med Fille barbacka som var jätte kul och mysigt. Det har ju hunnit vara julafton. Och är just nu mitt i ett dags-ridläger i fyra dagar. Har Fille och det har börjat gå så himla bra för oss dressyren. Bättre än någonsin. Hoppas att det håller i sig.
Snart är det nytt år också! Tiden går så sjukt fort.
 
2012 har varit ett relativt bra år. Jag har utvecklats mycket inom fotografi, tycker jag och även inom ridningen. Men det förväntas väl att det ska bli så under ett års tid. Men jag hoppas att 2013 ska bli bättre!
Märkte att mitt nyårslöfte var att köpa en 60D, så jag har lyckats. WOHO!

You're the closest to heaven that I'll ever be

 
 
 
Lite fler bilder från soluppgången jag fotade en morgon. Gud så fint det är! Solupp/nedgångar är nog det bästa som finns tror jag. Och det finaste som finns. 
 
Åh gud, världens bästa riddag idag. Första passet var dressyr och han gick lagom fint först. Lite pigg efter galoppen en liten stund men annars bra, men den sista kvarten lossnade han och gick sådär super duper fint. Tänkte att eftersom både de andra dagarna har det gått sämre på det andra ridpasset så förväntade jag mig inte mycket. Det var markarbete och blir han ju oftast ganska pigg. Blev inte riktigt pigg någon gång faktiskt utan bara jätte fin. Det var i alla fall en rolig lektion, red utan stigbyglar över bommarna lite också. Och i slutet fick vi galoppera i jockeyläder, det tyckte han var kul. Världens finaste ponny. Han fick massor av kramar, pussar och godis efter det ridpasset. Kunde inte ha varit mer perfekt. 

Fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå

 
 
Lite fler ovisade bilder från trippen hem från Barcelona i somras. Kände för att lysa upp lite bara i vintermörkret! Men tycker dem är riktigt coola, för ljuset var så himla coolt. Detta är precis över Barcelona så det är det man kan urskilja på både bilderna.
Andra dagen på ridlägret idag. Hoppningen gick riktigt bra och var väldigt kul. Vi hoppade först 5:on halva och han hoppade fint nästan alla gånger. Lite segt de första gångerna. Sen hoppade som en kortare bana med först två sen tre hinder, två upplagna och en oxer. Det gick bra först, sprang undan på oxern en gång och galopperade iväg en sväng med mig. Men efter det gick det så himla super bra. Kanske den bästa hoppning vi har haft tillsammans tror jag. Jag märkte att han tyckte att det var riktigt kul och då tyckte jag att det var riktigt kul också. Efter det var det dressyr och han var stel och ville inte forma sig först. Men jag kämpade och kämpade och en halvtimme in i passet lossnade han och gick så himla fint. Var hur svettig som helst efteråt.

Red dots

 
Hellu, folks. Har jag nämt att jag gillar bokeh bilder? Tycker dem är så mysiga och fina!
 
Var på ridläger idag. Fick Fille som jag ville, wihoo! Första passet var dressyr och jag fick testa att ha snodd (en typ av hjälptygel) på honom, den satt dock inte hårt utan ganska löst. I början gick han helt okej, men på slutet gick han verkligen SÅÅÅHÄÄÄÄÄR fint att jag bara ville hoppa runt och dansa av glädje.  Han gjorde det inte gratis skulle jag inte säga så vi både var riktigt svettiga efteråt. Blev lite pigg i galoppen bara. Men det har jag lite överseende med för att ingen hade ridit honom sen jag gjorde det i Söndags. Andra passet var markarbete och det gick mycket sämre, i början var det helt okej och jag kände precis att huvudet började sänkas neråt i fin form när vi skulle galoppera och allt bara blev pannkaka. Han bara tog bettet och stack hela tiden och var allmänt jobbig. Arbetet med bommarna blev väl helt okej annars. Imorgon taggar vi hoppning första passet och sen dressyr igen! Och då jäklar ska han gå lika fint som idag.

Christmas

 
 
 
God jul på er, folks. Har haft en trevlig dag, pappas sida av släkten kom hit vid lunchtid och efter det åkte vi till min moster och åt god mat, tittade på Kalle Anka, Skype:ade med min andra moster i Göteborg & våran fem dagar gamla kusin Emil och öppnade paket. Fick mest lite små saker. Hade ju egentligen inte något jag verkligen önskade mig. Men en annan sak jag fick var en Mockingjay Pin av Frida. Visste inte ens att man kunde köpa en sån i Sverige. Men har ni inte sett Hunger Games filmen/läst boken vet ni kanske inte vad detta är. Men den är jätte cool! Kommer nog ha på mig den dag ut och dag in framöver. 
Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall! Håller på med lite inlägg till dagarna jag är på ridläger som kommer komma då hoppas jag. 

