The revolution is outside

 
En bild från i somras som mamma tog på mig. Jag syns egentligen mer på bilden men jag beskärde den såhär. 
Jag var i stallet lite idag och skötte om Fille, sen fick jag släppa ut honom i hagen. Jag smackade och viftade lite med händerna så han satte av i full galopp. Glad häst! Imorgon är det hopptävling, jag är inte med själv men min lillasyster och en del vänner är ju med så jag är och kollar i alla fall. Gud, har sjukt mycket inspiration till hästar nu. Jag vill verkligen rida och hålla på med hästar, speciellt Major inspiration har jag just nu. Vi var ju i en enorm svacka i vintras men nu minns jag inte senast det gick dåligt. Skulle kunna rida honom varje dag just nu. 

Video från idag



I Måndags så var hovslagaren hos Major och ena hoven var i princip trasig. De senaste dagarna har han tydligen markerat rätt tydligt och haft väldigt ont, inte gått att rida alls. Medans Frida mockade gick jag in till hagen och filmade lite. Dem stod allra längt in i hagen, så jag fick gå en bit. Videon visar väl det mesta som hände. Han kom fram och hälsade på mig, vi myste lite och sen kom hans hagkompis förbi och då vart det full fart kan jag säga. Full galopp runt hela hagen med massa bockningar och småstegringar. Han är så söt också, såg till att varken han eller Toyboy var nära mig när dem höll på så jag inte skulle skada mig. Att Major är 23 år gammal och var halt i så sent som igår skulle ingen gissa. Jag dubbelkollade hans hov sen och inget var varmt och han haltar ju inte alls nu. Fylldes verkligen av lycka när dem for runt sådär, att han faktiskt orkar så gammal som han ör och att han mår bra.  Sen hade vi honom lös i ridhuset lite arbete från marken och lite trickträning, och sen satt Frida upp med repgrimman och skrittade lite. Han kunde trava löst bredvid oss båda och han markerade ingenting nu. Vilken lättnad. Fina, underbara bushäst.

Sentor

 
Förlåt för att jag inte skrev något igår men jag väntade på att få denna bild skickad till mig från Elin.
Red Senator för första gången igår. Han är väldigt, väldigt speciell. Han gör typ kaninhopp i början, det blir något mellanting mellan trav och galopp och ibland blir det ren galopp men då fick jag helt enkelt bara hålla igång den bara han går framåt. Men efter en stund fick han till en taktfast trav. Han är ju också lite speciell med sitt huvud, han sträcker gärna det rakt fram och vänder det på snedden på något konstigt sätt. Knashäst! Men det gick faktiskt bra, vi satt ner mycket och han var lite stötig. Inte svår att sitta på men det kändes i magmusklerna kan jag säga. Men hans galopp var helt underbar att sitta på när den blev bra. Han gick faktiskt rätt bra ändå, några stunder slappnade han av i halsen och sänkte sig neråt lite. Det är inte mycket men något, för att vara första gången i alla fall. Riktigt fin häst som jag faktiskt tyckte var mysig att rida. Just eftersom jag var sjuk redan då så red jag väl inte på bästa sätt och det såg säkert inte alls bra ut, hehe men det kändes bra.
Är hemma och är sjuk idag, har även fått en panikattack imorse så pappa fick komma hem hit. Men jag mår bättre nu. Lite synd för Frida fyller tolv idag. Men hoppas att jag är frisk till imorgon när släkten kommer hit och firar.

Klagar av mig

 
 
 
Idag har jag:
• Haft huvudvärk hela dagen och känt mig trött på grund av att jag sov dåligt inatt (tillsammans med varje natt de senaste tre månaderna)
• Trots det varit en hel dag i skolan och det är otroligt att jag fått saker gjort ändå
• Haft utvecklingssamtal, därför fick jag stanna kvar två extra timmar i skolan
• Även varit genomförkyld hela dagen och därav låtit som en åksjuk bäver (ungefär)
• Köpt Ben & Jerry's och en massa frukt och bär som jag ätit framför Harry Potter och tyckt synd om mig själv
Hej, jag heter Sofia. Jag gillar att klaga. 
 
Obs: jag äter aldrig huvudvärkstabletter längre just för alla djurförsök o.s.v. så därför undviker jag (som jag ser det) "onödig" medicin. Minns inte ens senaste gången jag tog en värktablett. Jag lider hellre själv.

Framtidsångest (kvällstankar)

 
Igårkväll fick jag världens framtidsångest. Insåg bara helt plötsligt att jag går i 8:an, näst sista året på högstadiet. Och jag insåg att jag vill inte gå ut nian, jag vill inte lämna min klass jag har nu och skolan jag går i, jag vill inte vara tvungen att börja på gymnasiet, jag vill inte ta studenten, jag vill inte behöva börja jobba och flytta hemifrån och behöva tänka på räkningar och sånt. Jag gräver hellre ner mig under ett täcke och läser böcker resten av livet. Jag har ingen aning om vad eller vem jag vill bli, jag vet mest bara vad jag inte vill bli. Nej, jag vill ha det som det är nu. Jag har fantastiska vänner och jag trivs sjukt bra i klassen och skolan jag går på, jag är så rädd för jag vet att flera av dem på skolan nu kommer jag kanske aldrig prata med igen. Det är klart att jag fortfarande kommer höra av mina nära vänner, men vissa kommer jag förmodligen inte prata med igen efter att vi slutat skolan. Precis som när jag slutade på min förra skola, jag hade inte direkt ett hav av vänner då, to be honest, men några i alla fall och ingen av dem hör jag av idag. Inte alls. Jag vill inte att det ska bli så när jag går ut nian, jag vill inte att vi ska splittras. Ugh. Det är en så jobbig tanke, och jobbigt att jag överhuvudtaget tänker på det nu. Det är ju liksom två hela år kvar. 
Jag ska ta vara på dem här åren så gått som det går. Men tanken gör ändå ont, det känns ändå rätt nära. 
Förlåt, jag är en väldigt tankspridd människa. 

Can you hear the silence? Can you see the dark?

 
 
Första riktiga skoldagen idag, allvaret börjar på riktigt. Men det var rätt kul ändå. Så glad att ha så fina vänner som jag har. Skulle egentligen ridit Major idag, men han har tappat en sko så Frida har honom på Fredag istället.
Känns som att kommentarerna har gått och dött senaste dagarna, vad har hänt? Skulle vara kul med någon kommentar åtminstone. :)

"Tinkrar kan inte hoppa!" Jo, sure.

 
 
 
 
 
Helt förälskad i fjärde bilden. Hans hoppar SÅHÄÄÄÄR bra och min hoppsits är inte katastrof, som den är i vanliga fall. Hade bilden bara inte varit en halvsuddig print screen från en video hade den varit perfekt. Åh.
Hoppningen gick i alla fall super. Jag red fram utan väst för att inte svettas ihjäl i hettan. Vi travade och galopperade över lite bommar först. Han hade sjukt svårt för galoppbommarna idag. Till hoppningen så hoppade vi först fram på ett ensamt hinder i båda varven, det gick bra förutom en gång då han hoppade så sjukt stort (miniatyr bilden som går att klicka på) och jag hängde inte alls med och hamnade på halsen. Men jag skrattade bara och rätade upp mig. Sen hoppade vi ett tre-studs några gånger som han hoppade riktigt fint på. Sen hoppade vi en bana på på 6 språng plus två volter med galoppbommarna. Han hoppade jätte bra, men galoppbommarna vart inte bra alls där heller. Men resten av banan gick bra och han hoppade super fint och det gick bra. Och han är fått tillbaka sin hoppteknik nu. På senaste tiden har han liksom börjat hoppa rätt slarvigt, men nu kan man ju inte klaga över hans teknik direkt. Jag menar kolla på hans framben på bilderna. 
Han var så himla duktig idag, min fina prins. Och jag tänkte mycket på min hand position så den kändes mycket bättre, och jag har märkt att han hoppar bättre utomhus och jag tror att jag tänkte på vart min hand var gav honom mer frihet i sprången och därför hoppade han mycket bättre.

Letting canonballs fly

 
Solrosor är något jag alltför sällan stöter på, så var tvungen att fota dessa. Önskar att det hade funnits något fält med solrosor någonstans i närheten, det hade varit perfekt att fota porträtt/självporträtt vid. 
Om några timmar taggar vi hoppkurs med tjockisponnyn. Pappa följer med och filmar eller fotar. Håller tummarna för att det går bra, men jag har nog inte haft en enda dålig hoppning med Fille så det går förmodligen bra. Det får vi hoppas i alla fall.

I would still be on my feet

 
 
Jag trodde att jag hade publicerat det här inlägget men tydligen inte.
Igår åkte jag med Julia till stallet för att hon skulle rida en prova på lektion. Hon hade önskat några andra hästar men det slutade med att hon fick ha Fille. Gud vilken chock vi fick, båda två. Fille är väl inte egentligen världens mest passande nybörjarhäst. Han är ju väldigt snäll, enligt mig, men väldigt pigg och stark. Men det gick bra i alla fall. 
Idag blev det inget stall för mig, hade ingen lust helt enkelt. Har varit i stallet så mycket den här veckan och ska ju ändå dit imorgon när det är hoppkurs. Gud vad taggad jag är för den, att jag ska få ha Fille den här gången i alla fall. Jag känner mig så trygg på honom, för jag är inte den modigaste i hoppningen men han litar jag verkligen på. Jag kan klanta till det i princip hur mycket som helst men han gör alltid sitt yttersta. Guldponnyn. ♥ Hoppas på att det går bra, kul ska det bli i alla fall. Två hoppningar på samma vecka är rätt lyckligt.

I'm sorry mother, I'm sorry, I let you down

 
 
                                     
 
Har en hel del redigerade bilder som jag måste se till att fixa inlägg till. Idag började skolan vilket kändes helt okej faktiskt. Kul att träffa saknade skolkompisar och att vara tillbaka. Red även Fille idag. Det gick faktiskt rätt bra. Gud vad jag älskar den hästen! Ska faktiskt få ha honom på Söndag på hoppkursen istället för Bazaar. Blev hur glad som helst. Det kan vara så att jag kommer ha honom hela hoppkursen men det är inte säker utan det får vi se efter Söndag. Orkar inte skriva så mycket mer om ridpasset då jag inte är på mitt bästa humör om jag ska vara ärlig. 
Vi hörs!

I can't drown my demons, they know how to swim

 
 
Rubriken är från en låt av Bring Me The Horizon som jag nydligen har börjat lyssna på. Dem är sjukt bra! Älskar i alla fall det citatet i låten. Två av deras låtar fixade jag till på min Spotify lista igår. 
Idag blir det min sista sommarlovsdag. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, får ju små-ångest över allt jag behöver göra när skolan börjar igen. Jag ligger ju absolut inte på något sätt dåligt till i skolan, och jag har höga betyg men jag får sådan prestationsångest. 
Ska även till stallet senare idag och sköta om tjockisponnyn lite. Mamma ska även klippa mig, då jag måste få bort mina slitna toppar.

Swans

 
 
 
Lite svanar från Kalmar som jag och Signe gick förbi när vi gick runt inne i stan.

Close your eyes and make believe, this is were you wanna be

 
 
Älskar bilden på något sätt, en av favoriterna från photoshooten vid fönstret. Tänkte även påpeka att jag vet att min hoppsits inte är den starkaste, och jag är medveten att min handposition suger. Men jag tränar på det.
Imorse red jag Major. Det gick riktigt bra. Red i repgrimman hela passet. Han var sjukt pigg idag, fast det är ju bara positivt. Red fram och gjorde lite basic dressyr-grejer, skritt, trav, galopp, skänkelvikningar, öka och minska. Sen hoppade vi lite. Först var det ganska lågt så han gjorde inte riktigt hopp över så vi höjde och då hoppade han jätte fint alla gånger. Hoppade i trav alla gånger förutom en men han blev så pigg då. I slutet böjde jag mig fram och tog loss tyglarna, knöt ihop dem som halsring och red lite. Blev även lite trav för första gången. Det gick super! Efter det red jag lektion på Bazze. Det gick inte så bra. Jag red som en kratta rent ut sagt och han var väldigt svår att hålla igång i galoppen, han brukar kunna vara lite små svår att fatta galopp på men det här var extremt, så ingen bra kombo. Det gick väl okej annars. Inte stolt över min insats alls, gud, red så sjukt dåligt hela passet igenom. Skäms nästan för att så många var där och såg på. Usch!

Förvarningar (!)

 
Tänkte bara förvarna mina icke hästintresserad läsare att denna vecka kommer innehålla väldigt mycket häst. Kommer vara i stallet 6 dagar av 7 den kommande veckan. Jag rider två gånger imorgon, Major på morgonen och lektion på eftermiddagen, på Torsdag är det vanlig lektion och Söndag så börjar hoppkursen. Jag tror inte jag har nämnt något om detta egentligen men det är alltså en extra hoppträning som är en gång i månaden. Det var tänkt att jag skulle ha Fille på hoppkursen, men plötsligt skulle han redan gå tillräckligt många gånger så jag fick byta och då valde jag Bazaar istället. Lite synd, hade tyckt att det hade varit jätte kul att utvecklas mer i hoppning med Fille men Bazaar är grymt duktig på att hoppa också och väldigt rolig i hoppning faktiskt, och jag har bara hoppat honom 3 gånger så det finns ju massvis att utveckla. Har i alla fall redigerat massvis med bilder som jag kan lägga ut så mina mindre hästintresserade läsare får väl bara kolla på bilderna.
 
Skolan börjar på Torsdag föresten, vart försvann sommarlovet?

Foal

 
 
Det fanns ett litet sött föl som stod i Signes stall. När hon hade ridit klart så gick jag iväg till hagarna och fotade hästarna i hagen lite. Hästarna i föl/unghäst hagen galopperade runt ganska mycket så jag lyckades fånga rörelsebilden, observera svansen på en annan häst som syns till höger. Haha!

Signe & Golden Fox

 
Har spenderat dem senaste dagarna hos Signe. Åkte med henne till stallet och fotade när hon red sin foderhäst Goofy. Vi har gjort mycket annat också och har haft det jätte roligt. Det kommer fler bilder. 

Don't wake me up

 
Bilden är inspirerad av en tjej som heter Karma som tyvärr har gett bort sin användare på instagram, men hon har en personlig användare fortfarande. 

Tell me what's left

 
 
Detta inlägget är tidsinställt, för just nu är jag och hälsar på hos Signe. Lite roligt då det egentligen blir som en spontantripp, för pappa ska till Kalmar på jobbmöte och han kom på idén att jag kunde hälsa på hos Signe medans han är där. Jag kommer hem imorgon, hoppas på att jag har tagit några nya bilder att visa då. Ska ju bland annat fota henne idag när hon rider, superkul att få åka till hennes stall igen. 
 
Idag är det även exakt en vecka tills jag börjar skolan igen. Tänker dock inte skriva ett hata skolan inlägg, utan jag är väl lagom taggad. Klart att jag skulle klara av lite mer ledighet men det ska bli kul och träffa alla igen. 

When I'm gone you won't remember a thing

 
 
Igår precis efter att jag vaknat så satte jag upp kameran på stativ och satte mig framför mitt fönster när det lyste in genom persiennerna. Har ett par fler bilder från denna photoshoot som antagligen dyker upp om ett tag. 

A DREAM COME TRUE (fula iPhone bilder)

 
 
Som sagt så red ju Frida Major igår, hon testade att rida med repgrimma och när hon sen var klar och hade suttit av så tog jag bara av tyglarna och testade om man kunde använda det som en halsring. Testade att backa honom några steg och då sa Frida att jag kunde låna hennes hjälm och skritta honom lite. Så vi tog av sadeln, utom paden då. Jag var ju egentligen vanligt klädd men det fick funka. Skrittade en stund, gjorde inget väldigt spännande egentligen.
Och nu har alltså en av mina största drömmar gått i uppfyllelse, trots att det bara var i skritt har jag nu ridit Major i endast halsring. Jag trodde helt ärligt aldrig att det skulle ske. Jag menar Major har varit inriden i mer eller mindre 20 år så jag var helt säker först på att han inte skulle fatta något alls när man red honom på något annat sätt, men icke. Dock behöver bromsarna förbättras lite, han vill gärna svänga in mot mitten när man ska stanna och han är inte jätte uppmärksam än på vikthjälper just när det kommer till halte, så det får vi se till att försöka fixa men att svänga är inga problem. Nästa mål är att kunna göra det i dem andra två gångerarterna och bara förbättra det.
Vill ni en video på detta gå in på @krantzsofia på Instagram och titta på min senaste video. Det är iprincip allt Frida filmade. 

Try to forget love, 'cause love's forgotten me

 
 
 
Igårkväll, efter att jag kom hem från Grönan med huvudvärk, så fotade jag lite självporträtt. Helt ärligt är det väl inte det bästa jag vet, då jag anser själv att jag inte göra mig bra på bild alls. Därför föredrar jag då att köra på "allt hår i ansiktet"-poser av olika slag.
Hade det i alla fall väldigt trevligt på Grönan trots vissa regnskurar då och då. Jag har sjukt fina vänner, bara så att ni vet. Har saknat dem hela sommarlovet så det var kul att få träffa dem, bara synd att Max inte kunde följa med som sagt.
I alla fall, idag ska Frida ut och rida gamlingen i den nya repgrimman vi köpte för några dagar sen så jag hänger väl med som mentalt stöd. Skämt åsido. Jag kommer mest sitta i bilen och tråka och sen agera skitjobbig, ofrivillig ridlärare även fast Frida inte vill det som den snälla storasyster jag är. Helt enkelt det vanliga. Men tills vi åker lyssnar jag på Decoy av Paramore. Den låten är sjukligt bra, därför fick rubriken bli från den låten. LYSSNA PÅ DEN! 

Rainbows

 
 
 
Tidsinställt inlägg då jag är på Grönan just nu med mina vänner. Bilderna är från när vi åkte hem från Göteborg igår. Fastnade på något sätt för första bilden, även fast den var tänkt att vara skarp, haha. 
Vad har hänt med era fina kommentarer? Nyss kom dem ju inte regelbundet men det har blivit lite sämre dem senaste dagarna. 

If the only thing you see is you

 
 
 
 
 
Har precis kommit hem från mina två dagar i Göteborg. Hade jätte kul på Liseberg, trots att det regnade till och från och att jag fick en stor våg RAKT i knät i Flume Ride. Mina annars ljusblåa jeans var HELT mörkblåa. Men det var roligt. Åkte Balder 6 gånger. Efter det åkte vi hem till min moster och sov över där över natten och imorse gick vi på en liten promenad och gick förbi ett stall där jag fotade en häst ute i en hage. 
Imorgon åker jag till Gröna Lund (vi kör allt på en gång nu, haha) med några vänner. Det är jag, Julia, Tess, Clara och Samuel som åker. Max skulle egentligen följt med också men han är skadad. Synd. Ska bli väldigt kul, har inte sett någon annan än Julia av dem på hela sommarlovet.

Vart hittar ni mig?

Nej jag har inte ombre, hahaha. Men det ser alltid ut så på bilder av någon anledning. 
 
Här får ni lite ställen där ni kan hitta mig på utanför bloggen. Är mest aktiv på kik och instagram av dessa nedan.
Kik: sofiakrantz
Instagram: @ awesomesofia (huvudanvändare) och krantzsofia (personliganvändare)
Youtube: http://www.youtube.com/user/Okaajh
We♥It: http://weheartit.com/OfAwesomeness
Tumblr: http://horocruxes.tumblr.com/
Ask.fm: http://ask.fm/sofiakrantz

Gbg

 
Ännu en bild från samma kväll, lite senare när himlen blev lila och Sleeping With Sirens får stå för citatet. Julia har varit här över dagen, vi har inte setts på jag vet inte hur länge för hon har varit i Piteå. Imorgon åker jag till Göteborg och går på Liseberg och kommer hem först på Söndag. Så bli inte borta länge, men vi hörs då. 

Sunsets

 
Det var en superfin solnedgång för några dagar sen när våra bekanta från Grekland var här så jag tog denna bild. Fast jag kände att bilden var lite små tråkig utan någonting alls, så jag var tvungen att skriva dit en quote som jag hittat via Tumblr. 
Vill jätte gärna ha fler förslag på vad ni vill att jag ska blogga om. :)

It is all that I'm breathing for

 
Blev att jag fick rida Fille idag. En till bild från barbackaridningen förra veckan. Det gick i alla fall bra, finns inte mycket att påpeka. Han var mjuk och fin men väldigt pigg, så mycket överskottsenergi att jag inte vet vad. Vi gjorde mycket tempoväxlingar vilket gick bra med i början skulle vi göra 5 travsteg-5 skrittsteg o.s.v men för Filles del blev det mer 20 travsteg-3 övertaggade skrittsteg o.s.v. Haha, söten. I början fick han bara springa av sig i galoppen, han dundrade på men efter ett tag slappnade av och fick en bättre takt. Fick en bra känsla faktiskt. Han gick riktigt fint tillslut, han blev väldigt låg och lite överböjd ibland men det får vi jobba på.

We're driving fast in my car

 
 
 
 
Bilder från de senaste två dagarna. För att ingen ska behöva undra kallades Pepsi för "Pap". 
Vill för typ hundraelfte gången tacka för att min blogg börjar gå framåt just nu. Har börjat få mycket fler besökare och kommentarer, och det är jag verkligen glad över. Och igår fick jag världens finaste kommentar på instagram, vilket gjorde mig sjukt glad. Vet bara inte var alla nya besökare kommer ifrån, har jag blivit länkad någonstans utan att jag har märkt det? Innan känns det som det mest bara har gått neråt under en period nu. Vill verkligen hålla det såhär så vill ha mycket tips på vad ni vill läsa/se. Finns det något speciellt inlägg ni vill att jag ska skriva, är det något jag ska skära ner på, vill ni att jag ska göra någon video kanske, mer bilder på något speciellt? LET ME KNOW!
Idag ska jag och rida lektion. Spelar ärligt talat ingen roll vem jag får rida, så vida det inte är Agge eller uteritt på Franz.

Time stood still, the way it did before

 
Vi har gäster från Grekland här idag men jag ska försöka fota lite nya bilder och få några nya bilder till inlägg här. Men nu ska jag lyssna på BMTH & SWS, sörja Pepsi och äta frukost.
Tack för den grymma statistikten de senaste dagarna. ♥ 

Vila i frid, finaste Pepsi ♥

 
 
 
2013-08-06 precis innan 13:45 
Ha det bra däruppe världens finaste, underbaraste hamster. Hoppas att du inte lider mer, älskade hjärtat! 
Du förtjänade bättre. Vila i frid, allas våran kämpe. Du hade redan besegrad döden en gång innan, men nu gav din kropp upp. Det gjorde så sjukt ont att se dig lida på det sättet, bara ligga där och vänta på att få dö.
Men du har det bättre nu, hoppas jag. 

Världens bästa häst

 
 
                       
 
Idag hade jag Major lös i ridhuset. Först ville jag bara att han skulle kunna följa efter mig, stanna när jag gjorde det och så vidare och han var riktigt duktig. Sen busade vi lite. Haha, han är så sjukt lat alltså. Så han behövde rätt mycket draghjälp vilket han inte tyckte var jätte roligt, haha, men efter ett tag röjde han runt bredvid mig i galopp och stegrade lätt två gånger. Dock inte åt mitt håll då, utan han höll sitt avstånd. Bushäst! Men som sagt, att öka takten var ingen favorit för gamla gubben utan om han valde själv stod han helst still och det fick han göra om han ville. Hade en bom som först var på marken som jag sen la upp till ett litet hinder som han fick gå/springa över efter mig, där behövdes även lite draghjälp innan han förstod. Sen satt jag upp och skritta en stund i ridhuset barbacka (med pad) och med grimma. Först testade jag bara styrning och broms sen fick han göra som han ville. Ville han byta varv eller gå efter mamma när hon lämnade delarna av "hindret" fick han göra det, han behöver ju inte alltid göra det jag tycker direkt. Han ska inte bara lyssna på vad jag vill, jag måste också lyssna på vad han vill. Försökte även på en liten uteritt men det var så mycket flugor så han ville vända så vi red bara tillbaka till stallet igen. Det var super mysigt verkligen.
Känner ibland att jag inte är värd att ha en sån fin medryttarhäst. ♥
 
Tänkte även tacka för att det har börjat bli lite fler som både söker och kommenterar. Blir jätte glad av det!

Varierad dag med två skäckar

 
Fin bild på finaste guldponnyn för att han är bäst! Grimskaftet är bortredigerat, så ingen får för sig något.
Blev två pass med två skäckar idag, båda har jag ridit en gång innan vardera. För var det markarbetspass med superfina Betty. Hon var så himla fin idag, gick mycket bättre än förra gången jag red henne. Då var hon helt crazy. Gick super fint med övningen vi hade och var pigg och glad. Vi skulle köra ökad galopp i lättsits runt hela fyrkanten, och vår ridbana är ju inte liten direkt. Jag som då är och alltid har varit ett kontrollfreak inom ridning tyckte första galoppen var lite läskig men efter ett tag tyckte jag bara det var riktigt roligt att galoppera så fort. Trots att hon är väldigt pigg så känns hon ändå väldigt trygg och snäll. Så på slutet var det jag som ökade på henne. Hon var så sjukt glad att få springa av sig och jag njöt av att bara galoppera runt. På slutet gick hon riktigt fint i traven och sökte sig fint neråt utan att överböja sig. Efter det red jag ut på Franz, det gick skit. Han var hemskt att rida ut på. Ville bara sitta av hela ritten och njöt inte en sekund. Ingen kommentar.
Nu är ju lägret slut och ridskolan börjar som vanligt. Imorgon ska jag ut till Major, får se vad vi hittar på. Har en plan A och en B beroende på omständigheterna.

I never saw it coming

 
Tycker den här bilden är så sjukt charmig, Tintin som hoppar och Mario som också vill vara med i bakgrunden. Tycker det är gulligt att båda är i luften. 
Idag red jag Cojan första passet, hon är ju igen ungdom direkt så hon var väldigt, väldigt stel men mjuknade senare. Tycker riktigt mycket om den ponnyn. Riktigt mysig! Efter det red jag Fille på uteritt, eftersom några hästar hade flippat ur igår så galopperade vi inte. Men Fille tog ett par galoppsprång själv när hästen bakom blev rädd för några kossor. Annars var han väldigt stark ibland och sen är han så klumpig så han snubblar hela tiden. Men annars höll han sig faktiskt lugnt.

Leave the world behind

 
Bild på Fille, jag, fina Betty och fina Ebba bara för att vi båda trodde vi skulle dö idag, hahaha. Igår kväll var så sjukt hemskt och jag och Ebba pratade säkert en timme i telefon. Lång historia...
Idag red jag en häst som heter 007, han kallas för Sjuan. Han är en Tysk ridponny fast han är storhäst. DISGRACE TO FAMILY! Har länge velat testa att rida honom och idag fick jag göra det. Vi red lektion för första gången på veckan och skulle börja galoppera idag. Det gick sådär, kände att jag red som en kratta idag. Jag tyckte inte om att rida honom så mycket, inget jag kan sätta fingret på men jag tyckte helt enkelt inte han var min typ av häst. Han är otroligt skumpig men tillslut lyckades jag sitta ner lite i traven på honom utan att studsa som en pingisboll runt i sadeln, mina magmuskler värker nu. Han var lagom pigg i galoppen. När Angelica sen skulle prata med en efter ridpasset var jag nästan nervös för jag tyckte det gick så dåligt, men jag fick istället massa beröm för att jag kunde sitta ner så bra på en så skumpig häst och så fick jag beröm för min sits. Det blev jag chockad över, brukar inte få särskilt mycket beröm över min sits och jag brukar inte själv vara särskilt stolt över den så det var kul att höra.

F x2

 
Tror att det är något med mig och hästar på F det här lägret. Har hittils bara haft Fille och Frans och idag red jag Ferdy första passet. Åh, vad mysig den ponnyn kan vara! Det gick väldigt bra faktiskt, ett av dem bättre passet jag har haft med honom. Han var mjuk och gick riktigt fint på slutet. Dock så var han lite små seg så han sakta av så fort han hade chansen. Gjorde mycket volter och skänkelvikningar, han är GRYM på skänkelvikningar måste jag säga. Satt även ner i traven ganska mycket, riktigt sitsträning för Ferdy är inte den mjukaste hästen. Men jag kände faktiskt att jag kunde sitta med i hans gång bättre än vad jag brukar kunna. Travade av på lite längre tygel på en serpentin och han sänkte huvudet fint.
Efter det passet red jag Fille barbacka igen. Han var så mycket finare i munnen idag, så himla mjuk och följsam. Känslan på passet var faktiskt riktigt bra. Hans trav är TO DIE FOR, så mjuk att sitta på. Vill bara leva så! Till och med när jag körde ökat trav njöt jag. Det ser inte bra ut på bilderna, bilden över är från idag dock, men känslan var väldigt bra. Han var riktigt rolig att rida idag. Jobbade mycket på volten och även skänkelvikningar. Han var väldigt duktig, fast ett tag tyckte han det var lite jobbigt så då slängde han upp huvudet hela tiden. Haha söt! Kändes som samma gamla Fille som jag red innan sommarbetet, inte den jag red i Tisdags som var så sjukt hård i munnen.