Barbacka

 
Åh vilken härlig dag detta har varit. Satt hela eftermiddagen i skolan med Max och Samuel och har nog inte skrattat så mycket på väldigt länge. Hahaha, gud vad vi skrattade alltså.
Sen red jag Fille barbacka. Det var så sjukt härligt! De hade sprunig en hel del i hagen för Fille var rätt trött och han låg ner och sov i boxen när jag kom. Vi började med lite skänkelvikningar på en liten serpentin med rätt många bågar. Han flyttade fint och var mjuk. Eftersom han var ganska seg så gick det lätt med att öka och minska samt halvhalter och vanliga halter. I galoppen blev det mycket att driva på för han var så himla trött, han blev taggad innan men så fort han faktiskt galopperade ville han helst sakta av. Så jag tog det tillfället och sakta bara av med vikten i galoppen istället och det funkade varje gång utan problem. Men han är en dröm i traven kan jag säga, WOW WOW WOW! På slutet lossnade han och gick i form i traven och skritten. Det var verkligen super härligt, har inte ridit barbacka sen i julas och jag kände faktistk en extrem skillnad på min balans. Finaste ponnyn. Förmdoligen rider jag barbacka på Tisdag också, mer om det då.

Min älskipelski

 
Är så stolt över denna häst. För er som har missat det har jag börjat köra mycket NH övningar med Major och har kört mycket att få honom att svänga med vikthjälper och ben, samt stanna på vikten. Det har faktsikt gått riktigt bra. Han är så otroligt villig att lära sig och sen är han så himla snabblärd.
Jag red inte idag utan det var Frida som gjorde. Men jag jobbade lite från marken, i boxen alltså. Hans grimskaft satte jag runt halsen på honom och använde som en halsring och  tränade på "neck reining" fast från marken då. Först ville jag bara att han skulle vända huvudet/halsen och minsta lilla rörelse åt rätt håll berömde jag för och det gick väldigt bra. Ville även ha honom uppmärksam på mig då och att han skulle följa efter mig och han lyssnade så himla, himla bra och gjorde precis som jag visade. Lyckades även backa honom med halsringen och rösten, och det är ju ett extremt stort plus om han kan gå att stanna/backa med hjälp av den. Sen kunde jag få honom att backa utan att röra honom med bara kroppsspråk och röst. Lyckades svänga runt honom med halsringen och gå runt ett par varv. Så himla duktig han är. Rider ju honom nästa Tisdag och även veckan efter det så jag hade tänkt göra samma övningar då och även från ryggen. Don't get me wrong, jag tänker inte ta av tränset utan jag rider med tränset på men försöker svänga och stanna med halsringen. Jag vet vad jag gör. 
Denna hästen gör mig så himla glad, älskar honom av hela mitt hjärta. 
 
PÅ TAL OM INGENTING SÅ ÄR DET 16 DAGAR KVAR TILLS SKOLAVSLUTNINGEN, 19 TILL JAG ÅKER TILL MALLORCA OCH 46 TILLS JAG ÅKER PÅ RIDLÄGER! 

Everything's red

 
 
 
Idag åkte jag hem med Bella och efter det red jag Dilba. Hon har börjat gått på bete så hon var lite rundare om magen. Sötan. Men hon verkade glad att få röra på sig efter en helg ledigt. Först red jag fram lite. Skrittade, travade och galopperade. Wow vilken  bättre känsla jag fick i galoppen än förra gången, man måste verkligen rama in henne super mycket annars blir galoppen bara ojämn. Men jag fick verkligen in en riktigt bra känsla och den blev riktigt jämn och den blev mycket behagligare och jag kunde sjunka djupt ner i sadeln. Ramar man inte in henne studsar man som en pingisboll runt i sadeln, haha. Sen red Bella ett tag och Zandra var där och agerade tränare och gav Bella massa tips. Efter det satt jag upp igen och till största dels skrittade henne, då gav Zandra även lite tips till mig. Herregud vad seg hon var. Gick verkligen inte att få fram henne hur mycket jag än försökte. Blev bara lite skritt och trav som avslutning. Kommer dock förmodligen inte riktig rida henne lika ofta som det var tänkt från början utan nu när jag ska få börja rida Major på Tisdagar så kommer vi nog göra så att jag hjälper till lite då och då helt enkelt. Men det är ju kul ändå. Är ju ändå i stallet så ofta. Men hoppas väl på att det inte blir allt för sällan. :) 

What a shame we all remain

Bilder jag tog för ett tag sedan som jag inte alls tyckte blev bra, men med lite brus och svartvitt blev dem bättre tycker jag dem blev bättre. Är väl inga glada "sunshine and roses" bilder men jag gillar dem ändå. 
 
Under de senaste dagarna har jag på något konstigt sätt lyckats stänga av mina känslor. Jag var redan väldigt nedstämd innan detta hände, och jag har verkligen ansträngt mig fullt ut för att försöka så gott jag kan att inte tänka på det. Det har väl funkat, jag känner konstant att jag inte står långt ifrån kanten från att falla isär totalt så jag försöker att undvika att något puttar mig ner för den kanten. Jag känner att jag hela tiden är nära till tårar men jag har lyckats hålla de flesta tårar kvar i tårkanalerna. Att titta in dit och se att de bara är två känns ännu mer fel. Det enda som finns kvar av honom är graven i trädgården. Gud vad ont det gör. Ursäktar detta deprimerande inlägg.
 
Torsdagen den trettonde oktober 2011 blir Bacardi avlivad
Torsdagen den sjugofjärde november 2011 hittar vi Pikachu död
Torsdagen den sjugotredje maj 2013 dör Melwin
Det är nog något med mig och Torsdagar. Livet suger ibland.

2 år med bästa ponnyn

 
 
 
 
 
 
Idag för exakt två år sedan red jag Fille för första gången. Det ridpasset slutade med att han drog iväg med mig ett par varv i galopp och jag blev rädd. När jag sedan fick stå ut fem dagar men honom på sommarridlägret 2012, det var då jag plötsligt började tycka om honom.
Och sen dess har det bara flytit på. I September blev jag skötare på honom tre dagar i veckan, nedersta bilden är från den dagen faktsikt. Han är en ouppfostrad ponny som kan vara rejält respektlös ibland. I början kunde jag inte ställa upp honom i boxen själv utan han vände rumpan till, oftast om jag skulle flytta på honom försökte han bitas och knuffades tillbaka (vilket resulterat i att jag flera gånger nästan blivit klämd in i väggen) och jag har tappat räkningen på hur många gånger han har sprunig på mig när jag ska leda honom. Idag blir jag chockad om han vänder rumpan till när jag ska ställa upp honom, jag får ofta hjälpa till med honom när någon ska rida honom o.s.v. och nu känner han faktiskt igen mig och respekterar mig på ett eller annat sätt. Och den känslan slår ingenting kan jag säga, att en så ouppfostrad ponny som honom faktsikt har respekt för dig och litar på dig är obeskrivlig. Det har inte varit en dans på rosor, men alla stunder då han påmint mig om hur bra han är, som alla underbara ridpass, som gången när jag skulle hämta honom i hagen och som gångerna han har somnat i min famn.
Jag skryter inte om att han är en super svår ponny att rida. Han är envis som en åsna ibland, värst är det när det gäller att få honom i form men annars är han inte så väldigt komplicerad för han är positiv till arbete tycker jag. Jag rider honom inte perfekt och jag själv som ryttare har också en lång väg kvar. 
Han är väldigt speciell och det är därför jag gillar honom så mycket, han är ingen häst man lär känna över en dag utan man får kämpa lite. Världens bästa Filius. ♥

Det gör så sjukt jäva ont att skriva detta

 
 
Imorse gav vi Melwin hans medicin och han var ännu sämre än dagen innan. Orkade knappt röra på sig. Jag brast ut i gråt men vi lyckades få i honom medicinen. I skolan på morgonsamlingen bröt jag ihop två gånger och fick rusa in på toaletten och torka bort tårarna. Att se berätta hur dåligt Melwin mådde för folk var det värsta, då grät jag ännu mer. När jag cyklade hem så mådde jag så sjukt dåligt, hade en känsla av att han inte skulle ha klarat sig när jag kom hem. Men jag kom hem och han var fortfarande vid liv. Men han var definitvt sämre, orkade knappt ens lyfta ögonlocken. Och han satt i min famn och jag grät och grät medan jag försökte få honom att äta och dricka. Hela han var alldeles tunn och det kändes inte som han vägde någonting och han orkade verkligen inget alls och reagerade knappt på saker. Åkte ju och red i alla fall. Jag gratulerade Ebba på födelsedagen och vi gick runt och pratade och skrattade, hoppningen gick väldigt bra och jag var allmänt glad. Sen berättade mamma att Kerstin har gett oss erbjudande att rida Major en bestämd dag i veckan. Hela jag bara fylldes av glädje och jag gjorde lite glädjehopp. Var så sjukt glad verkligen. Men på vägen hem började jag känna på mig allt igen, att detta skulle bli min sista dag med Melwin. Och så fort jag klev innanför dörren så berättade jag snabbt för pappa vem jag red och frågade hur det var med Melwin.
"Bra" sa han. "Jag tittade till dem för tio minuter sen och då låg alla och sov."
"Och Melwin levde?" tillade jag.
"Ja." sa pappa och går sedan fram till buren.
Melwin hade vaknat och gått upp men inte orkat längre än till mitten av buren där han ramlat ihop när hans kropp inte orkade mer. De andra två kretsade oroligt omkring honom. Klockan var då 18:05.
 
Allt detta gör så sjukt jävla ont. Han var så himla fin, så charmig och bara en lite söt gerbil som kunde lysa upp hela ens dag med sin charm. Jag kan inte beskriva hur otroligt ont detta gör och hur sjukt mycket jag har gråtit idag. Nu är det vita stenar och en massa blommor på hans grav i trädgården. Jag kommer alltid älska honom, oavsett vad. 
Det sjukaste är att jag har känt på mig detta hela dagen. Imorse tog jag till och med bilder på dem för att kunna ha som "sista bilderna" på Melwin. Jag visste det hela tiden. Den nedersta bilden är sista bilden som togs på dem alla tre tillsammans och den sista bilden på Melwin. Åh, min fina lilla kille. Hoppas att du är på en bättre plats och inte har ont längre, min finaste ängel. ♥
 
Utvärdering om ridpasset kanske kommer om ett par dagar, men har varken ork, lust eller något annat för det nu och det känns inte ens viktigt.

Veterinär

 
Idag åkte vi med gerbilerna till veterinären för att Melwin har varit hängig. Om vi säger så här så visste jag mer än veterinären om gerbiler så hon fick ju mest kolla på honom lite och hon tyckte han andades lite tungt och fick lyssna lite på hans lungor så vi tror att det är lugninflamation. Nu har vi fått utskrivet antibiotika som han ska ta varje morgon och kväll nu i en vecka ungefär, hoppas verkligen att han blir bättre. Han har blivit mycket sämre bara de senaste dagarna, innan har han sett helt normal ut förutom snoret från näsan då men nu är han slö och mest sitter med halvstängda ögon. Vill heller inte hoppas på för mycket. Fina lill-killen. ♥ Snälla bli bra.
 
Update: Han har även nu fått i sig den första antibiotikan, tyckte inte det var jätte kul att bli matad med pipett men han fick i sig lite ialla fall. Sötis. Men det kommer han få stå ut med morgon och kväll i en vecka nu, stackarn. Hoppas att han blir bättre.

You will always get what you want

 
 
 
Började dagen med att vakna till en STOR JÄKLA ÅSKSMÄLL så jag fick hjärtattack. Kul, super kul. Jag har även idag hunnit prata ihop mig med Bella ordentligt. Som ni har märkt har jag ju inte åkt ut och ridit Dilba nu på senaste tiden, och det är helt enkelt för att jag och Bella har haft olika åsikter om när jag ska åka och rida henne och det har inte riktigt fungerat så idag så pratade vi och fixade så att jag rider henne varje Måndag som det var tänkt från början. Hoppas verkligen att det funkar så nu. Har även varit och skött om fin-ponnyn idag. Skulle inte tacka nej om jag får hoppa honom på Torsdag, men jag har inte önskat någon så vi får väl se helt enkelt.

Ja...

 
Här är lite klipp från igår när jag var hemma hos Julia. Ursäktar att vi inte är precis som alla andra, men det visste ni väl redan. Musse, deras kattunge, fick även vara med på videon. Haha! Kan ni inte se eftertexterna på slutet utan att pausa så suger ni. 
ENJOY IT SMÅ BARN! OCH TITTA I HD ANNARS GER TOMTEN ER INGA JULKLAPPAR I AUGUSTI!

Bloggen har fyllt ett år

 
 
 
Uppätckte precis att bloggen fyllde ett helt år i Söndags. Haha! Så nu passar jag på att tacka till alla som kommenterat eller bara besökt.
Ger er dessa två bilder på Julia. Tycker mycket om första bilden. 

Min kanin är bättre än din kanin

 
 
 
 
 
Mario har inte riktigt tyckt om att hoppa jätte mycket, eller rättare sagt så har en vissa dagar sprungit runt och bara hoppat av sig själv och kunnat hoppa hur högt som helst utan att tveka (som i denna video från Mars 2012) medan andra dagar får man inte över honom över ett enda litet hinder utan han knuffar bara ner allt. Och så har han varit på senaste tiden. Men idag var han mer taggad och hoppade han glatt. Några gånger stannade han och puttade ner hindret men det var iprincip bara när vi höjde, då blev han lite osäker och kolla lite på hindret men efter att ha tagit sats igen kunde han hoppa allt. Nöjd med min skrutt. Sista bilden visar hur nöjd (och aningen utmattad) han var efteråt. Vi testade även och hoppa lite andra typer av hinder idag, kryss och sen det ni ser på översta bilden. han har bara hoppat vanligt rätt uppstående innan så han var riktigt duktig. Haha, han hoppade ganska högt över ganska ofta (se bild 2) men det är väl kul det. Söt är han också! Men titta hans framben alltså, så sött.

I'm so tired of being here

 
 
 
Ett par till bilder från photoshooten. Gillar mellersta bilden lite faktiskt, den är faktiskt spontant tagen när Julia började dansa runt lite. Haha! Men jag gillar att den är aningen oskarp och hela hennes "pose" för att den känns så glad, trots att det ska vara en ganska dyster photoshoot.
Idag red jag Ferdy. Har ju inte ridit honom sen i December. Han är en ganska känslig häst och är lite svår att få i form faktiskt, men jag började jobba honom från början och precis i början så lossnade han faktiskt ett tag och gick fint i form. Men dock gick han inte riktigt så resten av lektionen. Då stretade han mest emot. Men vissa stunder mjuknade han faktiskt och fick fina steg och blev mycket finare huvudet var väl lite här och var men jag fick helt enkelt fokusera på annat, han är ju lite små stötig att sitta ner på men just när han mjuknade så var han mycket behagligare. Det tog ett tag innan jag kände att jag verkligen kunde sitta ner och hänga med i hans gång, jag red ju ändå Fille i Söndags. Galoppen var nästan värst, han har otroligt stor och mäktig galopp måste jag säga men jag vande mig snabbt. Han var väldigt pigg och lyssnade fint på alla fattningarna och galoppen var faktiskt rätt bra. Bommarbetet gick riktigt bra och det kändes som han var där jag ville ha honom. Inte ett fantastiskt pass men det gick väl okej. Det går ju inte perfekt varje pass.

This pain is just too real

 
 
 
 
 
Jag nämnde ju att jag fotade Julia eftersom jag har haft en fotoidé ett tag. Idén är inspirerad av låten My immortal av Evanescence, eller egentligen musikvideon på grund av att Amy Lee är klädd på ett liknande sätt. Låten är otroligt vacker måste jag säga, nog en av de vackraste låtarna som har skrivit och den gör mig lika gråtfärdig varje gång. Kärlek till den! Och musikvideon är också alldeles för vacker. Rekommenderar att ni lyssnar på den medan ni tittar på bilderna. Blev faktiskt ganska nöjd med bilderna, var först rädd att dem inte skulle passa i svartvitt men det gjorde dem faktiskt. Bra att man har en sjukt vacker vän också som gör sig bra på bild, till skillnad från mig, haha. Sad but true! Idag har mitt humör varit allmänt bra, vet inte varför men jag klagar inte för det i alla fall. Mer bilder från denna photoshoot kommer.

Det sötaste jag någonsin sett

 
 
 
 
Säg hej till Musse, tio dagar gammal. Denna lilla stackare fick en rätt tuff start i livet. Han och hans syster blev övergivna av sin mamma uppe på en hylla i ett stall (hemma hos Julia) där de sedan både ramlade ner och Musse var den enda som överlevde. Just nu flaskmatas han och han kan knappt gå än, han försöker men oftast ramlar han mest. Han är så sjukt liten och så himla söt. Mitt hjärta bara smälte när han satt där och pep i min famn. Dem där små blåa ögonen är så himla gulliga, sötast är att han skelar också. Det syns rätt mycket på nedersta bilden. Förmodligen ska han få ett nytt namn, men han here Musse för tillfället. 
När jag var hos Julia igår var vi öven ute och fotade lite, hade haft en speciell foto idé ett tag så Julia fick stå modell. De kommer upp imorgon eller senare idag hade jag nog tänkt. 

Världens allra bäst ponny

 
 
Idag red jag då alltså Fille. Super mysigt! Det känns som det var ett tag sen nu. Vi skrittade först ut en liten längre runda och gud vad pigg han var då. Riktig power i den där skritten. Men han verkade glad att få komma ut i alla fall. Sen red vi ute på stora banan. Han var aningen stel i början men det släppte sen. Inget wow-pass men jag fick en bra känsla i galoppen för den var lugn och rund. Sen var han ändå rätt seg för att vara han, fick driva på lite mer än vanligt. Men han var ändå glad och framåt. Hade bra fokus på mig hela passet, men blev lite springig en gång efter galoppen men inget allvarligt. Blev ingen riktig form eftersom han oftast behöver att man skrittar mitt i passet för att lossna riktigt, men han gick i alla fall rätt bra annars. Tycker om den här ponnyn så himla, himla mycket. Han är så himla fin! ♥ Matilda (som fotade) fotade en HEL DEL andra bilder så jag har inte hunnit kolla igenom allt. Åh, han är så fin lilla fläckponnyn. Nu ska jag iväg till Julia och hälsa på deras kattunge, kameran hänger med dit såklart. Hejsvejs!

I am nothing but a shadow in the night

 
 
Jag vet inte riktigt vad det är men det är något med den här bilden som jag verkligen gillar. Kan nog vara en av mina personliga favoriter, då bakgrunden är så himla fin tycker jag. Tyckte mer om den halvt svartvita men här under fick ni den även i färg om det kunde vara kul att se. 
Tidigt imorse var jag i stallet för att agera stallvärdinna så jag hade allt möjligt att göra.  Det roligaste var nog när jag fick uppdraget att hämta Fille från hagen. Hästarna var helt galna och galopperade runt och bockade och allt möjligt och Fille var inget undantag, och deras hage är inte särskilt liten heller så jag fick gå fram och tillbaka ett tag. Men det gulliga med det hela var att plötsligt tittar Fille upp och ser att det är jag som kommer och då åkte öronen rakt fram och han joggar rakt fram till mig och hälsar glatt och bråkar inget alls när jag tar in honom. Och han är inte en häst som hur lätt som helst låter sig fångas i hagen så det var lite roligt att se. Bästa ponnyn! Ska rida honom imorgon om jag inte förstått det fel. Efter det åkte jag även och hjälpte till på ponnyridningen som vår ridskola hade inne i stan idag, sen hjälpte jag till att lasta in Toffe i transporten också. Det var faktsikt rätt kul och det var mycket folk där. Fick även mig ett par goda skratt emellanåt. 

Don't ever get the feeling that you're missing the mark

 
 
Två bilder på min fina kusin Moa från igår. Tyckte lite synd om henne när jag halvt tvingade henne att sätta sig på den där bänken, den var så blöt. Haha!
Var precis ute hos allra bästa fuxherren en sväng. Galopperade fram i lätt sits och alltså vad busig han blev då. Så fort jag gjorde fattningarna ruskade han på huvudet och det blev mest lite små hopp in i galoppen. Gud vad jag skrattade. Det blev dock inga bockningar eller så utan han mest slängde på huvudet. Sen la mamma fram lite bommar åt mig, tre travbommar på ena långsidan och en bom på andra. Först blev anståndet helt knas på travbommarna så han snubblade mest men vi fixade till det och då gick det galant. Körde sen galopp över den ensamma bommen, det gick också galant. Ett par gånger blev han lite för glad så han tog små skutt över bommen istället. Även där gav han mig ett riktigt gott skratt. Dock höll det på att gå riktigt snett en gång, avståndet till galoppbommen blev lite fel när vi kom in och när han insåg det och försökte springa undan snubblade han rätt så rejält och det kunde enkelt ha slutat med att jag hade legat på marken. Men det vart ingen skada på någon av oss så jag galoppera över bommen en gång till och då gick det bra. Han är en riktig naturbegåvning när det gäller bommar måste jag säga, vet exakt hur mycket han behöver öka eller minska för att komma rätt. Sen var han riktigt, riktigt mysig efteråt. Stod och kliade honom massor och han sänkte ner huvudet och verkade verkligen njuta av det. Finaste Jouren! ♥

Maybe if I fall asleep I won't breathe right

 
 
 
Var och åt middag hos släkten igår och hade kameran med mig så jag och min kusin Moa drog ut och spontan fotograferade medan solen gick ner. Precis utanför där dem bor är det jätte fint och jag har länge velat fota porträtt där någon gång. Först blev det mest oseriösa bilder men efter en stund la jag kameran på marken när vi stod i en backe och jag fick springa fram och tillbaka och ta bilder på mig och Moa när vi slängde på håret. Så går det när man varken har stativ eller fjärrutlösare. Otroligt att bilderna ens blev bra. Vi tog en HEL DEL andra bilder också, dessa är de enda som jag är med på dock men vi gick runt lite och det blev blommor, ett par änder och Moa (sen ett par på Frida, för hon ville vara med lite också) som fick fastna på bild. Men mest skrattade vi nästan. Har ett par andra bilder som kommer upp senare, en som jag tog på Moa kan jag nog nästan säga är en av mina favoritbilder som jag har tagit. Den kommer upp snart hoppas jag. 
Haha, låt er inte luras av första bilden. Moa är inte längre än mig egentligen. Och hennes hår på den bilden alltså, wooooow.

Love and other simple things

 
 
Förlåt att jag har uppdaterat dåligt, men har varit lite nere och inte haft mycket bilder eller bara något att skriva om.
Idag var det dressyrtävling med fina Majsan, så jag begav mig till stallet tidigt imorse. På framridiningen ute på lilla ridbanan var hon först jätte seg men senare blev istället svinpigg och stark. Eftersom hon väldigt, väldigt lätt blir extremt framtung och stark och nästan omöjlig att stanna så körde jag jätte mycket halter och hon lyssnade tillslut väldigt fint, gick även bra fram på skänkeln tillslut. Väl uppe i ridhuset när jag skulle tävla så var hon mycket lugnare. Blev några steg skritt när det egentligen skulle vart trav, resten av programmet gick helt okej och hon hade ett jämt och lugnt tempo i traven. Tänkte inte mycket på formen utan försökte bara rida nogranna vägar. Dock var första galoppen katastrof, hon var oförbered och seg, samt var jag nog lite för försiktig så fattningen blev dålig och det blev kanske bara tre galoppsprång innan hon saktade av självmant. Men jag laddade om för andra galoppen och där vart fattningen mycket bättre och galoppen blev rund och super fin. Blev inga super poäng egentligen, men det kunde ha varit mycket sämre. Det var i alla fall ryttarmärke 2 jag tävlade så det var ingen 1, 2, 3 placering o.s.v. utan man fick bara poäng. Men jag är nöjd med lilla May i alla fall. Tycker faktiskt riktigt mycket om henne, har ju fått rida henne fyra Torsdagar i rad nu och hon är faktiskt en riktigt trevlig häst. Ni får även en liten miniatyrbild man kan klicka på, på oss från idag. 

Vårblommor och en fluffboll

 
 
 
 
 
Var precis ute i trädgården en sväng och fotade lite fina blommor som har börjat växa fram. Sen satt jag ett tag inne hos kaninen min och myste. Han är så sjukt söt. Som ni ser på en av bilderna blev han väldigt arg på en pinne som hela tiden var på fel plats så den bet han i och sen kastade han iväg den åt ett annat håll. Vilken härlig dag det har varit idag. Hade orientering i det varma och soliga vädret, fast jag blev väldigt sen tillbaka och får förmodligen inte det betyget jag satsar mot, en det var härligt att få springa runt i skogen, förstår inte varför alla hatar det. Tycker själv det är roligt att få röra på sig ute i skogen, få frisk luft och bara rensa tankarna lite. Vet knappt ens hur många grader det är ute idag, men varmt är det i alla fall och solen skiner. Kan väl inte klaga riktigt. Synd bara att jag inte rider Dilba idag, men hon skulle bara skrittas lite lätt men jag och Bella hade tänkt att jag skulle få rida henne någon annan dag i veckan när Bella behöver hjälp. Hoppas på det! 

This is what we'll be

 
Åh vad fint det är med alla vårblommor som börjar komma nu. Hade tänkt fota lite blommor idag om jag hinner nu på kvällen eller annars imorgon, för jag har inget annat för mig imorgon då Dilba galopptävlar idag och får vilodag imorgon. Lite synd men jag ska fråga Bella om hon behöver hjälp någon annan gång den här veckan.
Major var bättre idag, Frida red en stund först sen red jag bara en kort stund i slutet, mest för att jag skulle hinna få träna på dressyrprogrammet till tävlingen på Torsdag, men det blev också lite galopp på samma sätt som i denna video och han rörde sig normalt idag men bråkade lite och var rätt pigg och stark. Det är dock förståeligt eftersom han inte blivit riktigt riden sen i Onsdags, för sen hade han en vilodag, sen red Frida honom lite men då bockade han så mycket i galoppen så hon red inte så jättemycket sen fick han ju inte gå så jätte mycket igår så idag hade han rätt mycket överskottsenergi och var väldigt stark. Men annars var han rätt så mjuk och fin hela han. Han är så sjukt fin. ♥
 
Sen får ni gå in och läsa dessa två (här och här) inlägg som Ebba skrev om igår och berättar om Major. Tycker det beskriver Major rätt bra, han är rätt biffig. ;) Min snygga biffhäst. Sen här är lite fler bilder från igår.

Mitt finaste hjärta

 
Idag följde Ebba med mig ut till Major, så det är hon som tagit bilden över. Det var riktigt trevligt faktiskt. Han var lika lugn som vanligt i hanteringen. Dock hade han fått ett pyttelitet sår på höger bakben. Det var verkligen så litet att det inte syndes så jag skrittade ut, och det tog inte länge innan han snubblade till. Och han brukar verkligen aldrig snubbla annars och han snubblade säkert 5 gånger. Vi konstaterade att han rörde det benet lite konstigt men det var verkligen minimala tecken så det var väldigt svårt att säga om han bara var lite stel eller så. Så jag försökte trava lite lätt först. Det var som sagt jätte svårt att se för det var minimala saker vi tyckte såg konstiga ut så Ebba föreslog att jag skulle galoppera lite. Han brukar kunna vara lite seg på första fattningen men här kände jag verkligen att han inte ville, men tillslut blev det galopp och då såg vi att det faktiskt var någonting för han rörde konstigt på det benet så jag hoppade av sen. Dock var inget svullet eller varmt, och två andra personer var och kollade på det men ingen tyckte det kändes som något farligt. Sen blev Major skodd för någon dag sedan, och då brukar han kunna röra sig lite konstigt och sen har han en tendens att kunna överreagera när han är skadad och bete sig som om det är mycket värre än vad det är. Frida rider honom imorgon så vi ska kolla så att allt är normalt då. Men det kändes inte som om han var allvarligt skadad utan han rörde sig bara lite underligt som sagt. Världens finaste, bästa häst. ♥

Dilba ♥

 
 
 
 
Jag nämnde ju att jag skulle ut och rida ett sto idag. Och här är hon, Dilba 5 år, svenskt ridponny/arabisk fullblod, D-ponny. Min vän Bella frågade mig för ett tag sedan om jag ville rida henne någon gång så jag och Bella (som då inte äger henne men är den som rider henne varje dag) åkte ut idag direkt efter skolan.
Hon är hur mysig som helst i hanteringen, en riktig liten pärla. Hon är vinglig att rida eftersom hon är så ung, men hon är väldigt pigg och framåt. Jag red fram lite och provade henne, hennes galopp är nog det mest vingliga, hon blir lätt väldigt taggad och ramar man inte in henne ordentligt blir den riktigt vinglig, ryckig när man svänger och lite jobbig att sitta på nästan. Det var ett par hinder framme så vi hoppade även lite (hindrerna stod på samma sätt som som det gör på bilden i detta inlägg från Signes blogg), inga höjder alls eller så. Hon har sjukt behagliga och fina språng måste jag säga och EXTREMT fin hoppteknik. Det kändes super!
Bella hade ridit klart på Magnum, som syns på översta bilden, och gick in och skulle sen fota mig så jag jobbade henne mest i skritt. Dilba har rätt svårt att ställa åt vänster. Högervarvet gick super, men i vänster gick det inte alls att ställa henne. Men efter mycket jobb så ställde hon även åt vänster. Sen hoppade jag över ett hinder ett par gånger.
Sen skulle vi egentligen skritta ut en sväng men vi hann knappt ut från banan när en presenning fladdrade till för att det blåste så mycket så Dilba blev rädd och for upp i luften och åt sidan så jag åkte ner i backen. Dock landade jag iprincip på fötterna och jag höll fortfarande i tyglarna så det blev ingen skada skedd. I helhet kändes det ganska bra, hon är mycket att vänja om sig vid men tillslut så vande jag mig. Men både jag och Bella var nöjda och så nu är det planerat att jag har hand om henne varje Måndag. Det ska bli riktigt kul och jag tror och hoppas att ni kommer få höra mer om henne. 

I live in a box of paint

 
 
Bilder från igår och i förrigår. Den översta från taket vi var på och den understa är från stallet. Frida har förresten lagt ut videon på sin blogg nu. Ni hittar den här! Det är alltså jag som filmat och fotat allt, och det är mig och Julia som ni hör i bakgrunden. Haha! Tycker det är lite komiskt att jag säger "hoppas verkligen att det går bra nu" sekunden innan hon flyger av. 
Idag red jag fina Majsan. Tredje gången i rad nu. Det gick bra i alla fall. Hon var pigg och glad och formen var rätt lagom fin och hela hon kändes mjuk och bra. Så jag försökte fokusera på min sits o.s.v. och att ha händerna rätt, jag sitter ofta fel om jag slutar tänka på det så jag försökte tänka på det mycket. Galoppen blev riktigt fin stundvis, men på slutet blev hon SJUKT stark. Hon är så himla framtung också så det är nästan hopplöst. Försökte bromsa med sätet istället med då ökade hon bara ännu mer. Men jag är väldigt nöjd ändå, fick mycket bra samt konstruktiv kritik, det är bra tills tävligen om en vecka då jag ska ha henne. Hoppas att det går bra.
Imorgon åker jag i alla fall och rider ett annat litet sto. Mer om det då. Sen åker jag till min finaste fuxkille på Lördag, tänkte köra ett rätt kravlöst pass tror jag med mycket galoppfokus. Han slarvar gärna med galoppfattningarna, så jag tänkte köra lite fattningar från skritt. Annars ökar han gärna ett par steg och sen blir det galopp. Längtar.

Valborg

 
 
 
 
 
Hej på er vänner!
Förlåt för uppdateringen de senaste dagarna, men jag har haft annat för mig. Kan dra det lite snabbt! Igår träffades jag, Julia, Clara och Tess inne vid slottet för att se på majbrasa samt umgås lite. Vi träffade först på ett ankpar som kom väldigt nära. Annars spenderade vi mest tid uppe på ett "tak" (fast det var inte riktigt ett tak) med fin utsikt över vår lilla men ändå skapligt fina stad, där gick vi runt samt skrattade åt våra egna skuggor på slottsväggen för dem såg helt sjuka ut. Och ljuset var så himla fint så jag ville bara, åååh. Tur att kameran var med i alla fall! Sen sov Julia över här, och idag var vi och kollade på hopptävlingen i stallet. Mycket avramlingar kan jag säga, min lillasyster visade upp en av dem. Kommer väl ut på hennes blogg sen antar jag. Sen åkte jag och Julia hem till henne och gick ut med hennes hundar en sväng. Blev lite lydnadsträning då båda två är ganska ouppfostrade och gärna drar iväg med en och går jätte långt framför en. Med Max (som jag höll i) gick det sjukt bra med! Vi försökte få dem att verkligen gå BREDVID oss, inte före oss. Och han förstod väldigt snabbt och var sjukt duktigt, så jag var väldigt glad över det. Jag kunde faktiskt till och med hålla kopplet löst och han gick precis bredvid helt lugnt och jag kunde springa och han sprang bredvid med utan att springa i för väg och stannade så fort jag stannade. Blev glad att han var så duktig och fattade så snabbt. Borde nog satsa på att bli hundtränare, hahahahah. Fast nja..