This heart it beats, beats for only you

 
                                     
 
Igår gjorde jag något jag aldrig någonsin trodde jag skulle få göra. Jag hoppade Major!
Jag red fram lite och galopperade fram på och över en galoppbom som låg mellan två hinderstöd. Efter det så la Ebba och Frida (som var mina slavar och fick bära hinderstöd och annat) ett litet kryss som jag kom i trav på. När han insåg att det var ett hinder tog han ett jätte skutt över men höll sig på mattan ändå. Körde det i båda varven i trav och sen i galopp. Sen la dem upp det till ett litet rättuppstående. Sen la dem fram två hinder till, eller det var "sockerbitar" med en bom så jag hoppade en bana en gång på fyra hinder. Gud, sista hindret där så hoppade han ett litet hinder på ca. 50 cm som om det vore ett 80-90 hinder. Hahaha! Sen skulle jag hoppa två hinder igen så blev det fel galopp efter första hindret så jag gjorde ett galoppombyte, och han blir väldigt (och då menar jag VÄLDIGT) stark efter galoppombyten och jag kände att jag tappade kontrollen över honom lite så jag styrde undan från hindret. Kom i alla fall en gång till på samma hinder. Det gick i alla fall över förväntan, trodde han skulle vara helt CRAZY. Pigg och väldigt stark vart han men inget mer. Hoppar honom gärna fler gånger! Kan ine beskriva hur glad jag var efteråt. Ni förstår inte hur mycket jag har drömt om att få hoppa honom en dag, men innan har han ju inte gått att hoppa.
Sov ju i alla fall hos Ebba igår och vi hade det jätte mysigt. Skrattade och pratade massor och vi cyklade även ner och badade igår.
Idag skulle Frida rida Major men det regnade så mycket och det var fullt av hö i halva ridhuset så jag longerade honom istället i andra delen av ridhuset. Haha, det märktes att han inte blivit longerad så mycket, flera i stallet sa att dem aldrig sett honom blivit longerad som varning innan, och det är väl inte något jag är super van att göra heller så jag fick testa mig fram vilka signaler han lyssnade mest på. Han tycker spöt jag höll i var jätte jobbigt och så fort jag bad honom gå fortare så drog han öronen bakåt och surade ner sig men framåt gick han tillsist. Saktade gärna av när han hade chansen. Men det gick bättre efter stund, han stannade fint när jag bad om det och tillslut slutade han dra öronen bakåt för det mesta. Han brallade ur lite när han skulle galoppera bara, små stegringar och bockningar var roligare än själva galoppen ungefär men när han väl var igång gick det bra. Det är ofta man ifrågasätter om han faktiskt är 23 år. Skulle nog tro att han är 20 år yngre i alla fall.
Han får sig ett lugnt halsrings-övningspass imorgon med mig hade jag tänkt. Mysigt! Bästa hästen. ♥
Kommentarer
Sanna Bäckström

Gud vad roligt, jätte fin häst också! :)

Sv: Ja, den videon är helt sjukt bra! Får gåshud varje gång jag ser den! :)

Datum: 2013-07-11 Klockan: 12:47:25 Blogg/hemsida: http://sannas.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: