Vem är jag?

 
 
 
 
 
Mitt namn är då Sofia Krantz, mitt pronomen är hon, och jag är i skrivande stund 17 år gammal och bosatt i en liten stad i Sverige. Jag går första året på gymnasiet och går samhällslinjen med inriktning media. Jag fotar på hobbynivå (plus ett par fotojobb då och då) och är även aktivist.
 
Är sedan maj 2014 vegan och hela händelsen har förändrat mitt sätt att se på väldigt mycket och jag har tillslut blivit en person med väldigt starka åsikter kring samhället och hur vi behandlar djur. Jag är en person med starka (och från många andras synvinkel, konstiga, och bisarra) åsikter kring det mesta. Jag är feminist, anti-rasist, anti-HBTQ+ hat och anti all annan form av förtryck mot både människor och djur. Jag tror på allas lika rättigheter och att alla ska vara inkluderade och kämpar för att bryta samhällets sjuka normer. För det är normerna som leder till i princip allt förtryck, kränkningar och hat. Utan alla normer som förklarar hur vi ska och borde vara skulle de avvikande från normerna inte bli utsatta för så mycket förtryck.
 
Jag har tidigare varit hästintresserad och red ett par år, men allt eftersom jag insåg det moralisk felaktiga i det så tog jag till en början avstånd från det traditionella förhållningssätten till att senare sluta med hästar helt och hållet. Här är ett inlägg om just det om ni vill läsa lite mer!
 
En stor del av mig och det jag gör/skriver är att jag lider av ett par psykiska sjukdomar och det är väldigt centralt i mitt liv och har varit de senaste 3 åren ungefär. Jag får dock hjälp och har stöd från folk runt omkring mig, vilket jag är väldigt tacksam och lyckligt lottad för. Min psykiska ohälsa kan ofta speglas i min blogg och dessutom vill jag gärna uppmärksamma psykiska ohälsa och få bort tabu-stämpeln kring det hela.
 
Till lite positivare saker kan jag helt enkelt prata om några saker jag tycker om. Jag älskar Harry Potter och har läst alla böcker/sett alla filmer. Verkligen ÄLSKAR Harry Potter, ååååh. Bästa som finns. Sen älskar jag katter extremt mycket också. Jag älskar även flera andra böcker och bok-serier, som Syskonen Baudelaires olycksaliga liv och Hungergames. Förutom det gillar jag en del Tv-serier såsom Orphan Black, Breaking Bad, Sherlock, Supernatural & American Horror Story. Sen älskar jag företaget Lush, mest för att de både inte testar sina produkter på djur och sen dessutom har till största del veganska produkter. Förutom det ligger musik mig varmt om hjärtat och jag lyssnar för det mesta på musik och gillar både att sjunga och kan spela piano dessutom. Fotografering har också länge varit ett stort intresse för mig och även om jag inte fotar lika mycket som jag brukade så är det fortfarande något som ger mig mycket glädje. 
 
Det var väl en liten text om mig själv helt enkelt. Tack för mig.