Vitt och dimmigt

 
 
Lite fler av de bilderna jag tog morgonen hemma hos Julia innan jag svimmade. Det var verkligen jätte fint, allt med dimman och lite lätt soluppgång. Dock ser man ju egentligen inte sjön på dessa bilder på grund av all dimma.
Och tänk att imorgon är det julafton, som man har längtat. Allt är ju inte klart än, men ska försöka fixa det sista med julpyntet i mitt rum och sådär nu, sen behöver gerbilerna få sin bur städad och mitt hår behöver en rejäl tvätt.
 
Var och red min prins idag som sagt. Måste säga att det var det bästa passet jag någonsin haft med honom. Fick lite tips av Åsa för att han ska börja jobba med ryggen och bakbenen som han annars inte gör, b.l.a. på att våga ha lite mer kontakt i tygeln. Stretade emot lite i början som vanligt men sen gick han jätte fint ibland. Han gick jätte fint och lugnt, till och med galoppen var i fin form och lugnt. Blev lite pigg i slutet efter galoppen bara.
Men jag kände verkligen skillnad idag, han var inte alls lika pigg som han annars är utan han var jätte fin. För han kan verkligen den där hästen, han orkar helt enkelt bara inte anstränga sig. Men jag hoppas att jag får honom på ridlägret på Onsdag så jag verkligen kan få det att fortsätta gå så här bra. Min älskade fina ponny!

Dubbelt ridpass med barbacka-bus

 
 
 
Bilder på mig och söten från idag. Galoppbilden är printscreen från video. Inga toppenbilder egentligen, men de är ju söta ändå. Mina finaste ponny! 
Red dubbelpass i dag, eftersom jag missade förra veckan. Första passet red jag vanligt (med sadel) på Majsan, som har ovanligt pigg och glad idag. Både i ridning och hantering. Hon är ju annars allmänt känd att vara tjurig som få. Det passet var helt okej och hon gick väldigt bra i form ibland. Men hon blev pigg både i och efter galoppen, sötan.
Andra passet red jag Fille barbacka. Var ett fritt ridpass där man fick göra lite vad man ville ungefär, det gjorde att det var ganska dålig ordning och folk var överallt och ingenstans. Jag försökte jobba på volterna och få honom i fin form. Ett par gånger lossnade han faktiskt och gick jätte fint i form och trampade fint under sig. Galopperade sen ganska mycket och då blev han racerhäst och ökade & ökade. Men gud så kul det var! Förutom ordningen var det ett grymt kul ridpass, galoppen var helt underbar. Älskade, finaste ponnysnutt. ♥
Rider honom även på Söndag, woop. Men vi får se om jag lägger upp video sen, då har jag från båda passen.
 
By the way, när vi skrittade av skulle jag sitta i damsadel. Det gick bra till en början, men när jag skulle stanna honom och sätta mig normalt igen stod han inte stilla länge utan gick iväg och jag gled av. Landade ju på fötterna dock men nu kan jag i alla fall låtsas att jag har "ramlat av" honom. Fast nej...

Hur det egentligen ser ut

 
 
 
Ibland beter sig Major som på mellersta bilden, är jättemysig och söt, och sen har han ju sina ögonblick. (se: de andra två bilderna) Haha, första är ju så fulsöt så jag vet inte vad. Charmig han är, den där.
Detta är fler bilder från denna fotografering. Denna fotograferingen var ju inte direkt förbered så jag är ju klädd som jag är klädd med trettio lager kläder, haha. Bättre det än att frysa till döds i kylan!
 
Förlåt för all uppdatering, mitt lilla sjukmarthon fortsatte och jag fick b.l.a. öronninflamation också och går på pencilin nu. Men är frisk nu och är tillbaka i skolan och hann vara i stallet en stund idag och sköta om Fille-Fjonkan. Och idag var en bra dag i Filles värld och han var jätte mysigt och glad, sånt är alltid kul. 

12

 
Läskig bild, huh. Jag och Julia tog lite läskiga bilder med hennes katter i Söndags. Den till vänster är Julia och jag är den till höger, katten är Skorpan. På tal om ingenting, awesome datum och tid att lägga ut ett inlägg på va?
 
Var på sjukhuset och tog en massa prover (typ blodprov och sånt) eftersom febern inte har gett sig och jag börjat må värre. Men det är nog inte lunginflamation utan bara någon vanlig infektion någonstans vid halsen/lungorna som jag inte kunde få medicin för, så förhoppningsvis ska den bara försvinna av sig själv.

I wouldn't mind it, at all

 
 
 
 
Lite bilder från imorse hemma hos Julia. Vaknade av Zorro som jamade ute i köket, och gick ut då till honom och gosade en stund. Han jamade ynkligt hela morgonen och ville ha mat. Haha, det är sjukt hur ynklig den katten kan låta. Han låter som en hes kattunge som inte fått mat på tre år. Sötisen! Fick det hela på film också, han är så sjukt söt. 
Dock någon minut efter att jag tog det översta fotot fick jag svårt att andas, allt började snurra och och jag var nära på att svimma. Och på vägen tillbaka till huset ramlade jag ihop i snön (observera att jag inte hade några täckbyxor på mig) och kunde knappt komma upp igen. Åkte sen hem och konstaterade att jag hade 39 graders feber, mysigt-mysigt. Har mått rent ut sagt skit hela eftermiddagen, men nu har Alvedonen börjat värka lite så orkar gå upp i alla fall. Hoppas på att blir frisk snart. Men det blev ju bra bilder i alla fall!

But you came along and you changed everything

 
 
Det är så sjukt mysigt med snö, allt är inte mörkt och trist längre utan allt är bara ljust och fint. Kallt är det, men mysigare än slaskigt grått, regnigt väder. Har blivit medlem på Pottermore, kulkul. Någon annan av er som är medlem där? Jag blev en Ravenclaw i alla fall, woopwoop.
 
Red finaste Sally idag. Det gick väl okej, men hennes vänstervarv var katastrofalt. Hon bara lutade sig innåt och ville inte forma sig alls, men högervarvet var fint. Hon ville dock aldrig riktigt lossna i formen utan sprang med huvudet alldeles för högt upp nästan hela lektionen. På bommarna gick det bättre, hade små problem med de upphöjda bommarna och sprang undan någon gång och sådär. Men mysig är hon, somande i min famn ett par gånger. Myshästen!

Mr. Ferdy (varning för fula bilder)

 
 
 
Lite bilder från i förrigår när jag red Ferdy. Faktiskt de absolut första bilderna på mig och honom. Har innan bara haft en enda video där jag hoppar honom, den är suddig och den gången gick det jätte dåligt och jag red som en kratta. Fast dessa inte är riktiga bilder, utan PrintScreens från en video Frida filmade. Därav den usla kvalitén. Synd att hon gick ner i stallet när vi skulle galoppera och jag flög av, annars hade vi haft det på film vid det här laget. Måste ha sett väldigt roligt ut med denna lilla ponny som bockade allt han kunde. Haha! 

Det finaste jag vet / 96 gånger kvar

 
 
Världens finaste Major, vad skulle jag gör utan honom. Den översta bilden är nog från och med nu den finaste jag har på oss två. Frida har tagit den, de andra bilderna har jag tagit. Det blev bara ett kort besök hos honom idag, liten promenad ute och Frida red honom lite lätt sen.
Innan Major var jag ju i stallet och red helgvärdinnaridning. Fick rida för Mia idag, det är alltid kul att rida för andra tränare. Där fick jag i alla fall rida min finaste busponny Ferdy. Först gick han bra men ville inte forma sig riktigt och hade inte så bra framåtbjudning, så försökte få igång honom. Vid skänkelvikningsövningen gick han bra. Sen galopperade vi på volterna och till en början gick det bra. Vi skulle tänka på att verkligen göra en tydlig halvhalt innan vi fattade och från trav fattade han fint, formade sig fint och allt vara bara jätte fint. Sen skulle vi fatta från skritt göra avbrott till skritt igen och sen fatta igen o.s.v., de första gångerna gick det bra. Den kanske femte gången när jag fattade galopp bara flög hela hans bakben upp i taket (inte bokstavligen) och han gjorde världens bockning. Jag satt kvar, lite halvt chockad  men skrattade mest åt hans dumheter. När vi skulle fatta galopp nästa gång flög hans bakben ännu högre upp och man kände hur han bara tog i så mycket han kunde med bockningen för att få av mig, där satt jag inte kvar länge utan flög rakt ner i golvet. Haha, dum-dum ponny. Skadade mig inte alls utan satt upp direkt efter och fortsatte lektionen. Men det var ju inga söta små barnvänliga  bockningar, sånna har jag varit med om t.e.x. med Toffe och dem känner man inte ens, utan detta var riktiga monsterbockningar. Resten av lektionen gjorde vi en övning med förvänd galopp på ena långsidan och det gick väl hyfsat bra. Där hade han dock sitt vanliga galopprace han brukar ha när man galopperar mycket. Anledningen till att han kastade av mig i alla fall (utifrån vad Mia berättade för mig), var att han brukar gå på småbarnslektionerna där han får göra som han vill. Men sen när de väl sätter en "duktig ryttare" på han som inte låter honom göra exakt som han vill och får honom att arbeta på ens egna krav så blir han arg och ja.  Då har jag bara 96 gånger kvar att ramla av nu då, WIHO! Har ju faktiskt ramlat av Ferdy en annan gång förut ju.