Helt förälskad

 
 
Översta bilden är inte från igår. Och dem andra är suddiga/brusiga iPhone bilder, men det var det jag hade.
 
Okej, hästen jag pratade om i förra inlägget var en häst som heter Roxanna, men hon hade redan gått så jag blev tillfrågad om jag ville rida Irokez. Vart helt chockad, ridskolans största häst och det är ingen häst som alla får rida för att han är så känslig och så, och jag trodde inte jag var en av dem som fick det så jag svarade ja direkt. En sån där häst jag velat rida hur länge som helst.
Så jag var sjukt taggad. Och det hade jag all rätt att vara för han var verkligen min typ av häst, trots att han är väldigt stor. 175-180cm någonstans och jag är ju själv 170. Han är väldigt, väldigt känslig, pigg och extremt välriden. Passet gick bra. Min prestation var inte den bästa och när jag till en början inte kände honom så blev det ju lite otydliga signaler ibland och när han inte fattade vad han skulle göra blev han som en giraff. Och min sits var lite överallt så när den inte stämde gick ju inte han rätt heller. Men efter galoppen så vart han riktigt fin i traven stundvis, men det som gick allra bäst var galoppen. Där hade han verkligen en superfin och stadig form och han har så himla mysig galopp. Lite synd att jag inte fick samma form i traven men jag är nöjd ändå.
Han var väldigt lik Major på många sätt och jag tror att det var därför jag tyckte om honom så mycket. Irko är bara större, mer häst att rida och lite känsligare. Men annars är dem i stora drag ganska lika. Den största skillnaden är väl att Irko hade lättare att slappna av i galoppen än i traven, och får därför en finare form där medan Major har väldigt svårt att slappna av i galoppen.  Rider honom mer än gärna igen.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: