Sunset

 
Jag älskar verkligen solnedgångar. Det är nog det finaste som finns!
Har ledigt från skolan två dagar nu, ska bli rätt skönt. Ska försöka fota lite om jag hinner. Vi får hoppas det i alla fall! 

Åh, vad jag tycker om denna hästen

Kolla på videon i HD för bästa kvalité. Haha, min babyröst jag använder när vi är på uteritt. HAHAHAHA!
 
Det var inte ens tänkt att jag skulle rida idag, men Frida fick jätte ont i ena benet när hon travade och han var ju igång så det kände dumt att bara låta honom få avbryta mitt i passet. Så jag hoppade upp med jeans och allt på, som tur var hade Kerstin kvar sin hjälm som jag kunde använda och sen fick jag låna Fridas väst, och red en liten stund så att han verkligen skulle få röra på sig. Gud vad fin han var idag! Typ det mysigaste passet jag har haft. Begärde ingenting och travade en bra stund med långa tyglar och sen galopperade jag med först korta tyglar men jag längde snabbt och tillslut bara släppte jag och höll händerna rakt åt. Måste säga att jag är sjukt stolt över honom, han bara galopperade på som ingenting och var så lugn och super fin så och jag hade ändå full kontroll hela tiden. Finns inte något negativt att säga om honom idag. Ord kan inte beskriva hur glad jag är att jag får rida denna underbara häst! Älskar honom så otroligt mycket. Detta skulle jag inte göra med vilken häst som helst, men jag litar på honom till 110%. Jag brydde mig inte riktigt om min sits eller något idag utan jag ville bara se till att han fick röra på sig. Ska definitivt börja rida honom mer såhär, han kändes mycket gladare och lugnare än annars så jag ska verkligen försöka rida många sånna här ridpass.
Och känslan när man galoppera med händerna rakt ut på ett fullblod i full kontroll går verkligen inte att beskriva. Det känns helt fantastiskt, rent ut sagt. Bästa Jouren. ♥

It's just a spark


 
 
Ett par iPhone bilder från idag. Jag, mamma och hennes förra jobbarkompis Liga åkte ut till ett ställe och promenerade lite. Gud vad fint det var! Det gick en lång bro ut till en liten ö som man kunde gå runt på där vi gick runt sen gick vi runt i "samhället" där och kolla runt lite.. Jätte mysigt verkligen!
Fick reda på att en i min ridgrupp hade kollat igår på det högsta hindret vi hoppade igår och sett att det tydligen inte alls var 80cm, utan mellan 85-90. Haha, jag trodde inte alls att det var den höjden. Kändes som absolut högst 75. Men då vet jag det. Men det känns kul att vi får hoppa lite högre då och då nu på våra hopplektioner, ett tag kändes det som om vi bara hoppade kryss på absolut högst 50. Sen hoppar vi ju också väldigt blandat nu också vilket är kul, vissa hinder är lägre och vissa är lite högre.

Like ships in the night

 
 
Dessa två bilder tog jag igår kväll, månen var rätt fin men jag kände att jag fotat close-ups på den så många gånger att det säkert skulle bli tråkigt med en gång till.
Idag var det hoppning, jag fick hoppa Majsan. Hon var ganska seg när vi började hoppa. Kände att jag inte riktigt kunde få fram henne helt och att jag fick lite svårt att hänga med helt i sprången. Först hoppade vi en 5 och en halva ett par gånger, sen blev det en tre-studs två gånger och sen hoppade vi en liten bana bestående av studsen sen in på en snäv sväng till ett rättupstånde hinder och ett par galoppsprång fram till ett lite högre hinder. Den snäva svängen blev rätt dålig eftersom Majsan väldigt lätt fuskar och jag inte var på med innersidan som jag egentligen skulle, sen kom hon i rätt stor galopp fram till hindret efter så det blev lite fel med avståndet där men hon hoppade ganska fint ändå. Sen i slutet hoppade vi på fem och en halvan några gånger till, sista gången hoppade vi 80 ungefär. Haha, Majsan som hade varit rätt lagom slö innan tog i som bara den så det blev helt klart bästa språnget. Är väl helt okej nöjd, inget fantastiskt pass. 
På tal om hästar ska jag iväg nästa Fredag och rida en häst för första gången. Ska bli riktigt kul! Vet att jag nämnde detta i början av mars lite men om ni inte minns får ni se då i alla fall. Hoppas att det går bra! :)

