We're teenagers, we count the years, we think we're smart, but we're not, we don't know anything

 
Häromdagen syndes regnbågen jätte fint, jag såg den när vi var påväg hem så jag rusade ut ur bilen, grep tag i kameran och rusade ännu snabbare ut innan den skulle försvinna. Önskar verkligen att jag hade haft ett vidvinkelobjektiv och någon fancy fin äng så hade bilden varit perfekt. Men nej, det blev precis utanför mitt hus. 
Idag vill jag gärna låtsas att jag har varit glad, men det är inte riktigt fallet. Det har känts väldigt jobbigt att prata med folk idag, även mina vänner, så jag har undvikit det så mycket jag kan, mest suttit själv och läst i skolan. Någon gång har jag tvingat ur mig ord bara för att folk frågar saker men annars har jag suttit tyst, ibland har jag till och med bara orkat fejka leenden när folk pratatr med mig. Nej, idag är ingen bra dag. Det behövs ingen hård knuff just nu för att jag ska falla ned för stupet och börja störtgråta.

I'm still alive but I'm barely breathing

 
 
 
Var ute hela morgonen och brosta om min kanin i säkert en timme, han verkade verkligen njuta av det och var jätte mysig. Han är inte den kelgladaste kaninen vanligtvis. Sen fick han springa runt lite på tomten och hoppa lite självmant. Sen fick han buren städad också så han verkade hel nöjd. Åkte även en sväng till stallet, trodde inte jag skulle orka med det helt ärligt. Men jag blir oftast på lite bättre humör när jag är i stallet.
Idag kommer förövrigt Julia hit och sover över så hon kommer om någon timme eller så. 

Mental breakdown

 
Igårkväll fick jag en mental breakdown. Allt bara krashade, det var efter passet med Major som allt bara föll ihop.
Jag hoppade alltså Major i repgrimma. Kan börja med att beskriva ridpasset med ett ord, KAOS.
Major har aldrig varit så het att rida förut och jag red väldigt dåligt stundvis, på framridningen var han helt okej. Han gick faktiskt fint i form i traven. Men galoppen var inte avslappnad ett steg. Hoppade fram lite i trav på ett litet kryss med ca. 60 på sidorna och han for iväg som satan efter hindrerna. Fick aldrig in en bra känsla då han har väldigt svårt att travhoppa och det blev konstiga ojämna språng som var svåra att hänga med i. Tillslut utmanade jag ödet och hoppade i galopp och jag vet hur sjukt pigg han kan bli då och det blev värre än vad jag förväntade mig. Han tog jätte språng och bara flyger iväg efter hindrerna i nästintill fyrsprång med massa bocksprång inräknat i det. Helt galet hur het den hästen kan vara. Att han sen har en tendens att bara hänga sig i repgrimman eller bara bli helt döv på den stundvis gör ju inte saken mycket bättre. Och ett språng på krysset måste jag verkligen peka ut lite extra, han hoppade av jätte tidigt och då tar han verkligen i med alla krafter han har över hindret och nu skojar jag verkligen inte, han hoppade det ungefär som ett 1.20 hinder, om inte högre. Jag hängde ju med i språnget och så men man kände verkligen hur mycket han tog i. Kunde inte riktigt hoppa hela banan då en annan tjej longerade sin häst där och var ivägen men hoppade lite på de andra hindrerna i alla fall. Nej, passet kändes inte bra. Det kändes bara som han drog runt med mig och jag kände mig bara som en dålig och hemsk ryttare.
Min mentala breakdown kom efter passet då jag bara kände mig dålig och hemskt, och jag inbillade mig saker som förmodligen inte ens är något. Trodde att jag hade gjort Major illa på massa olika sätt och allt möjligt. Men oron är fortfarande kvar, jag har en tendens att inbilla mig och oroa mig för saker som inte finns. Men jag mår inte så bra alls just nu. Vi får se hur bloggningen blir nu för just nu vill jag prioritera min hälsa för tillfället. Vi kanske hörs, när visar sig sen.

Idag ska bli en bra dag

 
Ännu en bild jag redigerade nydligen när Matilda fotade mig och finaste ponnyn för ett bra tag sen. Idag ska bli en bra dag. I skolan har jag inget speciellt idag men när jag kommer hem ska jag nog ta ut kaninen i sele lite en stund då han har så sjukt mycket överskottsenergi just nu. Sen blir det ett oväntat besök till Major, för Frida skulle egentligen ha honom idag men det blev jag istället. Tror kanske att jag ska hoppa. Har en bana i huvudet som jag har tänkt på ett tag, den innehåller faktiskt ett galoppombyte och det är typ det bästa han vet så det är bara att förbereda sig på glädje bockningar. Haha. Men vi får se vad jag gör för jag tror bara att jag hoppar om det går att hoppa ute i så fall. Annars blir det halsringstjoffs i ridhuset. 

