Hur sändes detta i tv utan att någon reagerar?

Som liten fortsättning på inlägget innan lägger jag upp detta. Jag kollade på EM i fälttävlan i Malmö förra året och hittade följande på Austin O'Connors ritt:
 
 
Gå in på DENNA video och spola fram till 00:17:00 ungefär och vänta runt 20 sekunder sen så ska ekipaget hoppa ett "hörn", han drar MASSVIS i hästens mun och tillslut springer hästen undan och då gör ryttaren direkt det ni ser på bilderna över. Slår så hårt han kan med spöet två gånger innan han försätter mot nästa hinder, trycker sporrarna upprepade gånger riktigt hårt mellan hästens revben tills hästen hoppar hindret efter.
Det här är så jävla vidrigt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Fyfan alltså. Vill gråta och skrika verkligen och får en klump i magen av att se det här. Hur fan kan man göra såhär mot en häst? Hur kan man göra så mot någon överhuvudtaget? Hur har man ryggrad till det? Människor kan vara för äckliga alltså.
 
Det enda jag ser är oharmonisk ridning och en häst som försöker säga till ryttaren att "nej vet du vad, ska du rida och behandla mig såhär tänker jag inte hoppa det här hindret." Jag tycker man ser extremt tydligt redan på hindret innan hur hästen egentligen säger nej till att hoppa men han drar så hårt han kan i tyglarna att hästen tvingad över första hindret men tillslut väljer att säga rejält nej. 
Det är så jävla trist att folk så gärna vill kunna kommunicera och sammarbeta med hästar men så fort dem försöker säga något till oss tystar vi ner dem. Detta är ett rätt tydligt exempel på det. Hästen försöker säga ifrån men då slår ryttaren hästen så hårt han kan med spöet. Och på det sättet tvingar du även en häst att göra något. Du gör den rädd för att göra fel då den inte vill uppleva den där smärtan igen så självklart kommer den ju med största sannolikhet nu försöka att inte springa undan. Jag har ingen aning om hur det gick för detta ekipage men ur min synvinkel skulle jag inte velat något annat än att ryttaren blev diskad. För detta är väl om något inte okej eller är det bara jag som tycker det?
 
Visst måste det kännas bra att vinna en tävling när man vet att man har slått hästen så mycket att den inte vågar säga ifrån tillsist och därför hoppar över hindrerna. Måste känna så jäkla skönt alltså. :)
Kommentarer
Moa B

Hemskt att se alltså..

Datum: 2014-05-27 Klockan: 21:27:28
Elin

Mår så jävla illa av att de sånt är, det hemskaste är ju att man inte behöver leta speciellt mycket för att hitta fler liknande videos som denna. Är folk verkligen så dumma i huvudet att dem inte förstår att hästen inte har mer lust att samarbeta om man slår och tvingar den till att hoppa t.ex?

Klarar knappt av att se på sådant, kan knappt kolla när andra rider på stjärnholm längre heller, då alla inte tar speciellt mycket hänsyn till hästen. Eller när man rider själv, hästen är lite seg och då säger ridläraren att man ska piska till hästen, och om man inte gör det uppmuntrar dem en till att göra det ändå? Om jag nu skulle ha slagit till med spöt skulle varken hästen eller jag mått bra av det, vad är det för mening att använda det då? Hellre att det går lite långsammare, som man borde förstå då hästen redan kan ha gått något pass innan, än att tvinga hästen till att göra saker den inte vill/orkar. Som du kanske märker är jag lite trött på ridskola haha.

Nu blev det långt men jag blir så arg när jag ser sånt här, att ingen reagerar? Borde inte samspelet mellan ryttare och häst vara mer viktigt än att komma etta.. Sjuka människor.

Svar: Ursäktar sent svar men tack så mycket för denna kommentar. Den är verkligen grymt klok. Är glad att det ändå verkar finnas vissa vettiga hästmänniskor kvar här. Och faktum är att jag också har börjat få svårt att titta när folk rider på ridskolan. Undviker det så gott jag kan. Det är så sjukt att många tränare/ridlärare egentligen bara ber folk på ett snällare sätt att slå hästen. "Peta till lite med spöet" o.s.v. Dressyrspön förstår jag mig på, där är det ju en förlängd arm, men kortare spön är ju nästan bara till för att slå hästen mer eller mindre. Så fruktansvärt vidrigt är det alltså. Men glad att folk reagerar att att du vågar sätta ner foten.
Sofia Krantz

Datum: 2014-05-27 Klockan: 22:43:49 Blogg/hemsida: http://ringqvistelin.blogg.se/
EBBA LAGERSTRÖM

Uuu, får rysningar på riktigt. Min morgon blev just förstörd av den där människan. Helt ärligt, hur har man hjärta till detta? Hemskt verkligen... :(

Datum: 2014-05-28 Klockan: 07:33:59 Blogg/hemsida: http://ebbalagerstrom.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: