Yesterdays dinner

 
Gårdagens magiskt goda och egengjorda middag. Gjorde själv hummus för första gången bara för att testa, med bara ekologiska ingredienser. Är världens eko-nörd! Sen hade jag även massa grönsaker att dippa. Sjukt gott i alla fall. Livet som vegetarian är rätt okej ändå. Har även börjat intressera mig rätt mycket för vegansk mat och "raw-food" och har börjat följa många som gör recept på sån mat för att bli inspirerad. 

Not quite a victory to run from your problems

 
Min gerbil Cosmos fick ta sitt sista andetag igår efter att ha varit sjukt ett tag. Det visade sig vara en tumör i ögat, och han har mått dåligt från och till och blivit bättre så därför har vi inte avlivat honom innan då han verkar ha varit på bättringsvägen flera gånger. Det som känns skönt är att veta att han inte behöver lida mer och att han är på en bättre plats nu. Åh, lilla killen. ♥ Du är grymt saknad av oss och din bror. Har tyvärr inga bilder på honom på denna dator.
 
Igår var jag även ute hos Julia tillsammans med hennes några år yngre kompis Ebba, så vi var ute och fotade lite så har massa fler bilder att visa. Bilden över är då från igår, kände att det inte passade med någon närbild på dem med tanke på vad inlägget egentligen skulle handla om. 

Härlig dag

 
 
Igår var faktiskt en rätt mysig dag. Efter lunch cyklade jag ut till Melody. Stallet ligger inte direkt några meter från mitt hus utan det tog runt 35 minuter att cykla. Blev sen mött av en glad häst som kom gående på en gång och trots att jag inte hade någon grimma med mig så föreslog hon direkt att vi kunde börja gå mot ligghallen så det gjorde vi. Sen ställde vi oss utomhus och jag bortsade lite, sen var vi på banan ett tag och sen skulle vi gått ut på en promenad men vi hann inte så långt innan Melody förklarade att hon hade missförstått mig, hon trodde såklart att promenaden innebar att hon skulle äta gräs hela vägen. Så egentligen var hon inte på humör för en promenad så då vände vi om och gick tillbaka till hagen igen. Släppte henne i hagen sen och satt på marken medans hon gick runt och betade. Sen cyklade jag faktistk även förbi ridskolan, men Fille var ute i hagen så satt bara och pratade med Matilda en stund innan jag cyklade hem. Totalt cyklade jag ungefär 2 mil igår alltså och är faktiskt rätt chockad över att jag inte har specielllt ont i benen ändå.

Pigg häst i tisdags

 
 
Jag har ju faktiskt inte skrivit särskilt detaljrikt om Melody här på bloggen ett tag nu. Just pågrund av att vi mest haft kravlöst umgänge i hagen och jag har ju verkligen försökt låta henne ta första steget och ge egna förslag vilket då har gjort att vi vissa dagar inte kommit ut från hagen ens. I tisdags kom vi dock ut till ridbanan faktiskt en sväng, vilket hon själv föreslog. Hon var jätte taggad först och travade ändå ner till ridbanan och vi sprang runt massa på banan.
 
Efter ett tag stötte vi på en sak som har varit något av ett problem på senaste tiden. Melody är en VÄLDIGT matglad häst och stannar då gärna och äter så fort hon har chansen. Är vi på promenad stannar hon och äter nästan hela tiden så vi knappt kommer någonstans. Detta har jag varit lite gluven till hur jag ska hantera. Det har varit rätt jobbigt och svårt då hon knappt går att få därifrån när hon väl börjat äta. Hon gör ju verkligen inget fel och det är ju någonstans ändå hennes sätt att säga att hon tycker att det jag har att erbjuda inte är intressant just då så jag skulle ju aldrig straffa det beteendet. Dock vill jag ha överenskommelsen med henne att äta gör vi sen, går du med på att gå ut och göra något med mig betyder inte det att vi ska äta hela tiden och tycker du inte om det jag har att erbjuda får du gärna säga det så går vi tillbaka till hagen. I tisdags gick det bättre och efter en stund förstod hon vad jag försökte säga och började processtugga, sen stod hon och halvsov ett bra tag ute på ridbanan som ni ser. Tror att det var lite nyttigt med mental träning för henne, jag kunde ju stått och dragit henne från gräset med alla krafter jag har men då hade jag ju bara tränat henne fysiskt och glömt att träna hjärnan. Tror hon kan behöva lite mer mental träning helt enkelt.

She sits up high surrounded by the sun

Hade tråkigt och redigerade dessa två bilder lite udda. Vet helt ärligt inte vad jag tycker. Tycker inte det blev särskilt bra. Rätt misslyckat mest. Men jaja, har inget bättre att lägga ut just nu så det får väl funka. 
 
Update: Ändrade rubriken nu. För när jag ser på bilderna efteråt blev det inte så illa som jag tyckte igår. Haha. 

Begs me to ask her what I already know

 
 
Två bilder som låg och skräpade i arkivet. Bilden på solnedgången är rätt gammal men den övre är lite nyare. Vi kan väl alla enas nu om att solnedgångar är något av det finaste som finns.
Hoppas ni alla har haft en bra dag! Min dag har mest varit jobbig och seg. Gick hem och försökte läsa lite hästböcker men lyckades somna i några timmar istället. Har försökt skriva några inlägg att lägga upp här men det blir inte särskilt bra för jag har så svårt att formulera mig just nu. Allt är solklart i huvudet men när det kommer ut i text blir det mesta bara oförståeligt och osammanhängande. Så har inte riktigt åstakommit något idag, förutom att vara inne väldigt mycket på Tumblr och lyssna på Artic Monkeys och The 1975. Men det funkar ju ändå.

Världens finaste katt

 
 
 
 
Lite fler bilder på kissemissen min. Finaste Qastor. Han har faktiskt inte kommit hem sen jag tog dessa bilder så börjar bli lite orolig, trots det är han ju en katt som drar iväg ett tag verkar det ju som. 
Orkar nog inte skriva så mycket mer just nu. Mår inte direkt toppenbra just för tillfället. Skriver mer någon annan gång helt enkelt.

I just wanna be yours

 
 
Ännu en bild från samma plats som i förra inlägget. Har även med den oredigerade bilder som miniatyr här under bara för att ha lite "före och efter"-redigeringen helt enkelt. Själv är jag rätt nöjd med resultatet ändå.
Hade tänkt åka ut en sväng till Melody senare idag, nu har jag ju inte varit där i helgen på grund av födelsedagsfirande. Men tisdagar brukar vara rätt bra för oftast är ingen annan i stallet så då kan jag slappna av och ta det i den takten det går. Föredrar ju som sagt att vänta tills hon kommer fram och vill umgås med mig.

Vårkänslor

 
 
 
 
 
Var ute i skogen och fotade massa idag och blev faktiskt rätt nöjd men en del bilder ändå. Tycker speciellt mycket om bilden på vitsippan. Båda tröjorna jag har på mig är förresten födelsedagspresenter.
Solen har skinit hela dagen och det har varit riktigt varmt faktiskt och naturen är full av vårtecken. Trist att det bara är en dag kvar på lovet nu. Hade gärna haft några fler veckor lov att vila upp mig om jag ska vara ärlig.

Tack och tack och tack

 
Bild på finiskatten för att han är världsbäst. När jag tog bilderna i förra inlägget så var han faktiskt med hela tiden. Hoppade upp i knäet ibland och han ville även att jag skulle följa med ut på en promenad och han gick först, så fort jag inte följde efter började han jama, han sprang och hoppade runt och var allmänt glad. Sen satt han och kollade på när jag tog självporträtt också. Min katt är ju för fin. ♥
 
Vill säga ett jätte stort tack för alla som skrev grattis igår. Det värmer riktigt i hjärtat verkligen och ger en liten boost till självförtroendet tillsist, att känna att det finns folk som faktiskt bryr sig. Kanske inte var den mest händelserika och spännande födelsedagen i mitt liv eller så men jag hade det bra i alla fall. Idag kommer resten av släkten då som sagt så det ska bli mysigt. Har gjort ett litet collage med massa av fina meddelanden jag fick igår. Försökte få med så många som det gick men det är klart att precis allt inte riktigt kom med. 
 
• • • • 
 

15

 
 
 
Idag fyller jag då alltså 15. Gud, vart tog åren vägen? Känns som jag nyss fyllde 10. 
Försökte ju fota självporträtt igår men det blev inte så jätte många bra bilder. Blir ju så när man är universums mest ofotogeniska människa. Hahaha. Därav mina tyiska hår ia ansiktet bilder eller helt enkelt att vara vänd åt andra hållet. Ser extremkort ut på första bilden eller mina ben ser väldigt korta ut så låt er inte luras av det.
Jag hoppas i alla fall att jag ska ha en härlig dag idag och hoppas att ni också har det. Ska träffa Bella på stan vid lunch, äter middag hos farmor och farfar och annars händer inte jätte mycket då jag firar med resten av pappas släkt först imorgon. 

I hope you find a way to be yourself some day

 
Även fast denna bild är ganska oskarp så gillar jag den väldigt mycket ändå. Det är något speciellt med ljuset just. Bara sjukt synd att den inte kunde varit skarpare.
Om några timmar kommer släkten på mammas sida hit och äter lunch och sen tårta, JAG FYLLER JU NÄMLIGEN ÅR IMORGON! :D Så ska försöka fixa några självporträtt eller något senare att kunna lägga upp imorgon.
 
På tal om ingenting har The Neighbourhood släppt en ny låt för ett tag sen, hörde den först på Tumblr men visste då inte att det var en ny låt dem precis släppt. Lägger in den här under både på grund av rubriken till detta inlägg men även för att jag kände att inlägget blev lite tråkigt annars. Haha.
 

Exhale

 
 
Har varit lite inaktiv några dagar, ber om ursäkt för det. Har inte haft något intressant att skriva om bara och när statistiken har varit väldigt låg har det ju bidragit till att jag inte haft så mycket lust att blogga. 
 
I tisdags var jag i alla fall ute hos Melody och det hände lite roliga saker. Jag tycker inte om att bara gå ut i hagen och slänga på grimman och dra med mig hästen, utan jag föredrar att hästen får ta första steget själv, alltså att hästen ska komma till mig och att vi kan gå tillsammans istället. Så därför stannade jag en bit från Melody och väntade helt enkelt bara. Jag gjorde inget egentligen utan bara stod där. Efter ett tag kom hon då gående mot mig och ville direkt bli kliad och att vi skulle umgås. Och då hände något som var riktigt kul för mig; hon försökte klia mig tillbaka. Det kände jag var ett ganska stort steg i våran relation. Hon var dock lite tveksam på hur hon skulle göra det, förstod ju att jag kanske inte ville bli raspad på med tänderna så hon var väldigt försiktig med mig och rörde mest med överläppen på min rygg. Hon börjar verkligen bli en riktigt mysig häst nu. Ska ut senare idag till henne men har inget planerat att göra. Försöker att inte planera något då jag just nu bara vill att vi ska umgås.

Alla trångsynta hästmänniskor

Just nu är jag bara så sjukt upprörd, arg och nästintill ledsen över hur sjukt trångsynta alla hästmänniskor idag tycks vara. Och jag kan säkert ses som trångsynt ur många andra synvinkel men det får de gärna tycka i så fall. Anledningen till att jag tar upp det här just nu är för att jag snubblade förbi ett inlägg på en hästblogg häromdagen. Detta inlägget är skrivet för ett par månader sedan och är inte nytt eller så. Många fattar säkert vilken blogg och vilket inlägg jag pratar om men jag tänker inte skriva ut någon länk. Min mening är inte att klanka ner på någon, detta handlar egentligen inte något om inlägget eller så. Men jag kan väl föreställa mig att jag kan få mycket hat för detta inlägg men helt ärligt orkar jag inte bry mig särskilt mycket. 
I det här inlägget klankade man i alla fall väldigt mycket ner på såkallade "NH-människor" för att de tydligen klagar på allt och att det inte går att ha sin häst på det "naturliga sättet" om man ska tävla. Kommentarerna var jätte positiva och majoriten höll med om att det var NH-människorna som gör fel när de klagar på att folk använder bett, skor, täcke o.s.v.
 
• • •
 
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Vill förtydliga lite kort att jag är vegetarian och det har ändå ganska stort inflytande på mitt hästtänk, så ni förstår kanske då att jag har ett lite annorlunda sätt att se på dagens djurhållning bara allmänt.
Vad ska jag ens ta upp först? Vi kanske kan börja med bara dagens moderna sätt att se på hästar.
Hästen är till för att vi ska rida på den och det måste den acceptera. Väljer hästen att göra något annat än det du beordrar så är det olater och det ska du rätta till, det är du som bestämmer och inte hästen. Går hästen inte framåt så skänklar du, alternativt slår du till den med spöt, tills den gör det. Hoppar inte hästen så slår du även där med spöt tills den tillslut hoppar. 
Såhär är väldigt många människor helt insnöade på att det ska gå till. Ur min synvinkel är detta ett ganska barbariskt sätt att se på våra vänner. För det är väl det vi kallar dem, eller hur? 
Och nu vill jag bara förtydliga en liten sak. Min mening är inte att klanka ner på någons ridsportsgren eller deras utrustning, det jag sätter mig emot är hur man gör det. Det går mycket väl att rida på bett och trots det behandla sin häst bra. Jag säger inte att alla behandlar sina hästar fel, men många gör det - medvetet eller omedvetet. Men sen när vart gapande munnar, skräckslagna blickar, synliga ögonvitor, spända käkar och spända rörelser inte längre något som visar smärta eller obehag utan det blev bara helt neutraliserat? Och sen när började man rent av försvara det och säga att det inte alls är något dåligt. För i dessa fall handlar det inte om det typiska med att vissa hästmänniskor inte accepterar att alla rider och tar hand om sina hästar olika, utan här handlar det i många fall om rent djurplågeri. Djurplågeri som på något konstigt sätt är accepterat idag.
Men det jag minst förstår logiken i är det här med att vi måste bestämma över hästen. Vart kommer det ifrån? Vad ger oss rätt att ha makten över dessa stora djur helt plötsligt? Och varför kallar vi de våra vänner när vi behandlar dem som slavar? Och varför måste vi "vinna" över hästen? Varför utgår vi ifrån att hästen skulle vilja ta över och att det finns något att vinna över? Vart är samspelet och harmonin i det här?
 
Är dominans verkligen nödvändigt för att kunna kommunciera med dessa fantastiska djur?
 
Och precis som vissa människor är insnöade på sitt är jag själv rätt insnöad på det jag tycker, såklart. Jag har många saker jag är strikt emot och verkligen inte tycker om men jag försöker ändå vara så öppensinnad jag kan. Jag tror att man kan lära sig något från dem flesta ändå. Och jag tror det skulle vara bra om mer folk kunde försöka se sig in i andra personers perspektiv och tänka efter lite mer. Varför rider vissa människor på pessoabett, varför hatar andra det så mycket? Varför är vissa människor så emot att sko hästar, varför skor så många människor sina hästar? Varför är vissa människor emot täcken, varför går vissa hästar med täcken året om iprincip? Varför väljer vissa människor att inte rida sina hästar särskilt ofta, varför rider vissa människor sina hästar varje dag? Man får försöka se det ur bådas perspektiv. 
Om vi nu ska ta det här med pessoabett då. Där handlar det enligt mig om ren okunskap. En människa som vill sina hästar väl och faktiskt vet hur ett pessoabett fungerar skulle ur min synvinkel aldrig stoppa in det i en hästmun. Och jag orkar inte ta hela pessoa-debatten här utan det får ni leta någon annanstans efter. Men jag tror extremt mycket av detta handlar om ren okunskap egentligen. Jag är glad att otroligt få ändå VILL sina hästar illa och är ute efter att skada sina hästar, men tyvärr gör ju inte det att alla hästar har det bra. Det är helt enkelt så att man inte har kunskap eller tänker på konsekvenserna av vissa saker. Man reflekterar inte riktigt över det bara och väldigt sällan ser man sig in i hästens situation. Människor är väldigt egoistiska av sig och när det handlar om vad som är för ryttarens bästa och gör att det går ut negativt på hästen tycker jag verkligen man hamnar snett. Och det är där jag inte är ett stort fan av tävlingar. Och nej, jag hatar inte alla som tävlar, jag har ju tävlat ett par gånger själv men slutat, men det är ofta jag tycker att det går lite för långt just när man är så himla fokuserad på att vinna och slutar tänka på vad hästen vill. Det är sällan jag ser folk som tävlar för att hästen vill det. Jag menar inte att det inte finns hästar som inte gillar att tävla men jag tror inte att alla hästar älskar det. Även här är det ju egentligen inte själva tävlingarna jag inte gillar, det är hur det utförs.
 
Ska vi ta lite mer om utrustningsfrågan då? Där tycker jag folk är som mest korkade när dem hela tiden ska försvara sig till allt. Vi kan väl ta lite det här med bett. Först och främst vill jag att man ska komma ihåg en sak; bett skapades för att orsaka smärta, inte för att det var det snällaste man kunde göra mot en häst. Trots det har det nu, när vi vet att hästar faktiskt kan känna smärta, blivit en del av vardagen. Jag tycker inte särskilt mycket om bett, det är min personliga åsikt, men jag hatar inte alla som använder bett. Jag menar jag rider ju på bett ibland också även fast jag föredrar att rida utan. Jag är emot det just för att jag själv inte hade velat att någon stoppade upp ett styckte metall i min mun om jag hade fått välja. Ännu mindre hade jag velat ha någon som satt och drog i det och dessutom snörpte igen min mun med läderremmar. Fast alla är ju olika.
Och som sagt, för mig får alla rida i vilken utrustning de vill. Det är klart att vissa hästar trivs bättre på bett än andra och att det går att rida bra på bett. Men jag tycker man ska tänka lite djupare på saken istället för att bara sätta på massa extra remmar och metall där det finns plats. Man borde fråga sig varför problemet har uppstått först? Innan man sätter på en nosgrimma för att hästen lägger tungan över bettet kanske man ska fråga sig varför hästen gör så? Den gör i alla fall inte så "bara för att" eller för att den trivs med bettet. Dessutom kan ingen utrustning kompensera för dålig ridning. Det går både att svänga, stanna och få en häst att samla sig i en korrekt form utan någon utrustning alls. Därför tycker jag att mycket av alla den här utrustningen är rätt onödig och mest försämrar kommunikationen. Och som jag redan sagt tidigare i ett inlägg: ingen häst behöver bett, träns, sadel, grimma, martingal eller något annat sånt, det är vi människor som behöver.
 
Folk måste våga lyssna på sin hästar lite mer, lära sig hur dem faktiskt fungerar och vad som är bäst för dem. Och man vinner väldigt mycket på att visa hästen att man förstår dem och har respekt för deras åsikt. Jag tror att det är nyttigt att försöka se saker ur hästens synvinkel för en gång skull istället för att bara bry sig om vad man själv vill. Behandla din häst som du själv skulle vilja bli behandlad. Det är livs levande djur du handskas med, av kött och blod precis som vi, men känslor och åsikter precis som vi. Inte någon sorts maskin som måste lyda din minska vink.

As lucky as us

 
KOM IHÅG ATT SE VIDEON I HD! Här är videon från när vi hade hand om Major i fyra dagar. Det är Frida som rider i dem första klippen. Blev i alla fall ganska nöjd med videon. Jag är inte jätte duktg på att redigera videos just och nu har jag inte använt iMovie på ett tag och det tog även ett tag när de hade uppdaterat programmet ganska mycket. Men vissa av klipp tycker jag riktigt mycket om. Stort tack till Matilda som filmade en av dagarna, det är klippen där jag har röda ridbyxor. Men den här videon gör mig verkligen varm inombords. Världens bästa häst.

When we look to the sky

 
 
Jag har faktiskt hunnit åstakomma rätt mycket idag. Blivit klar med videon jag har lovat så den kommer upp här på bloggen imorgon. Har även städat hos alla djur och även fått rent mitt rum. Men dagens höjdpunkt var att jag var ute hos Melody imorse.
Har inte varit hos henne på två veckor nu. Men jag tror det var bra för båda oss, det gick inte särskilt bra senast så vi behövde nog en paus. Idag blev jag i alla fall hälsad med en glad gnäggning och så kom hon gående direkt, hälsade och ville att jag skulle klia henne. Gissa om mitt hjärta smälte lite. Kul att någon är glad att se mig i alla fall. Det blev i alla fall en uteritt med Lena & Lillen. Det var riktigt mysigt och det gick bra och kunde rida till största dels på långa tyglar. Vi skulle galoppera över en äng och helt plötsligt lyckas jag tappa båda stigbyglarna. Applåd till mig! Satt ju kvar och så men det såg väl inte överdrivet fint ut. Haha. 

Foodography is my thing

 
 
 
Jag har som redan nämnt börjat få någon förkärlek för att fotografera maten jag äter ibland om den ser fin ut. Dessa tre är från lite olika dagar och tillfällen. På bilden längst ner är det vindruvor, cashewnötter, valnötter och gojibär i skålen. Glassen på mittenbilden är faktiskt hemgjord och helt vegansk och även sockerfri. Den är endast gjord av fryst banan, hallon och cashewnötter. Kan säga att den smakade gudomligt! 
 
Jag hoppas ni alla har haft en toppendag. Jag har gjort rätt mycket idag. Skrivit ett långt åsiktinlägg som kommer ut om några dagar bland annat. Sen har jag även varit och träffat Lisa, en tjej som jag träffade på Sjöis i somras. Hon var tydligen på ett konfaläger över helgen i närheten av ridskolan jag går på så vi åkte dit och fick en kram och så pratade vi en stund. Kul att ses helt oplanerat i alla fall. 

Ny header och allt

 
 
Åh. Den har dagen har faktiskt varit bra. Sista dagen i skolan innan påsklovet så har nu en hel vecka av ledighet framför mig. Fyller även år nu på lovet, på självaste påskafton till och med. Men det ska bli skönt att få ta det lugnt i alla fall. Gick även ut på en riktigt lång promenad, har varit jätte dåligt med det på senaste tiden. Har varit så orkeslös i hela kroppen och helt enkelt inte orkat med någonting. Kameran hängde med och dessa två bilder togs bland annat. Första bilden tyckte jag RIKTIGT mycket om. Dock ser jag väldigt kort ut på bilden tycker jag. Hahaha. Sen har jag även suttit nu hela kvällen och fixat med den nya headern. Den blev väldigt hästig men det tycker jag inte gör något. Är i alla fall super nöjd. Ska bara fixa lite småsaker i menyn tror jag. Har har jag även lite inlägg på g som jag tänkte fixa imorgon och ska även redigera ihop en film. Men det får vi ta senare. Qastor kom även precis in efter att ha varit ute någon dag så har fått lite kattgos. Han är verkligen obeskrivligt bra, min katt.
 
Jag tror nog jag långsamt börjar få livet tillbaka faktiskt. Sjukt inspirerad till det mesta just nu. 

Mycket inspiration men dåliga prestationer

 
Tycker väldigt mycket om denna bild. När jag fotade Bella och Dilba var vi ute i en tom jätte stor hage där hon red runt, ljuset var dock väldigt jobbigt att få till och vi var inte därute jätte länge just därför. 
 
Idag har jag varit på något jätte konstigt humör där jag är jätte fylld av inspiration till massa saker. En sån där känsla som känns i hela kroppen men inte riktigt går att förklara verbalt. Jag har kollat runt mycket bloggar som inspirerar mig de senaste dagarna och blir alltid så peppad till allt med bloggande, skrivandet och fotandet och även så blir jag otroligt peppad till hästar. Men det går inte riktigt hand i hand med hur mina prestationer är för tillfället. Det hela är väldigt förvirrande och framförallt frustrerande, men det har väl lite med den satans sjukdomen att göra. Jag vill så mycket men kan så lite och är heller aldrig nöjd. Ska nog skriva ett lite längre och mindre förvirrande inlägg om detta har jag tänkt. Har även massa andra inlägg som jag har planerat lite, dock blir ju förmodligen 80% av dem aldrig av som vanligt. Haha. Har även en ny header på gång som jag ska fixa när jag ska till pappa och har Photoshop.
Men ni får gärna säga vad NI vill läsa om. Alltid kul att få idéer från andra.

Mitt hjärta är hemma igen

 
Qastor har haft en till vecka då han har varit borta men han det har nu visat sig att han bara är en typisk "mars-katt" helt enkelt. Vi hittade honom dock i söndags och han kom springandes fram till mig och jamade massor. Nu går han in och ut som vanligt genom kattluckan. Alltså denna katt är ju verkligen ett mysterium. Fick i alla fall massa pussar av honom igår. Väldigt mysigt om jag får säga det själv.
Igår var jag ju även hos Major. Det gick inte särskilt bra. Han var inte på humör alls och jag har ingen större lust att prata om det hela bara. Det hände inget men är bara besviken på mig själv. Trist att behöva avsluta det såhär bara, hans ägare har ju kommit hem nu. Var otroligt svårt att åka därifrån. Vet ju inte när jag ser honom nästa gång. Hoppas det inte är om allt för lång tid. 

Bella & Dilba och en bra hoppträning

 
Tycker sjukt mycket om den här bilden verkligen. Tycker den utstrålar något form av lugn och samtidigt ser både Dilba och Bella helt fantastiska ut som vanligt. Ni som följer mig på instagram (@horocruxes) har förmodligen redan sett den men vill ju såklart lägga ut den här också. Dock var denna ett helvete att redigera och trots det är jag fortfarande rätt missnöjd med redigeringen.
 
Idag var det hoppträning med Fille som stod på schemat. Har inte hoppat på ett tag och var faktiskt nervös innan, så fokuserade väldigt mycket på att slappna av själv. Fille skötte sig super bra, var fin och känslig på hjälperna för att vara han och även hoppningen gick bra. När han väl vaknade till fick han ett fint sug mot hindrerna och det hela kändes väldigt lugnt och han tog mjuka språng. Dock var min hoppsits nog en annan historia, haha. Eller så illa var det nog inte. Men min sits är ju inte på topp överhuvudtaget och inte heller när jag knappt rider längre. 

Well they won't catch me and you

 
 
 
 
Idag var Matilda supersnäll och följde med ut till Major och filmade massa. Alla bilder utom den översta är då från filmer egentligen. Hämtade honom från i hagen med bara halsring vilket jag inte gjort tidigare, har innan alltid haft grimman på men inte hållt i den. Först hade jag honom med halsring och en lina på banan en stund och han tyckte det var lite tråkigt efter en stund även när han fick vara helt lös. Så jag satt upp efter ett tag, då utan någon utrustning alls. Testade även att rida på med två långa spön och se hur han funkade på det och det funkade bra. Fast när vi skulle trava vart han väldigt pigg och när han inte blivit riden utan utrustning på ett tag så var han inte så lätt att stanna utan ökade mest när jag försökte sitta emot, just på grund av att jag hade två spön och de vanligtvis brukar vara drivande hjälper trots att jag nu inte använde dem som det, och min balans är ju inte den bästa, haha, så det blev rätt skumpigt ett tag. Satte på halsringen en stund och travade med den istället. På slutet så busade vi runt lite löst och han var väldigt glad och travade glatt runt med mig vilket var kul. Himla mysigt var det i alla fall. 
 
Har som sagt massvis med videos nu så kanske redigerar ihop en video någon gång.

Mysig dag igår

 
 
 
Hade en väldigt mysig gårdag. Lånade en bok jag har funderat på att läsa ett tag, "Alla kungens hästar", och av det jag har hunnit läst är den verkligen sjukt bra. Rekomenderar den verkligen! Sen åt jag sushi innan vi åkte iväg till Major. Frida red ut på en ganska lång tur och han fick galoppera ganska mycket och det såg så himla fint ut vilket var kul att se. Frida och Major har innan inte kommit jätte bra överens tyvärr men nu när hon bara red på långa tyglar så kom de bättre överens. Idag ska ju jag ut och ha hand om honom. Hade tänkt ha honom lös på banan och kanske om han tycker det är roligt så sitter jag upp lite utan utrustning.

Intarsia

 
Denna grymt fina intarsia är gjord av min fina vän Clara. Erkänt att den är GRYYYMT fin?! Helt sjukt tycker jag. Har ju som sagt varit i Gamleby med skolan och haft det jätte roligt. Vi har mest haft slöjd, och även lite so, idrott & hemkunskap, och då gjorde vi just intarsia då. Har i alla fall haft det toppenbra verkligen och är överglad att jag har så otroligt fina, underbara och härliga personer att få kalla mina vänner. De är så jäkla bra alltså. Imorgon bär det ut till Major, Frida ska rida men jag får ju se honom i alla fall. Ska bli så otroligt roligt att få spendera massa timmar med honom nu i fyra dagar. Åhhhh. Ska ta vara på det så gott jag kan. 

Friendship

 
 
 
 
Två bilder på Bella och Dilba som jag inte riktigt kunde bestämma mig för om jag gillade mest i färg eller svartvitt. Tycker väldigt mycket om båda bilderna då båda känns som dem visar ett väldigt "lugn" trots att Dilba är en ganska energisk ponny. Tycker speciellt om översta.

Everything that could've been

 
Ännu en bild från skogen på mig och finisen. Åh. Älskade, finaste häst. Ser mer än fram emot att ha hand om honom nu. Ska ta vara på varenda sekund. Ska även försöka filma och fota mycket när vi är ute så jag har myket att bjuda på sen.