Myspass med liten ponny

 
 
Åh, idag har varit en relativt bra dag faktiskt. Har lyckats hålla humöret uppe hela dagen och det var ett tag sen och ridningen gjorde inte direkt det hela sämre.
Fick rida den finaste, mysigaste C-ponnyn som finns. Lilla Tintin! ♥ Har bara ridit honom en gång innan. Blev så himla, himla glad för jag hade sagt att jag ville rida honom igen någon gång. Haha, kände nästan att jag tyckte synd om stackarn för jag är på gränsen till för lång, det är inte hemskt men ändå. Den ponnyn är så himla underbar på alla sätt verkligen att rida, finns inget negativt med den ponnyn. Han är känslig på alla hjälper, inte stark och ändå rätt pigg och framåt. 25 år är han så det är ingen ungdom direkt men han är ändå väldigt pigg för sin ålder. Idag var han faktiskt riktigt pigg, det var så himla roligt. Red nästan hela passet utan stigbyglar också, han är som en soffa att sitta på. Övningen vi gjorde gick bra och på slutet när vi skulle galoppera på mittvolten så vart han så himla glad och bara galoppera på i världens fart med öronen framåt. Mot slutet blev han faktiskt riktigt fin i traven. En riktig guldklimp är den där ponnyn. Finns inte ord att beskriva hur härlig han är. Helt klart världens bästa C-ponny utan konkurrens. ♥

If our love's insanity, why are you my clarity?

 
Hur mycket folk än kommer att ifrågasätta hur jag kan tycka om den här ponnyn och varför jag är inte är rädd för honom, så kommer det aldrig att hindra mig från att tycka om honom så mycket som jag gör. Han är ingen häst som ger ut sitt hjärta gratis och som är lugn och samlad mot alla han möter, långt ifrån. Du får tillbaka det du ger till honom. Den energi du utstrålar får du tillbaka. Han är lite som en spegel. Ger du inte honom lite egen tid och utrymme tänker han såklart inte ge dig något. Sen jag ändrade mitt sätt att se på hästar och ridning och har blvit mer för naturlig hästhantering och att mer lyssna på hästarna har Fille haft en helt annan respekt för mig än innan och vi har båda verkligen förstått varandra nu. Jag förstår bättre hur han funkar och han förstår vad jag vill. Världens finaste ponny. Åh, vad jag önskar att du var min ibland. 

We both know how this ends

 
 
 
Lite fler bilder från photoshooten jag har publicerat en del bilder ifrån nu. Ni vet inte hur roligt jag hade på den stenen i min ensamhet. Typ skrattade för mig själv där. Haha, jag är ju sorglig. Sen kan vi alla ta en minut och vara glada (eller ledsna) över det faktum att jag fortfarande är vid liv. För mellanbilden gjorde jag ett bra antal försök på och flera gånger var jag nära på att ramla ner på marken med huvudet först så jag kunde ha legat där med hjärnskakning hela kvällen. Idag var jag och skötte om Fille lite och han skötte sig utmärkt som vanligt, pratade även mycket med Ebba eftersom hon var där och vi har sköthästarna bredvid varandra. Väldigt praktiskt!

Ursäktar

 
Ursäktar ingen uppdatering idag. Spenderade hela kvällen hemma hos Julia och vi tittade på The Notebook, herre min gud vad cheesy den filmen är alltså. Haha, var nästan bara så att jag skrattade. Sen åkte vi fyrhjuling en sväng för att den måste köras varje dag annars krashar den så vi körde runt lite i mörkret. Dem senaste dagarna har inte varit dem muntraste i mitt fall men efter att Signe skrev ett par otroligt sjukt fina saker som fick mig att börja gråta på ask så det gjorde det hela bättre och sen skrev Julia och en fin sak efter. Att jag förtjänar att ha sånna fina vänner. Ni borde verkligen besöka Signes nya blogg, ni kommer inte ångra er. 

Couldn't quite see what the future held

 
Har ingen aning om vad mitt ben sysslar med men eftersom jag riskerade mitt liv under den här processen så spelar det ingen roll. Stenen var större och högre än vad som syns på bilden så jag var nära på att ramla ner ett antal gånger. Men tycker regnbågs-saken gör hela bilden bättre. 
Idag har inte varit en bra dag, som vanligt då men jag försöker fokusera på annat. Och på Fredag ska jag faktiskt och prata igen och förhoppningsvis bli hjälpt nu. Ska även fixa lite på mitt fotojobb och så senare, men först ska vi ut och äta för det är pappas födelsedag idag. 

Hoppning i regnet

 
 
 
Inte särskilt vackra bilder men det är något i alla fall. Haha, ser ni hans förlängda trav han gjorde spontant mot ett hinder? Söte. Pappa satt förövrigt i bilen på vissa av dessa därav kvalité och att staketet är ivägen. Det regnade men vi hoppade utomhus i alla fall och det gick så himla bra. Han var pigg, glad och helt perfekt. Övningen var väldigt rolig med mycket olika linjer så det var verkligen riktigt roligt. Han hoppade fint och var pigg och glad. Vi skulle trava in på en 5 och en halva och han tyckte det var konstigt att hoppa i trav så den fick jag aldrig en bra känsla på. Vi hoppade faktiskt också två stycken "titt-hinder", en grind och ett plank. Hade tur och har en häst som är lika lugn som en filbunke så han hoppade ändå. När vi sen skulle hoppa en bana så var jag sist och då frågade faktiskt Helene om hon kunde höja åt mig, och jag var den enda som fick göra det så det kändes ju ändå rätt coolt att bara jag blev frågad. Så det låg väl på cirka 80cm när jag hoppade banan (inte alla hinder då). Eller egentligen blir det väl en bana på 1 meter om man ska tänka på hur Fille hoppade det.. Banan gick bra tills vi kom in mot sista hindret. Det var det hindret med planket och i sista sekund såg Fille det och blev rädd och stannade, men varken jag eller han gjorde det till en stor sak utan jag kom in på hindret igen och han hoppade det som ingenting. Det kändes bra och fick en del bra kritik. Åh, ser ni vad fint han hoppar på sista bilden eller?! Så fin är han. Guldponnyn!

If you're gone then I need you, if you're gone then how is any of this real

 
Lyckades inte få till någon bra redigering i färg på till den här bilden men jag tyckte den blev rätt bra i svartvitt ändå. Bilden är från gårdagens fotografering. Håller tummarna för att vi ska hoppa utomhus idag, men det skulle tydligen skina upp lite framåt 2-3 tiden så jag hoppas det. Om utvärdering kommer idag får vi se då datorn börjat haka upp sig lite igen. Men jag hoppas att det kan komma en bra utvärdering om passet idag i alla fall.

Fighting on my own in a war that's already been won

 
Jag var ute och fotade imorse och när jag tog bilderna och när jag tittade efteråt kändes det inte bra alls. Tyckte bilderna såg rent ut som skit och var lagom missnöjd när jag kom tillbaka eftersom jag ändå var ute i en och en halvtimme eller något. Och sen när jag laddar in dem på datorn ser de flesta bilder helt amazing ut och är bättre på alla sätt och vis än vad mina bilder brukar vara. WHAT? Här är en av favoriterna från dagens fotografering. Var i alla fall ett bra tag i stallet och blev då erbjuden mitt livs första betalda fotojobb. Mer om det kanske kommer eller så håller jag det för mig själv, men wow vad coolt det känns. Imorgon taggar vi hoppkurs, såg övningen vi skulle hoppa idag och det verkar SÅÅHÄÄÄR kul och jag blir faktiskt den enda som hoppar Fille den här helgen. Så hoppas på en pigg och hoppglad häst och på att vädret håller så vi hoppar utomhus för han hoppar så himla bra utomhus.

I've hoped for change

 
 
Lite fler bilder från igår. Ljuset ser väldigt redigerat ut men det är faktiskt orginal bilderna med lite färgändringar bara. Började dagen med att Mario hade bitit ett hål i sin inhängnad och hade rymt men vi fick tag på honom så ingen skada skedd. Ska till stallet senare idag och sköta. Imorgon är det hoppkurs! Åh vad jag längtar. 

Autumn

 
 
JAAA! Våran dator funkar igen nu, fast det är en tidsfråga innan den lägger av totalt. Det är i alla fall därför det har tagit lite tid att uppdatera här. Idag har i alla fall inte varit en bra dag alls. Jag har sovit bra ändå de senaste två dagarna, men jag tänker inte gå in på varför idag har varit en dålig dag och jag tänker inte gå in på hur mycket jag har gråtit idag. Det är inget stort det är bara jag som är känslig.
Jag tog en lång promenad i alla fall för att försöka må lite bättre och kameran hängde med och humöret blev lite bättre. Jag och mamma cyklade sen ner och köpte choklad så det gjorde saken lite bättre också. Jag trodde inte det skulle bli några bra bilder alls men det visade sig att det blev ett par användbara så här har ni två av dem. Håller på att redigera fler så dem kommer väl någon gång.

I wasn't listening

 
Våran dator håller på och dummar sig så jag har ingen aning om hur det här inlägget blir. Jag hade redan den här bilden på mobilen så vi får hoppas att det ser okej ut. (update; har ändrat storleken lite nu på datorn)
Idag var det ju i alla fall hoppning och jag fick Bazaar. Det gick i alla fall bra. Han hade extrema problem med galoppen i vänster varv idag. Det gick nästan inte. Hoppningen gick bra i alla fall, så fort jag fick hålla i ett spö en gång (jag höll alltså i det, rörde honom inte med det och sen släppte jag det) så vart det fart i honom. Han hoppade superfina bra språng och det var nog inte ett enda språng som gick dåligt. Vissa bättre än andra såklart. Han hade fortfarande svårt när vi skulle hoppa i galopp i vänster varv, så det vart lite problem med. I höger var det inga oproblem alls. Det var ingen fantastisk känsla men det kändes bra. Tycker om att hoppa den ponnyn, dressyrpass skippar jag helst. Känns bra att få hoppa Fille på Söndag i alla fall och jag håller tummarna för att det går lika bra.

HOPPNING IDAG

 
Gammal ovisad bild som har legat redigerad i arkivet ett tag nu. Vet liksom inte riktigt om jag tycker om den. Lägger upp den här i alla fall. Idag står det hoppning på schemat. Har inte den blekaste om vilken häst jag får. Fille hade ju varit kul men ska ju ändå hoppa honom på Söndag så det spelar ingen roll. Sen finns det en chans att jag får Olympic då vi ibland kan få hästen vi har haft på markarbetet på hoppningen också. Det hade varit kul att testa någon ny i hoppningen, men sen är Olympic mycket större och piggare (hetare) än vad jag är van vid. Men han verkar ändå rätt kul att hoppa. Men det visar sig i alla fall. Vi hörs sen! 

Two kids, no consequences

 
 
Haha, mina nyckelben är helt sinnesjuka. Dem sticker ut så sjukt mycket att det är läskigt. Jag och mina vänner brukar skoja om att jag skulle skulle kunna förvara saker där, typ mat och sånt. Nejmen seriöst. 
Seg dag idag. Insåg att jag glömt idrottskläder när jag väl kom till skolan så blev ingen idrott idag för mig. Hade nog inte orkat med det heller i för sig. Ska fundera ut lite idéer till lite roligare inlägg och kolla runt på We♥It och Tumblr och sånt efter inspiration till bilder och sådär så jag får in lite nya bilder. Vill verkligen få igång bloggen nu när många nya börjat läsa och kommentera. 

You don't know how lovely you are

 
Åker till stallet senare idag en sväng och sköter om Fillefjonk-ponnyn. Sen är det lektionshoppning imorgon och sen hoppkurs med Fille på Söndag så jag har två hoppningar den här veckan. Super kul! Det är inte ofta det händer. Statisitiken har legat på topp och jag får fler och fler fina kommentarer men jag önskar att mitt humör gick i samma riktning. Fina kommentarer hjälper lite i alla fall. Blir glad av allt positivt jag får verkligen så ni ska inte tro att jag är otacksamt men ibland räcker inte ens det. Men ett stort tack till alla fina personer som faktiskt tar sin tid och läser och kommenterar och bryr sig. Det värmer verkligen. Detta är tidsinställt förresten så ingen tror att jag bloggar på skoltid.

Barbacka pass med Major

 
Loggade in till en blogg där massvis med fina kommentarer trillat in. Gör mig riktigt glad att få så mycket fina kommentarer när man haft en dålig dag och gårdag. Tack till er!
Red som sagt Major idag. Kan väl börja med det mest positiva. Jag ska först av allt säga att Major inte är en häst som brukar komma fram till än när man ska hämta honom i hagen, det har till och med hans ägare Kerstin sagt att han inte ens brukar göra när hon kommer. Men de senaste månaderna har han faktiskt börjat komma skrittande mot mig när jag kommer. Idag skulle jag hämta honom så kom han faktiskt galopperande rakt fram till mig med öronen spetsade rakt fram. Trodde inte ens det var sant. Jag blev helt varm i hjärtat och det fick mig faktiskt att känna att jag kanske har gjort någonting rätt med den hästen och att han faktiskt på något sätt tycker om mig. Får hoppas att det är så i alla fall. Till ridningen gick det okej, red barbacka med repgrimma. Han hade vaknat på fel sida idag märkte man ibland. Han var super pigg, och det händer inte allt för ofta. Han blir väldigt skumpig i avbrotten från galoppen så jag gjorde mycket avbrott och tillslut kände jag skillnad när jag faktiskt kunde sitta bra i avbrotten ändå. Men HERREMINGUD vilka bra galoppfattning han gjorde idag. Varenda fattning blev verkligen perfekt. I slutet travade jag bara av lite med halsring och då ökade han på som bara den och sökte sig neråt med huvudet och slappnade av men han är så himla svår att sitta på i sin ökade trav så idag önskade jag att jag hade haft sadel faktiskt men jag fick verkligen anstränga mig för att hänga med och vissa stunder kändes det bra ändå. Känslan på passet var inte alls bra helt ärligt, vi hade båda vaknat på fel sida men om jag tänker efter gick det rätt bra faktiskt. Han är en riktigt pärla verkligen. Han får gärna vara såhär glad och positiv flera gånger om han har lust, komma galopperande till en i hagen tackar jag inte nej till heller.

Älskade häst


Jag vet inte hur ofta jag tjatar om hur mycket den här hästen betyder för mig men det är verkligen så det är. Vädret imorgon ska enligt väderprognosen bli regn så det blir nog ett pass i ridhuset.. Skulle jätte gärna vilja rida på den där ängen men det får vädret som sagt avgöra. Hålla tummarna kan man fortfarande göra! Längtar i alla fall efter honom, han är min terapi och han får mig att för en stund glömma alla mina problem och brister hos mig själv. Det behövs just nu, kände verkligen det idag då dagen inte varit den bästa. Bilderna är från förra gången jag red honom. 
Tack för alla kommentarer och läsare som börjar trilla in här. Sjukt kul att det känns som många nya hittar min blogg. Och ge gärna fler förslag på vad jag ska blogga. För jag vill verkligen det här nu, just nu känns det faktiskt rätt kul. :)

All the other kids with their pumped up kicks

 
Nu vet ni hur jag hade sett ut i fall jag hade varit ginger. Nejmen, haha. Detta är två av självporträtten jag tog ute på min balkong, resultatet på bilderna blev mycket sämre än vad jag trodde men dem duger
Tack så sjukt mycket för att kommentarerna börjar komma tillbaka nu. Känns faktiskt lite roligare att blogga nu när jag faktiskt får någon respons. Men snälla, jag har bett om detta tusen gånger men får nästan aldrig något svar. Vad vill ni att jag ska skriva om? Ge mig idéer till olika inlägg, kanske åsiktinlägg eller fakta inlägg om mig själv eller Major eller Fille eller något helt annat.  Ska jag ha en frågestund, ska jag göra en video? Ni får ge exempel, jag vill verkligen leverera blogginlägg men min blogg känns så tråkig just nu och jag har inga idéer alls men dock en massa bilder som ligger och väntar på att få bli publicerade. Bara fantasin sätter gränserna så jag skulle bli sjukt tacksam om ni gav lite förslag. 

Månen

 
 
Fotade månen lite igårkväll en stund ute från min balkong och sen tog jag lite självporträtt även där ute på min balkong för att ljuset inifrån blev väldigt coolt. Gud, jag behöver verkligen att någon kommer och är model för mig så jag har någon att fota. Det var så sjukt länge sen. För jag är världens mest ofotogeniska person. Så någon får gärna komma hit och fota med mig så jag kan fota den, tack. 
 
Har även ändrat på headern lite idag, var för lat för att göra om hela designen på bloggen så det blev mest lite ändring på bilderna i headern och sådär.

Was it real or a lovescene from a bad dream?

 
Igår fick jag denna bild skickad till mig. Det är min bild men en tjej från Tyskland som heter Luka som har redigerat den. Jag är helt förälskad i den. Det är faktiskt två olika bilder som hon har satt ihop till en och det blev helt amazing. Hon är sjukt duktig. Vi har "träffat" varandra genom Instagram och då undrade hon om jag kunde skicka några bilder som hon kunde redigera så det gjorde jag. Hon heter piccadillypics på instagram och jag awesomesofia (och sen krantzsofia som är mitt mer personliga account) ifall någon missat det. Det känns rätt coolt att någon faktiskt frågat om att få redigera min bilder. Här under ser ni de två orginal bilderna. 
 

This is the real world

 
Idag var jag uppe vid klockan sju och har varit i stallet tills för någon timme sen och hjälpt till på nybörjarlektioner. Är helt slut i kroppen efter att ha sprungit runt där. Var så sjukt ridsugen när jag var där, skönt att jag får rida Major på Tisdag. Åh, längtar. Han är så underbart härlig att rida just nu. Skulle kunna rida och hålla på med honom varje dag. Vet inte riktigt vad jag ska göra på Tisdag, antingen blir det ridning ute på ett fält i närheten med sadel och repgrimma eller så blir det hoppning med samma utrustning eller så blir det barbacka och lite mer halsrings träning. Han går så fint med halsringen nu, halterna börjar bli nästintill perfekta. Förut vände han ju in till mitten på något konstigt sätt när jag skulle göra halt. Vill göra allt på en gång nästan. Haha, men vad jag gör får vädret avgöra också. 

Head in the clouds but my gravity's centered

 
Imorse när jag hade lite tid över innan skolan så gick jag ut och fotade morgondimman. Fotade lite allt möjligt och det blev en del helt okej bilder. Egentligen var ju himlen helt och hållet grå och det såg nästan lite tråkigt ut på bilderna så jag redigerade dem flesta av dem såhär. Kände att de blev lite mer intressanta då. 
Idag har varit en bra dag faktiskt, har varit väldigt trött men det börjar bli vardagsmat nu. Har i alla fall varit och pratat med en psykolog och det kändes bra.

Summertime sadness

 
En bild från i somras som inte har lagts ut här tidigare. Saknar sommaren sjukt mycket just nu. Orkar inte med all skolstress, sömnproblem och att jag typ är sjuk konstant just nu. Fast åh vad jag blev sugen på croissants nu.
Idag på markarbetet red jag Olympic, igen. Det var ingen som red honom innan mig så idag fick jag känna på den riktiga "Pigge" kan jag säga, förra gången var han ändå ganska seg. Men det gick faktiskt rätt bra. Han var väldigt spänd i början och han hade svårt att slappna av, så jag fick ju verkligen försöka vara helt avslappnad hela tiden. Det som dock var skönare med att han var piggare var att galoppfattningarna gick mycket bättre och han fick en väldigt fin galopp faktiskt. Bommarbetet gick sådär i högervarvet, Olympic hade lite svårt att hitta takten först. På dem med kortast avstånd tog han faktiskt ett stort galoppsprång över alla tre bommarna en gång för att han tyckte var onödigt att trava så korta steg. Haha! I vänstervarvet gick det dock mycket bättre och han hittade takten mera själv. Sista varven i traven slappnade han faktiskt av och sänkte nacken fint. 
Hoppning nästa vecka då. Har inte önskat någon så vi får se vem jag får. Tackar inte nej till Fille...

I want the world in my hands

 
Älskar bokeh:n i den här bilden. Bokeh är så himla fint!
Igår var jag och skötte om Fille, han skötte sig verkligen jätte bra. Han stod lös hela tiden, och det är inte alltid att man kan ha honom lös kan jag säga. Han var lugn och stod helt still medan jag ryktade i säkert en halvtimme sen ville han gå runt lite och leta efter matrester på marken. Så fort han sa åt mig att han ville vara ifred så respekterade jag det, backade några steg och lät honom vara en stund och satte mig i ett hörn tills han självmant kom fram till mig. Jag frågade om jag fick vara nära honom, jag trängde mig inte på och tvingade honom och det gjorde att han faktiskt hade en helt annan respekt för mig och han slappnade av mer. Sen blev han väldigt mysig och gav mig några pussar, hade hans mule inte varit helt skitig och smutsig kunde det ha varit mysigt. Haha! Gulleponnyn. ♥ Lite var han också på mig och kollade om jag råkade ha något ätbart, man måste ju kolla. ;)
Idag är jag hemma från skolan då jag knappt sovit inatt och har huvudvärk och allt möjligt. Men morgonen blev lite bättre efter att jag fick en jätte söt kommentar på ask som gjorde min dag. Men tror i alla fall jag går på ridningen idag, jag behöver bara vila lite helt enkelt.

There's something wrong

 
Ursäktar ingen bloggning igår, var hos Julia hela kvällen. Idag bär det av till fuxhästen och Frida ska rida. Vill också rida honom men jag får ju vänta en vecka till. Ugh. 

Fin ponny, kass ryttare

Creds till pappa för superfina bilden. ♥
 
Idag red jag Fille och det gick verkligen inte bra. Eller ska jag vara snäll mot mig själv gick det väl helt okej. Efter att jag red Olympic igår, som typ är den känsligaste hästen jag suttit på så vart det ganska konstigt och sitta upp på Fille. Han är allt annat än känslig, i alla fall inte i munnen. Och idag var han även värre en vanligt, ibland var han skänkeldöv och ibland tygeldöv och ibland både och. Jag red så dåligt att jag mest funderar på hur dem kan låta mig rida den här hästen. Han gjorde super fina skänkelvikningar vissa gånger och blev faktiskt rätt lagom fin på slutet en stund men annars gick det värdelöst. Övningen var riktigt bra och lösgörande så hade jag ridit bättre och han varit på lite bättre humör hade han nog faktiskt kunnat lossna fint Tror också att jag överreagerar lite eftersom det inte brukar gå dåligt med Fille, minns inte senaste gången jag kan säga att det gick dåligt faktiskt. Aja, jag får ta nya tag. Det går inte bra varje gång. 

Pigge

 
Haha, ni skulle sett mina knän efter att ha tagit dessa bilder. Satt på knä i blött gräs så mina byxor var helt genomblöta.
Idag fick jag rida Olympic, även känd som "Pigge", för första gången. Han är ju känd för att vara välidigt pigg och spänd men det gick faktiskt bra, han gick ett pass innan så han var rätt svettig redan när jag satt upp så han var faktiskt lite seg. Gick knappt att få galopp ibörjan för han var så trött. Han gjorde klockrena framdelsvändningar måste jag säga, dem gick super bra. Han var lite spänd i början och gick med huvudet högt men mot slutet slappnade han faktiskt av riktigt fint och sänkte sig neråt. I början så hängde jag med lite ner nästan, därav ser ni att på en av bilderna blev mina armar väldigt raka just där. Bakbenen hade nog hängt med bättre om det hade funnits mer framåtbjudning i honom, haha. De två första bilderna är från i början av passet och de två sista från slutet så man ser ju lite skillnad i alla fall. Min sits var faktiskt stundvid mycket bättre än vad den brukar vara, sen har jag en tendens (vilket syns på bilderna) att höja ytterhanden på något konstigt sätt och jag har en del andra brister men det går framåt och jag försöker förbättra dem. 
 

My heart knows how to beat but it don't know how to beat right

 
Hittade den här bilden som låg och skräpade i arkviet och blev på något sätt väldigt förjust i den så valde att öpnna den i Photoshop och redigera lite. 
Idag har varit en bra dag, förutom att jag har varit super trött och haft huvudvärk hela dagen. Sen har jag haft det några veckor i sträck nu så jag är van. Har inte så mycket inspiration till bloggandet just nu, statistiken är i botten och kommentarerna det samma. Jag vet inte vad jag gör för fel, vad jag ska skriva om istället eller vad jag måste göra och jag har inga idéer alls just nu. Känns rätt trist med det hela just nu, känns som jag skriver ut saker som ingen läser eller bryr sig om.

I don't even know myself at all, I thought I would be happy by now

 
 
Jag har så jäkla mycket känslor och tankar just nu. Den första versen i den här låten beskriver det ganska bra tycker jag. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, jag är ett känslo-vrak just nu. Jag har börjat få extrema sömnproblem, jag har egentligen haft stora sömnproblem hela livet men nu har jag inte sovit riktigt "bra" på tre månader ungefär, och massa följd grejer av det och jag mår inte bra fysiskt då heller. Flera av mina fobier har även blivit riktigt illa på senaste så jag ska faktiskt och prata med någon nästa Fredag för just vid dessa punkter mår jag inte alls bra just nu. Jag vill gärna skriva om postitiva saker, men just nu vill jag helt enkelt bara skriva av mig. Förlåt om jag stör. 

Ridning på stubbåkern

 
 
Idag red jag Majsan ute på en stubbåker en bit ifrån stallet. Det var faktiskt väldigt roligt, Majsan var bara lite svår idag. Ena sekunden var hon super seg nästa bara drog hon iväg, och hon blir så himla framtung när hon blir så pigg så han går knappt att göra någit med då. Försökte få upp huvudet på henne men det går knappt. Hade inte bästa sitsen det här passet och jag jobbade inte så mycket, njöt bara och ville ha kul. Hon är faktiskt riktigt mysig annars, förutom när han blir så stark. Fridas kompis Agnes fotade så det blev lite bilder, dock var det ju första gången hon fotade med min kamera så alla bilder vart inte jätte skarpa. De små bilderna är inte skarpa alls. Taggar att rida på Lördag och Söndag sen. Fast just nu har jag verkligen ingen inspiration till ridskoleridning, känns så tråkigt nästan. Lite samma sak varje gång och på ridskolan får jag inte hålla på med sån ridning jag faktiskt tycker om. Vill nästna bara rida Major just nu, Kerstin kan gärna åka på någon lång semester snart så vi får ha hand om honom ett tag. Haha! ;)

Ett perfekt pass med en perfekt häst

 
 
                         
 
Ibland är den här hästen lite för perfekt. Verkligen en på miljonen. Jag testade den nya repgrimman vi har köpt och skrittade ut en sväng och pappa fotade lite. Blev faktiskt riktigt fina bilder som ni ser. Sen red jag i ridhuset, travade mycket och satt utan stigbyglar och sen lite galopp. Efter det tog jag av repgrimman och satte på halsringen istället. Travade en bra stund då, och han var jätte lugn och lyssnade fint. Kunde stanna med bara vikt och röst de flesta gångerna. Så jag galopperade lite också, först var han hur seg som helst. Gjorde säkert tre-fyra galoppfattningar utan någon reaktion men tillslut lyckades jag få till galopp. Så det blev fyra stycken galopper i båda varven, en blev utan stigbyglar också. Litade inte helt på min balans först men jag testade och det funkade ju, han blir bara lite skumpig i avbrotten ibland. Finns knappt något negativt att säga om dagens ridpass helt ärligt. Sjukt nöjd verkligen. Pappa filmade ju så om ni skulle vilja se någon video från idag får ni säga till. 

Watch me fall above like a vicious dove

 
Ännu en bild från photoshooten jag hade i förrigår. Blev rätt förtjust i den här bilden, trots att min tröja blåser upp lite och får mig att se större ut än jag är. Haha!
Som sagt var det privatlektion på Fille idag för Helene. Det gick verkligen super bra! Fick tänka mycket på min handposition som verkligen inte är bra annars. Fille har aldrig gått så bra som han gick idag. Fick en ärlig form som verkligen höll sig, han släpper så lätt stödet och bara krullar ihop sig. Idag kände jag verkligen att han faktiskt tog ett ärligt stöd och verkligen jobbade genom kroppen. Vi jobbade mycket på volten vilket Fille verkligen behöver, han behöver lossna i sidorna först. Han blev väldigt stark när vi gick ut på långsidorna ett par gånger men blev bättre på volten. Galoppen har han ju lite svårare för, den gick okej. En sak jag fick lära mig är att han inte lossnar förän du verkligen driver på med hela kroppen, vilket jag inte tänkt på innan. Så fort jag gjorde det släppte han nästan på en gång. Kändes bra att få en del bra kritik också. Han kan ju verkligen gå så himla fint, men det är ju jag som har saker att träna på och han gör verkligen inget gratis den där ponnyn. Men en riktig läromästare är han, man får verkligen lära sig göra precis rätt och när han väl går sådär bra kan inget slå den känslan. Åh, han är så himla fin. Ett av dem få pass jag önskar att någon hade fotat eller filmat.
Får faktiskt rida 5 gånger den här veckan, lite lyxigt faktiskt. 

Green

 
Fotade lite självporträtt i trädgården igår så fler bilder kommer. Usch, har insett hur dåligt självförtroende jag får av att fota självporträtt helt ärligt. 
Idag var jag och fotade lite på hopptävling, filmade min lillasyster och sen fotade jag Ebba och Clara. Alla tre gjorde ett kanon jobb och alla kom runt felfritt. Imorgon ska jag rida privatlektion på Fille vilket jag är taggad för, verkligen få någon som kan fokusera bara på mig (och min lillasyster då) och sen på Tisdag rider jag Major, han är frisk och går att rida som vanligt. Ska testa den nya superfina repgrimman vi köpte igår för 25 kronor och sen mycket med halsring och om han känns lugn kanske vi tar någon galopp om det funkar men då ska han vara riktigt lugn för jag vet hur han kan vara.