Ruda

 
 
Alla bilder/print screen från video tagna av lillasyster Frida. Hon har blogg nu. :)
 
Hade ju belöningsridning idag. Skulle egentligen ha haft Agge, men jag berättade att jag verkligen inte tyckte om honom så jag fick rida fina Ruda istället. Har ju aldrig ridit henne förut så det var spännande. Men mer mysig och snäll häst kan ni leta efter. Så himla kul med sådär riktigt mysiga hästar!
Lektionen gick över förväntan med tanke på att det var första gången. Vi hade nästan bara övningar med skänkelvikningar i både skritt och trav. Det gick bättre mot slutet, ibörjan ville hon ramla ut till vänster och vara högerställd när vi skulle gå rätt upp. Men mot slutet lyssnade hon riktigt bra och gick på fint och skänkelvikningarna gick väldigt bra. Hon är väldigt svår att få i form och trots att jag försökte stretade hon för det mesta emot, men ibland kände jag faktiskt att hon sökte sig lite neråt och var nära på att lossna. Men det var ju ändå första gången så jag förväntade mig inte så mycket. Jag hade hört innan att hon var ganska svår och stark i galoppen så jag gjorde mycket halvhalter och reglerade tempot så gott jag kunde och då gick galoppen super. Hon var fin och minskade fint och gjorde helt okej fattningar efter ett tag, klart att jag kände att hon var stark och gärna ville öka men det var aldrig på den nivån att jag inte fick stopp på henne. Högt över förväntan som sagt och väldigt roligt! Hon spökade lite en gång i traven och for iväg några meter i galopp, hon blev lite rädd för någonting.
Känns i alla fall som en väldigt trevlig och rolig häst att utvecklas med. Hoppas på att jag kan få rida henne lite då och då. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: