2012

Tänkte dra en genomgång på året som gått. Lite speciellta händelser eller bara allmänna händeleser.
 
 
Här var jag fortfarande kvar och bloggade på min förra blogg, okaajh.blogg.se. Början av ett nytt år, började med att träffa min vän Ronja. Direkt därefter kom även Essa och hälsade på hemma hos mig för första gången. Vi fotade på en kulle och la ut en mycket charmig film på oss. Tog även en bild på världens bästa katt - Zorro - som jag fortfarande tycker är fin. Fick jaga honom som en galning för att få den bilden. Red även Toffe för första gången. En ganska händelserik månad.
 
 
Jag och Julia fotade lite coola ljus-bilder med hjälp av en ficklampa. Jag fick rida fina Cojan för första gången. Fotade lite snygga bilder på Mario, när han rullade i snön. Tog lite droppbilder i vasken. Fotade även John bredvid b.l.a. en stor sten. Vi döpte honom Sten. Hej Sten!  En ganska lugn månad, där tiden mest flöt på.
 
 
Jag la ut söta bilder från en tripp till Gbg år 2001. Alltså var jag 2 år gammal. Bilden som syns här är förmodligen första gången jag någonsin sitter på en häst. Och nöjd verkar jag! Red Bazaar för första gången denna månad också. Haha, red bara nya hästar de här första månaderna. Hunden Tintin och hans ägare var på besök hos oss. Mitt kaninskrälle fyllde 1 år. Pluttisen! I slutet av månaden blev vår hamster Pepsi sjuk och var nära på att dö, men vi lyckades rädda honom och han lever och mår bra än idag. 
 
 
Började med få åka till Major för första gången på ett halvår eftersom han hade varit sjuk. Mysigt! Den åttonde i månaden var jag och provred en häst och blev samma dag medryttare på henne. Top Secret hette hon, kallas Topsan. Var lyckligast på jorden. Bilden längst upp till vänster är oss på provridningen som gick så himla bra bilden till höger är också på henne. Ett tag efter ramlade jag av för första gången, det var Ferdy som var boven till detta. Under samma vecka ramlade jag av Topsan två gånger. Var även och fotade med Matilda. Fyllde även 13, och fick en Canon EOS 60D. Min bästis, typ. 
 
 
Den fjärde Maj skrev jag ut att jag inte längre var medryttare på Topsan. Lite av anledningen varför kan ni läsa här! Den tolfte bytte jag från min förra blogg till den jag har idag. Mest av namnskäl och sånt. Var hemma hos Clara och fotade hennes katt Gandalf lite spontant. Hade väldigt mycket fotoinspiration här, och fotade ganska mycket.  En bild jag minns att jag blev väldigt nöjd med är eldbilden. Hälsade på Essa i Köping ett tag också. Köpte ett linne som blev väldigt omtyckt när jag la ut bilder på det.
 
 
En av mina topp månader tycker jag personligen. Inspirationen var på topp och jag fotade en massa. La ut en video med svar på min frågestund. Var även och red Major och Kerstin tog jätte fina bilder på oss två. Började även rida honom helt själv. Var även på ett ridläger där jag jag fick Fille. Vid det laget var han en av de värsta hästar jag visste, jobbig och springig. Men efter det ridlägret ändrade jag helt min uppfattning om honom och började faktiskt gilla honom. Vi tog även hand om hunden Tintin i en vecka. Fotade med Malva och målade hennes ansikte och det kom att bli en av mina favoritbilder bland de jag har tagit.
 
 
Juli var en väldigt rolig månad med mycket som hände. Jag var ute och fotade Zina. Några dagar efter det åkte jag till Barcelona i lite mer än en vecka, ni ser en bild från Barcelona till vänster. Närmare bestämt på Sagrada Familia. Saknar det! Jag och Julia fotade även med lite magiskt tema. Mittenbilden blev lite av en favorit, då jag tycker den var lite speciell. Sen var ju hela iden min så då får man ju lov att vara stolt. Haha! Tog även en bild på en humla jag tycker mycket om.
 
 
Också en av toppmånaderna vad det gäller fotografi. Åkte till Stockholm med min familj. Fotade även hamstern min i en tekopp, och den bilden är bra fin tycker jag. Tog även lite kort på mig själv en kväll när solen gick ner och ljuset var fint. Klädde även ut Malva till en docka och fotade henne. Var även och fotade med Malin, men det blev inte så mycket bra bilder. Åkte även till Vingåker för att mamma skulle hälsa på en bekant, och hittade en hundkennel där jag fotade en massa hundar. Precis innan skolan började åkte jag till Malmö och hälsade på min sysslingar. Under samma tripp fotade jag även en hopptävling.
 
 
La ut en vlogg i början av månaden, haha, tänker inte ens länka till den. Var även och fotade min fina vän Bella och hennes förra medryttarhäst Nisse. Jätte fina bilder blev det. Tyvärr är Nisse såld nu. Var hos Clara igen och fotade hennes nya kattunge, Kirvan. En jätte "söt" bild på honom längst upp till höger. Det var även i denna månad jag blev skötare på Fille. Jag målade Dödsrelikerna märket på handleden. I slutet av månaden åkte jag till Stockholm med Julia där vi var på fotografiska muséet och även hade Plank Tour. 
 
 
Det var under den här månaden jag började tappa lite inspiration till att fota. Men jag fotade en regnbåge för första gången, och den var en rejält fin regnbåge. Fick också reda på en rolig sak om Fille som ni kan läsa här. Tog lite självporträtt i solnedgången, den som syns på bilden här uppe och i headern. Den 13:e Oktober var det ett år sedan världens bästa Bacardi försvann från denna värld och jag har fortfarande inte förstått det. Fotade Ubbe och Sofus ute i hagen och red Ubbe några dagar senare "typ" för första gången. Red även Major, som hade varit sjuk igen och som jag inte ridit på ett tag då.
 
 
En månad då det började mörkna utomhus. Var på Halloween fest med massa trevligt folk. Färgade även Claras hår vilket jag la ut en video på. Hahahaha! Fotade en soluppgång en morgon och det var så himla fint. Fotade även lite söta bilder på fina Cojan. Var med på min första hopptävling med Fille och vi ko runt felfritt och fick rosett. Det snöade även för första gången. Här hade jag egentligen knappt inspiration att fota alls och det enda jag skrev om var bara hästar och ridpassen. Men det var det jag hade.
 
 
Ja, vad säger man om nutid? Började månaden med att bli avkastad av Ferdy. Han och jag är i nedre vänstra hörnet. Frida tog även jätte fina bilder på mig och Major, en av dem ser ni i mitten. Just nu ligger min fotoinspiration på noll och jag vet inte var den har tagit vägen men jag försöker få idéer och fota mycket ändå. Men jag har fota ganska mycket snö just nu. Blev även ganska rejält sjuk i en hel vecka och låg hemma med hög feber och allt möjligt. Red ett pass med Fille barbacka som var jätte kul och mysigt. Det har ju hunnit vara julafton. Och är just nu mitt i ett dags-ridläger i fyra dagar. Har Fille och det har börjat gå så himla bra för oss dressyren. Bättre än någonsin. Hoppas att det håller i sig.
Snart är det nytt år också! Tiden går så sjukt fort.
 
2012 har varit ett relativt bra år. Jag har utvecklats mycket inom fotografi, tycker jag och även inom ridningen. Men det förväntas väl att det ska bli så under ett års tid. Men jag hoppas att 2013 ska bli bättre!
Märkte att mitt nyårslöfte var att köpa en 60D, så jag har lyckats. WOHO!
Kommentarer
Malva

Saknar dig

Datum: 2012-12-29 Klockan: 19:22:15
Ellen (alatariel)

Ett riktigt bra år! Och jätte fina bilder har du tagit! :)

Datum: 2012-12-31 Klockan: 11:35:43 Blogg/hemsida: http://alatariel.papper.fi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: