Maca daterade

 
Filmade en liten video igår, en video jag aldrig gjort tidigare. Det hela började med att jag fick hem mina produkter från Organic Burst för ett tag sen och har testat lite olika maträtter med dem i. I förrigår testade jag att mitt maca-pulver i en daterade och vart typ euforisk över resultatet. Gjorde då en ganska dålig mobilvideo men kände att jag ville göra en remake på den med lite bättre kvalité så då blev det istället att jag filmade in en igår morse. Tyckte resultatet blev ganska likt det jag hade tänkt så jag är nöjd. Maca är i alla fall en rot med sitt ursprung från Peru som ger naturlig energi utan coffein, stabiliserar hormoner och är fullt av näringsämnen. Smaken är lite speciell och jag vet att några behövt vänja sig vid den men jag gillar den.
Jag märkte att det verkar lite som om jag är sponsrad av OB, hahaha, men det är jag faktsikt inte. 
 
På tal om ingenting så medans jag satt och redigerade denna video i vardagsrummet så satt pappa och kollade på tv och då på nyheterna dök det här upp. Tänkte bara att det var ett roligt sammanträffande med tanke på att inlägget jag skrev häromdagen. Tänker väl inte säga så mycket mer utan det vara bara ett litet underligt sammanträffande. 

Fluffy cuties and nice weather

 
 
 
 
 
Lite bilder från de senate två dagarna. Igår var det riktigt fint väder utomhus så jag gick och fotade en sväng. Satt till om med utomhus när jag åt lunch och allt. Såhääääär mysigt. Idag var det ännu mer mysigt för jag och mamma är hund- och katt-vakt över dagen åt Rocky (aka världens finaste, snällaste hund) och sen katterna Lucy och Link, som jag inte träffat innan så det var mysigt. Lucy var lite blygare, men ändå väldigt kelig och sällskaplig, fast inget i jämförelse med Link. Ojojojoj, har aldrig mött en så sällskapssjuk katt. Helt galet. Man fick inte vara ifred en sekund utan att Link hoppade upp eller sprang runt bland benen. Om ni bara visste vad svårt det var för mamma att få första bilden. Kan ju säga att Rocky låg rätt still där i alla fall och ville bara bli kliad som vanligt.Så himla mysigt alltså! Vi ska alldeles strax gå bort till de igen och ta Rocky på en till promenad och sådär. Sen ska vi ut på promenad med Rocky både imorgon och på fredag också. Inget att klaga på direkt. 

Men från den ljusa sidan

 
Jag vet att en av de viktigaste saker jag borde ändra på med mig själv är att sluta se allt så negativt jämt. Jag är en ganska pessimistisk person ofta och ser hellre det dåliga med allt istället för att se de små bra sakerna som kan finnas här och var. Jag har blivit lite bättre på det i vissa aspekter, men det är fortfarande ett problem jag har nu på senaste tiden har jag varit allmänt pessimistisk kring mycket och det har såklart påverkat bloggen och mycket annat. Så igår när jag skrev mitt långa inlägg så kände jag bara att jag spred negativitet vilket inte kändes bra after all. 
 
Så nu ska jag försöka fokusera på lite mer positiva saker även gällande sånt jag vanligtvis fokuserar på de negativa delarna av. 
 
Så här är det att den 17:e oktober (alltså 11 dagar sedan) så stängdes Sveriges sista Chinchillafarm i Enköping. Det var efter månader av protester och försök till att uppmärksamma det hemska förhållandena som chinchillorna genomlider i denna farm som polisen tillslut tog tag i det och omhändertog 243 chinchillor. Djurrättsalliansen fick sedan ta hand om chinchillorna och omplacera dem och redan efter fyra dagar hade alla fått nya hem. ALLTSÅ HUR FANTASTISKT ÄR INTE DET HÄR?
Tänk: 243 djur - 243 liv - 243 bultande hjärtan med precis lika mycket känslor och kapacitet att känna smärta och rädsla som oss, som nu slipper genomgå allt detta lidande och det har satts stopp för den här chinchillafarmen så att inga fler djur ska behöva gå samma öde till mötes just där. Självklart finns det massvis med pälsfarmar kvar runt om i världen, men detta är i alla fall en massa liv som vi nu har räddat.
 
Jag vet att det är lätt att tro att man inte kan göra skillnad, att ingen kommer höra ens röst och att det inte kommer leda till något - MEN DET KAN VI! Att rädda ett eller hundra djur från att gå ett hemskt öde till mötes kanske inte ändrar på hela världen, men det förändrar hela världen för just det/dem djuren. Så tror aldrig att du inte kan göra skillnad. Tillsammans gör vi skillnad!
 
 
Till om med Sam Simon, som är en av skaparna till Simpsons, kritiserade farmen i Enköping. Här har ni två rapporter från kritiken mot chinchillafarmen, en rapport från Djurens rätt och sen en från Sveriges Radio. Båda säger väl egentligen samma sak egentligen. Jag är så glad att allt detta jobb som folk la ner på att få den stängd gav resultat och att dessa chinchillor som hade en framtid framför sig som innebor att de skulle bedövas med elchocker, få nacken knäckta och sen användas som detaljer på kläder enbart för att vi människor vill ha det så. 2001 stängdes Sveriges sista rävfarm, nu har den sista chinchillafarmen stängt - det är framsteg! Nu tycker jag att vi kan stänga ner minkfarmarna när vi ändå håller på, eller hur?
 