I've travelled all this way for something

 
Hej mina vänner! Idag blev det faktiskt skola, otroligt nog. Skönt att vara frisk och kry igen. Min gerbil Melwin har börjat få lite röd gegga ur nosen, efter att det har kommit tillbaka ett par gånger så googlade  jag och det visade sig att gerbiler har rött snor så det var störst chans att det var en förkylning eller allergi. Jag läste även att dem kunde bli allergiska mot spånet, och det hela verkade kanska logiskt eftersom det bara är Melwin som har fått detta. Så idag satt jag i ca. 45 minuter och rev sönder toapapper som dem kunde ha som bottenmaterial. Men Melwin verkar inte reagera på det här bottenmaterial än så vi hoppas att det ska gå över då. Men jag ska hålla koll. Annars får vi ringa och höra med någon veterinär. OOOOOOOOOOCHHHHH...
IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA KELLIN QUINN 27 ÅR! Grattis till honom. ♥ För er som inte vet det så är Kellin sångaren i bandet Sleeping with sirens (dem släpper ett nytt album i juni så jag är astaggad) och skriver alla låtar, och han är en ascool person bara så att ni vet. HAPPY BIRTHDAY KELLIN! 

Look into my eyes, it's were my demons hide

 
 
Är glad idag igen. Skönt att glädjen håller sig kvar. Ska verkligen försöka hålla mitt humör uppe nu. Trivs så mycket mer med att vara glad!  Här är i alla fall två bilder, den översta är från bilden jag la ut på min födelsedag bara lite redigerad och sen en ovisad bild på mina ögon från i förrigår. Ser ni den guldbruna fläcken i mitt högra öga? (eller jag, vänster för er då) Haha. Redigeringen på denna bild tycker jag dock inte riktigt visar min naturliga ögonfärg utan de är någon nyans gråare. 
Hoppas på att jag ska gå till skolan imorgon, för jag känner mig mycket bättre och har faktiskt varit i stallet och pysslat om Fille-fjonken en stund tidigare idag. Taggar också hoppning på Torsdag, har inte önskat någon men jag blir väl nöjd med vem det än är. Förrutom Agge, då gråter jag nog. Nej, men seriöst... blir nog inte riktigt glad då i alla fall. Hahaha!
Vi hörs mina fina vänner. ♥

Will you always find an escape?

 
Idag är en sån dag jag som jag egentligen borde vara jätte ledsen och nere. Jag har varit hemma hela dagen med förkylning, hemskt huvudvärk och bara varit allmänt hängig. Men jag är ändå gladare än jag har varit på mycket länge. Jag fick en fin kommentar på ask.fm av Signe som gjorde mig jätte glad. Här är frågan och svaret! *klick* (observera att frågan jag skrev var ironisk) Och efter att jag såg det har jag varit glad hela dagen. Och ska jag vara helt ärlig så har jag varit rätt nere på senaste tiden. Oroa er inte, ingen har dött eller så utan jag har bara haft en svacka i allt som tidigare nämnt. Inte bara inom foto, bloggningen och ridningen utan sen har jag mått lite dåligt annars också, inget jätte noga att gå in på men som jag sa är det inget speciellt som har hänt utan jag har som sagt bara känt att det går dåligt för mig allmänt. Men jag blir otroligt glad av allt positivt jag får från människor. Bara små saker som folk gör för mig kan hålla mitt humör uppe i flera dagar. Och när jag nu på senare tid börjat få mer positiv kritik så blir jag ju extra glad. Och sånna små saker som det Signe skrev nu gör mig sjukt glad, tacktack för det. Sen vill jag säga tack till allt annat fint jag har fått av alla möjliga, allt sånt gör mig så sjukt glad. Jag är väldigt tacksam för allt fint jag får höra, tack och åter tack. Hoppas att mitt humör håller sig kvar!

Tre bilder från idag

 
 
 
Här är tre bilder från idag. Just idag har jag hunnit med ganska mycket, vaknade vid halv nio snåret och åt jordgubbar sen drog jag ut och joggade några kilometer. Fotade lite självporträtt när mitt hår var blött sen. Hade den sista biten av släkten här och åt lunch. Sen bar det ut till Major. Red ut en sväng först sen red jag ute på banan. Haha, ser ni att han visar tänderna på bilden? Han brukar alltid gå så, så himla söt. Han gick fint i början, galoppen var riktigt fin faktiskt. Gjorde för skoj skull ett galoppombyte, har ju inte riktigt gjort det innan men jag vet ju sen långt innan hur man gjorde och det gjorde han galant så det blev väl fyra stycken. Inga perfekta byten men han gjorde dem i alla fall utan problem, dock lite småbockningar när han tyckte att det var jobbigt. Dock blev han rejält stark precis efter bytena och var REJÄLT het och stark i slutet i galoppen. Men efter att jag fick ruska tag i honom lite lätt och mycket avbrott till skritt och halter så tillslut lugnade han sig. Körde annars ett rätt kravlöst pass, fokuserade inte så mycket på formen dock var den faktiskt rätt fin ändå ibland. Han är himla härlig den hästen, världens allra finaste. ♥

Butterflies with punctured wings

Jätte gammal bild från när jag åkte till Malmö i somras. Åh, gud vad jag saknar sommar just nu! Helst av allt vill jag bara åka till något varmt och vackert ställe och fota och inspireras en massa. Dock åker jag ju till Mallorca om mindre än två månader, wow vad kul det ska bli. 
 
HOLAAAA! Hade en trevlig födelsedag, tack för allas gratulation både här, på Facebook, Instagram, Kik och såklart alla dem som kom fram till mig och sa det. Tack, tack! Såg att jag fick lite förfrågningar om att göra en video där jag visar vad jag fick, jag gjorde detta en julafton men jag tänker nog inte göra det nu av olika anledningar. För det första har jag inte fått så väldigt mycket spännande, ett nytt kamerastativ, en cykel och sen har jag fått lite små saker som böcker och pengar b.l.a. Sen känner jag personligen inte att sånna videor är särskilt intressesanta att titta på, och jag tänker själv inte publicera någonting som jag själv inte skulle tycka var kul. Tack så hemskt mycket för förslaget, men är det så att ni verkligen, verkligen vill att jag ska visa upp det på något sätt så får ni ju säga det. 

14 BAST

 
WOOOHOO! I denna minut har jag levt i exakt 14 år. Gud vad tiden går snabbt egentligen! Idag är det också alltså ett år sedan jag blev ägare av min Canon EOS 60D (samt 18-135mm objektivet). Det blev ett litet collage med tre bilder som jag tog igår som ni får stirra på, tycker om den där klänningen konstigt nog. Klänningar och kjolar är annars inte alls min grej. Haha, kul att jag vill titta in i kameran också. Nej, men som jag har sagt ett par gånger gillar jag egentligen inte att vara med på bild. 
Hoppas ni alla har en bra 19:e April och hoppas även att jag själv får en bra dag. Får se vad som kan finnas i mina paket, om jag får några.

Sista dagen som 13 åring

 
 
 
Har spenderat mitt sista dygn som 13 åring med att fota regn, för det har regnat på som bara den, pluggat, gått ut och fotat blommor som kommit fram, i detta fall snödroppar och sen fotat lite födelsedags foton till imorgon. Lite sneak peak på den precis här över. Ja, det fanns inga stora ballonger så jag fick blåsa upp vattenballonger och hänga upp. Haha! Var även och red. Jag fick Majsan och det gick super bra. Hon är väl inte den gladaste hästen, och ni har väl redan hört om min näsblodsincidens med henne, men när hon väl litar på en och man blir hennes kompis är hon faktiskt en riktigt fin och mysig liten häst. Hela passet gick hon väldigt fint i form och var där jag ville ha henne, dock när vi skulle rida lätt i galoppen så fattade hon ingenting plötsligt och tappade helt takten och blev helt förvirrad. Haha, sötan. Galoppen annars i sig var riktigt fin. Dock fick hon inte riktigt till det på galoppbommarna, antingen stannade hon, eller så drev jag på för mycket så hon snubblade hela tiden. Men efter ett par gånger så fick jag hjälpa till med takten och det gick lite bättre. Fick en hel del bra kritik faktiskt, vilket var extremt kul. Åsa sa till och med att hon tyckte att jag skulle dressyrtävla henne. Det vart jag rätt glad över, det är en tävling som jag har små funderat på att vara med på som är om ett tag så det skulle nog vara kul. Vi får se! I alla fall så kändes min sits riktigt bra idag och min armar och händer kändes som om dem hade en bra position nästan hela tiden, den var ju helt knas när jag red Ubbe i Söndags men nu kändes hela min sits väldigt bra (alltså för att vara jag) och det kändes väldigt bra att veta att jag inte fastnat som i Söndags.

It's to cold outside, for angels to fly

 
 
Ursäktar för den dåliga updaten. Har verkligen hamnat i en svacka inom både foto och bloggning just nu, både har jag inte riktigt tiden eller orken sen känns det som att trots att jag har försökt att hålla motivationen uppe och trots att jag faktiskt försökt skriva inlägg så fort jag haft något att skriva om men trots det har besökarna bara sjunkit samt kommentarerna. Och då känner jag ingen lust överhuvudtaget att skriva något alls.
Medan jag har varit halvt borta här några dagar har det väl inte hänt särksilt mycket, fick plågas med att ta spruta i skolan. Har nog aldrig reagerat såhär illa innan en spruta förut, jag har ju en EXTREM fobi både för sprutor och vassa föremål men nu grät jag (dagen innan, på samlingen, timmen innan, i väntrummet, väl inne i rummet och lite efter) och skakade och bara stirrade tomt framför mig och gungade fram och tillbaka. Usch, jag hoppas verkligen inte att den här fobin blir värre. Fobin börjar redan spåra ur, har börjat blivit rädd för fingrar (alltså när folk lyckas peta till mig o.s.v.) och har andra småsaker som jag reagerar jätte starkt på. Woho för aikmofobi, bästa som finns. Fast...
Imorgon är jag ledig från skolan så jag ska plugga en massa, rida och ska även försöka fota lite självporträtt eller liknande på något sätt som jag kan lägga ut på Fredag för DÅ FYLLER JAG 14 ÅR! Wooohoooo

Två fina ponnyer och en hälften fullblods kille

 
 
 
Var i stallet tidigare idag och red. Efteråt fotade jag Fille och Bazaar när dem bråkade lite i hagen, här är dock dem lite lugnare bilderna. Haha, ser ni Filles mustach eller? Så himla gulligt.
Red i alla fall Ubbe. Det gick sådär. Han är ju ändå rätt stor (167cm) men han är även VÄLDIGT mycket häst att rida ihop, att han är rejält skumpig gör väl inte saken mycket bättre. Vi körde rätt mycket olika roligt övningar, skänkelvikning på 'den förlänga hörnlinjen', minsta och öka volten i både trav och galopp b.l.a. Just på den sistnämnda fick jag jobba rätt mycket, skulle vi in på en mindre volt tryckte han sig konstant utåt och ville inte alls så jag fick vara på med yttersidan för att hålla kvar honom vilket inte alltid fungerade heller. Efteråt galoppen blev han stark som en oxe och mest hängde sig i tygeln. Man känner ju av fullblods nerverna hos honom i alla fall, tur att jag är van vid Major. Sen har han en tendens att överböja halsen av sig själv både på volten samt när man gör skänkelvikning så jag fick jobba med att räta ut den. På slutet blev det mesta mycket bättre och jag fick en bättre känsla i galoppen faktiskt, i början tyckte jag mest att han var skumpig och när vi skulle minska och öka kände jag väldig skillnad tillsist. Dock var min sits KATASTROF idag, vet inte vad som hände riktigt, mina ben, min överkropp, mina armar och mina händers postition blev helt knas hela tiden. Inget att vara särskilt stolt över. Frida var med och filmade men det är inget speciellt fint att visa men här är två print screens. Fin häst det där. Dock var han HUR JOBBIG SOM HELST när vi hade gått ner och skulle sköta om honom efteråt, gud alltså. Men han är ändå rätt mysig annars tycker jag. Väldigt roligt pass annars i allmänhet, men mycket olika och bra övningar.
 

And if you have to leave

 
 
 
Ett par mysiga solnedgångs bilder från i slutet av mars. Såg dem först nu och tyckte ljuset var rätt coolt. Dem är tagna i bilen efter att jag hade varit och ridit Major. 
På tal om hästar red jag Fille idag. Mysigt! Vi började med lite arbete i trav och galopp på volten. Gud vad fint han gick i vänster varv, han formade sig så himla fint runt min skänkel och han brukar ändå vara väldigt stel i början men han var precis där jag ville ha honom, galoppen vart faktiskt riktigt fin. Han körde med sitt vanliga 'stretaemottjaffs' men jag fick bara vara lite bestämd så skärpte han sig. Högervarvet vart lite jobbigare och där fick vi båda anstränga oss lite. Vi jobbade mest på en serpentin med tre bågar sen, där första och sista bågen skulle vara galopp. Då la jag upp stigbyglarna. Blev rätt imponerad över Fille ändå. På sånna här övningar brukar han vara överallt och ingenstans, brukar bli massvis med ofrivilliga galopper HELA tiden och han brukar ha svårt kunna trava lugnt mellan galopperna. Men jodå, idag var han så lugn och fin så och det blev inte en enda galopp som inte jag var med på. Är väldigt nöjd med det. Han lyssnade och var väldigt uppmärksam. Dock lossnade han väl inte riktigt, sökte sig lite lätt neråt emellanåt men inte så mycket mer. Men jag är rätt nöjd ändå. Världens finaste ponny, verkligen. ♥ Han fortsätter att påminna mig varför jag gillar honom så mycket.

And the blood in this veins isn't pumping any less than it ever has

 
Rätt så typiskt bild. Haha! Rätt slarvigt redigerad egentligen men jaja, den får duga när jag inte har så mycket bättre. 

I'll be lost until you find me

 
 
Åh, Paramores nya album kom ut idag. GUD VAD GRYMT BRA DEM ÄR ALLTSÅ! Vet inte riktigt vad jag förväntade mig faktiskt, men jag vet ju att deras singlar som dem har släppt innan har ju varit bra men väldigt annorlunda från deras tidigare album. Fast jag tycker i princip om varenda låt på albumet, tycker det en rolig blandning med massor av helt olika låtar. Men tycker faktiskt att dem är bättre än någonsin nu, deras musik känns lite mer udda nu men jag älskar det. Men det var faktsikt nästan fyra år sedan dem släppte sitt senaste album, så jag tror inte att jag hade förväntat mig exakt samma gamla låtar. Tycker att Part II är bästa låten på albumet! Det är typ som en "del två" på deras tidigare låt Let the flames begin, som jag på tal om ingenting är en av deras bästa låtar enligt mig. Dem har ju ändrat lite på sitt sound, men jag tycker ändå det känns som Paramore. Världens bästa band, helt klart. 

Trust

 
 
 
Bilderna är från förra gången jag red honom. 
Var ju ute hos Major idag. Skrittade ut en bit, har inte gjort det på ett tag eftersom det har varit kallt och isigt där men det var mysigt att rida ut en bit. Det var ju tänkt att jag skulle rida  I början av passet red jag med långa tyglar och försökte att bara styra med benen och sätet. Skulle väl inte säga att det gick överdrivet bra, han lyssnade på mina hjälper men eftersom han märkte att jag inte tog i tyglarna försökte han springa åt andra hållet vid vissa tillfällen, så vissa gånger fick jag bara ta lite i tyglarna för att styra istället. Körde sen en stund med kortare tyglar och jobbade lite mer med formen och sådär, skänkelvikningar och lite annat. Efter det körde jag långa tyglar igen och då gick det lite bättre, han lyssnade bättre när han väl insåg vad jag ville. Galoppen blev faktsikt rätt bra idag. Den var väldigt rund och mjuk att sitta på. Precis som förra gången blev det ett par protest-bockar när jag försökte arbeta honom i galoppen. Haha, söten. Lät honom dock inte vinna denna gång, så han gav upp tillslut. Körde både lite galopp längst fyrkanten, lite på volten och lite galoppintervaller också så det blev rätt mycket av den gångarter som sagt. Han verkade tycka att det var väldigt kul och var rätt trött efteråt, men han var rätt pigg och glad i alla fall. Är i alla fall nöjd med finisen idag. 

I N S P I R A T I O N ♥

 
 
 
Denna tjejen gör mig målös. Har följt Eva Roemaat Youtube-kanal ett bra tag nu och jag tycker denna video visar hennes otroliga talang, eller gåva skulle jag kalla, det rätt så bra. Detta är en av de vackraste videorna jag har sett tror jag. Man får se alla hennes hästar här; lilla busiga shetlandsponnyn Flip som hon tricktränar med, Haflingern Shilas som är hennes helt egna och den man får se mest av nästan, flugskimmel Sammie om jag vet att hon rider och så men man hör inte lika ofta om honom & sen brunskäcken Pacha som är hennes mammas häst men som jag vet att hon tricktränar med ibland. Men wow säger jag bara! Hennes band som hon har till alla sina hästar är inte något man ser varje dag i hästvärlden tycker jag. Jag tycker det är allt för sällan man faktiskt ser riktigt starka band mellan ägaren och hästen. Man ser hur mycket hästarna trivs, och man ser hur mycket hästarna litar på henne och tycker om henne och jag menar hon tvingar ju inte fram någonting från sina hästar utan om hästarna inte skulle vilja göra något har dem ju den friheten. Man ser att hästarna nästan aldrig tvekar eftersom de litar på henne så mycket, klart att dem kan busa till det och då vågar hon ju även visa det i en video. Sen låter hon sina hästar vara hästar vara hästar ändå, låter dem ha roligt och springa runt henne och bocka runt, hon begär inte för mycket av dem helt enkelt utan låter dem fortfarande ha roligt. Hon är förmodligen min allra största idol inom ridsporten just eftersom hon är sjukt duktig både på hästryggen och med hästar annars i allmänhet. Sen är hon SJUKT duktig på att filma/fota och på att redigera videos så alla hennes videos är riktiga mästerverk tycker jag, sen har hon ju en del som är mindre redigerade än andra men videon här över visar tydligt hur duktig hon är. Jag tycker absolut att ni borde kolla upp hennes Youtube kanal, det finns inte en video där som ni kommer ångra att ni sett. Hon har väldigt många olika sorters videor, vissa jätte vackra och super fint redigerade videos, vissa bara helt vanliga oredigerade, bloopers, tips, ja allt möjligt helt enkelt. Men jag tycker att ni ska kolla in hennes kanal, ABSOLUT! Hon är sjukt inspirerande och en helt fantastiskt person. 
Det är sånt här som inspirerar mig. Att folk kan få sin hästar att göra samma sak med jätte starka metallbett i munnen och piskor och sporrar imponerar inte riktigt på mig. Nej det som jag tycker är imponerande är bandet folk har till sin hästar.
 
Det är sånt som hon gör som jag vill hålla på med i framtiden. Mitt mål med ridningen är inte att kunna få en häst och hoppa en 140cm bana genom att jag piskar på den med ett spö på en tävligen. Don't get me wrong: det är inget större fel med spön om man använder dem på rätt sätt. Min poäng är mer att det känns som att ridning mest handlar om vem som kan få sin ponny att hoppa högst och komma snabbast runt en bana. Ni får gärna tycka att detta är meningen med ridning, det gör mig inget och det är eran åsikt. Men skulle jag skaffa en häst när jag blir äldre skulle jag utan tvekan vilja hålla på med NH, trickträna den och lära hästen att kunna ridas utan utrustning. Wow, vad häftigt det hade varit! Så fort jag för möjlighet ska jag försöka lära någon häst detta. Klart att det kanske skulle kunna gå med Major, men jag är mer osäker på om man skulle kunna lära honom det eftersom han är rätt så gammal ändå. Men jag ska i alla fall försöka börja göra så att han blir mer lyhörd på min vikt och benen både för att svänga och stanna. Då kan jag ju komma en liten bit på vägen i alla fall. Men får jag en medryttarhäst eller så ska jag absolut försöka träna lite sånt här med den, både trickträning och att ridas utan utrustning. Och jag vet mycket väl om att det inte bara är att ta av sadeln och tränset och bara sätta på en halsring och POFF så går allt perfekt utan jag vet att man måste lägga ner MASSOR jobb. Nej, jag vet mycket väl om hur svårt det är att rida på det här sättet och jag vet hur mycket man måste lita på hästen och hur mycket hästen måste lite på en tillbaka. Så det kommer väl ta ett bra tag innan jag själv kan göra detta. Men man kan ju alltid drömma. Men sen har ju inte jag ridit så länge heller, så jag själv som ryttare har ju mycket, mycket, mycket att förbättra hos mig själv och det är jag väl medveten om. Men jag ska försöka träna upp min sits, min balans och bara bli bättre och bättre och jag hoppas att jag en dag kan vara åtminstone hälften så bra som Eva är, för att vara det är ju inte särskilt dåligt heller.
 
 
Oj, det här inlägget blev visst väldigt långt. Haha! Men kände för att skriva av mig lite. 
För lite lägesupdate i inlägget ska jag i alla fall ut till Major imorgon. Ridhuset är bokat så jag får rida ute på ridbanan igen. Hoppas på en glad häst som inte bockar lika mycket som förra gången. ;) Ska i alla fall försöka att köra lite arbete med till stor del rätt långa tyglar och istället fokusera på att han kan svänga och stanna med till största det skänkel och vikthjälp.

Bestfriend

 

 
 
Julia kom hit igår och vi gick ut och fotade. Vi hade dock inte riktigt bestämt vad vi skulle ta för typ av bilder så vi fick lista ut det medans vi var ute och gick. Det blev inte alls särskilt många bilder som vi tog, men här är i alla fall fyra av dem. 

Mysigaste ridpasset på länge

 
Denna bild är från samtidigt som jag målade hela ansiktet med färg, men detta gjorde jag innan och det slutade med färg i hela ansiktet som sagt istället.
 
Hade de mysigaste ridpasset på väldigt länge idag. Fick rida Tintin, som jag inte ridit innan. Blev riktigt glad då jag har sagt att jag ville testa honom trots att jag är på gränsen till för lång. Han är ju hela 25 år men wow vilken ponny! Så himla, himla mysig och söt. Man hör ju hela tiden folk som klagar på hur slö han är men jag tyckte inte alls det och jag tycker han är rätt pigg ändå med tanke på hans ålder. Sen var han lite busig idag, blev kanske två små bockningar. Han har alltid varit en hejare på att bocka den där ponnyn. Det är så himla gulligt för när han blir busig så viftar han på öronen. Så himla sött! Men det var så himla mysigt att rida honom, inte behöva begära så mycket utan bara verkligen rida. Övningen vi hade var en serpentin på tre bågar och i varje båge skulle man göra en stor volt, och i volten på mittenbågen skulle man fatta galopp. Körde i princip hela lektionen utan stigbyglar. Han gjorde super fina galoppfattningar nästan varje gång. I slutet sänkte han faktiskt ner huvudet och gick lite i form både i galoppen och sen när vi travade på slutet. Vi var båda rätt så svettiga efteråt, haha. Himla mysig häst det där. Hade han varit tio centimeter högre hade jag ridit honom så ofta jag kunde. Men ska försöka få till att det blir någon gång igen om det går. Jag är ju ändå bara på GRÄNSEN till för lång. Här under ser ni två bilder jag har tagt på honom och Frida, bilderna är dock ett år gamla. Men tro det eller ej så har Tintin en gång i tiden varit brun. Haha! Mysponnyn.
 

What does it feel to be like you?

 
 
 
Dessa bilder är från inte allt för länge sen när jag fotade självporträtt och en massa annat. Tyckte om sista bilden, men mitt minne sviker mig lite och jag minns inte om det var meningen att den skulle bli fel fokuserad eller inte. Ska i alla fall åka och rida om några timmar, det blir vanlig dressyr och jag har ingen aning om vem jag får rida. Det får ni väl höra sen! Men innan dess ska jag och lillasystern min titta på film. 
iAdiós!

When your head's in the clouds

 
 
 
Dessa bilder är tagna från när jag åkte till Gamleby med skolan och dessa tog jag alltså när vi satt i bussen. Tyckte om dem! Tycker moln är riktigt fina och coola dessutom. Har varit stallet och fotat min lillasyster samt min kompis Matilda idag på deras sista dag på ridlägret. Frida red barbacka så jag fick rejäl lust att göra det själv, men jag får ju ändå rida imorgon istället. Vem jag rider får väl visa sig då.

Markarbete med Betty

 
 
Idag fick jag rida Betty, som är ridskolans yngsta häst. Hon är stor Tinker fast är ändå inte överdrivet stor, 152cm om jag inte tar fel så rätt lagom i storleken tycker jag. Gissa om jag blev chockad? Jag visste ju att hon var het och ganska ung som sagt så jag tänkte ju att det bara var dem allra erfarnaste vuxna som red henne, sen är det klart att jag vet en del i min ålder som har ridit henne men ändå. Trodde inte jag skulle få sitta upp på henne på ett bra tag. Förresten så rids hon utan nosgrimma för tillfället, tycker hon är sjukt söt i det.
Det gick rätt bra. Hon är väldigt speciell att rida, hon är ju het på ett sätt men hon känns ändå väldigt säker och respektfull. Första två galopperna gick inte särskilt bra utan hon for iväg och jag hade inte riktigt full kontroll och först försökte jag bromsa enbart med att bara dra i tyglarna men fick sedan höra av Emily att hon bara skulle öka mer då och att jag bara skulle slappna av i hela kroppen och mjukna mycket på handen. Och när jag väl gjorde det kände jag hur hela hon lugnade ner sig och slappnade av och efter det gick galoppen bättre. Vi hade ju markarbete så det vart lite bommarbete också som gick super bra. Mot slutet lossnade hon och gick fint i form faktiskt vilket kändes sjukt bra. Men hon är rätt känslig så jag kände ju att så fort jag blev lite spänd på något sätt ökade ju hon och blev likadan så jag fick verkligen slappna av och ha riktigt mjuka händer. Haha, det blev ett x antal ofrivilliga galopper och en gång sa Emily till och med att jag fick låta henne galoppera tills hon stannade själv medans de andra travade. I allmänhet var hon väldigt trevlig att rida, lite "stoig" kanske men väldigt rolig. Rider henne gärna fler gånger.

Reflection

 
Tyckte om denna bilden på mitt öga på något sett. Kanske för att det inte är den vanligaste bilden man får se på ett öga just på grund av färgen. Blir väldigt lätt fashinerad av ögon och tycker att det är riktigt coolt med när bilder på dem. Förresten så hade jag lyckats ladda upp videon då jag ramlar av som privat, vilket gjorde att bara jag kunde se den. Dock märkte ju jag ingenting eftersom jag är den enda som kan se den då, men tack till Clara märkte detta. Så nu är det fixat och nu går den att kolla på. Har förrresten glömt att tacka min vän Matilda för att hon var där och både fotade och filmade, tack så hemskt mycket.
Idag ska jag till stallet senare på dagen, ska rida åter i en grupp där någon var sjuk. Har ingen aning om vem jag får men det visar sig. 

Video med avramlingen

 
Jag är fullt medveten om att det ser rejält dåligt ut, både eftersom jag skumpar i galoppen eftersom jag var tvungen att driva på. Ni har ju redan fått förklaringen i inlägget innan varför jag ramlade av och jag har ju redan sagt att det var mitt fel som inte drev på till hindret efter, han stannade till, jag flög fram, han bestämde sig för att hoppa, jag flög fram ännu mer och hängde kvar på halsen en stund tills jag gled ner. Jag tycker att de syns rätt rejält att han är trött på denna video, i alla fall om man gemför med andra videos jag har lagt upp när vi hoppar. Tycker knappt det ser ut som Fille som galopperar sådär långsamt och som mest slänger sig över hindrerna, det är ju inga stilhopp direkt. Men jag vet ju att både han och jag kan mycket bättre.
"Sometimes you gotta fall before you fly" - Kellin Quinn