Många av chinchillorna tvingades bära polygamkragar som konstant skaver mot nacken. De sätter dessa på honorna för att de inte ska kunna röra sig i burarna. 
 
 
 
Jag vet att jag ofta har använt begreppet att något "verkligen känns i hjärtat", men detta är något jag verkligen känner fysiskt i hjärtat. Bilden längst ner är på två av chinchillorna i sitt nya hem. Tänk vilket hemskt öde som egentligen väntade dem, men istället har de blivit räddade och får leva hela sin liv långt bort i från pälsfarmen. Jag menar kolla på dem!!
 
Alla bilder tillhör Djurrättsalliansen.

'Dålig stämning i kyldisken' | Oatly blir stämda av S.M.

Just nu är jag så arg och ledsen och upprörd och jag vet inte ens vilka känslor jag är fylld av. Vart ska jag ens börja? Detta kommer gå över till att bli en väldigt lång rant om allt möjligt. 
Jag får ibland sånna här breakdowns då jag bara inser hur fucked up saker och ting är. Det gör mig ledsen. Och det är inte för att klanka ner på någon, det är för att jag bryr mig. Jag bryr mig om djuren som vi bor tillsammans med på denna planet som vi förstör mer och mer för varje minut som går. 
 

 
För er som har missat så blev det svenska företaget Oatly stämda av Svensk Mjölk för "vilseledande marknadsföring". Svensk mjölk ägs av Arla, in case you didn't know. Det man har hakat upp sitvå av deras slogans som de har på sina produkter. 
• "No milk. No soy. No badness."
• "It's like milk but made for humans."
 
Jag älskar Oatly, och älskar mer än något deras texter de har på sina produkter. Det har fått mig att skratta många gånger och även medlemmar av min familj och vänner som inte är veganer har tyckt att deras slogans har varit roliga och väldigt bra. 
Men här vart man plötsligt jävligt butt-hurt hela plötsligt. Deras reklamkampanj beskrivs gång på gång i SM:s stämningsansökan som "förlöjligande och nedvärderande mot mjölkprodukter". Snacka om att man inte kunde se det roliga i deras reklamkampanj. I deras stämningsansökan verkar de störa sig på allt Oatly någonsin har gjort och precis som vanligt med oss människor så ser vi några gömda onda budskap och blir helt paranoida. Man tar det ur sitt sammanhang helt enkelt. För Oatlys svar på detta kan ni klicka här! Rekommenderar verkligen hela den texten. Oatly hanterar det hela väldigt klokt och moget tycker jag.
 
Här har ni två utdrag från texten som innehåller marknadsdomstolens beslut. Ni kan klicka på bilden under för att komma till hela det dokumentet. 
 
Alltså det finns så många saker jag vill ta upp här. Ugh. Blir så frustrerad. Det som stör mig på mest är att de enbart använder "mjölkproteinallergi" som enda sättet att inte "kunna" konsumera mejeriprodukter. LAKTOSINTOELLERANS SOMEONE?!?!?!?!? 70% av världens befolkning är laktosintoleranta. 
Varför tål så många inte laktos då? FÖR ATT DET INTE ÄR MENINGEN ATT VI SKA FÅ I SIG MJÖLK EFTER SPÄDBARNSPERIODEN. SPECIELLT INTE FRÅN EN HELT ANNAN ART! I Sverige är det mindre vanligt med laktosintolerans, men det är enbart på grund av en mutation. Vi ska naturligt bli laktosintoleranta just äldre vi blir för att kunna avlägsna oss från modersmjölken. 

"Oatlys kampanj riskerar att allvarligt skada konsumenternas förtroende för mejeriindustrin och dess produkter". Okej, men om eran industri är så fläckfri och fri från lidande så skulle ni väl inte haft något att oroa er för eller? Kanske är man bara rädd för ett avslöjande om att mjölkindustrin inte är så fin som vi lurat in hela världen att tro på?
 
Och sista stycket alltså... JA MEN SNÄLLA NÅN. Komjölk är inte till för människor, det finns argument som kan säga emot det. Ingen fakta, inget. Och sen så får ju all reklam mjölk att presenteras som "det perfekta livsmedlet". Och ja, mjölk är där perfekta livmedlet. FÖR BEBISAR! Mjölk från kor innehåller massvis med hormoner som inte hör hemma i en människokropp, som våran kropp såklart flippar ut över och vi får inflamationer. Om allt de positiva och fantastiska som sas om animaliska produkter var sant och det gav så pass fantastiska fördelar till vår hälsa, borde inte den allmänna folkhälsan förbättrats drastiskt sen vi började äta så mycket animalisk föda? Vi ser ju istället motsatsen - befolkningen blir mer och mer överviktiga, fler och fler får cancer, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och massa andra sjukdomar. Mycket mer än vad vi tror går att spåra till den maten vi äter, men det vill livsmedelsindustrin inte att vi ska se utan de fortsätter proppa oss fulla med propaganda så att vi äter oss sjuka och sen måste betala ännu mer pengar för alla läkemedel. Det är så systemet fungerar och de gör att de högst upp tjänar massvis med pengar hela tiden. Så snälla: DON'T BE A SLAVE TO THE SYSTEM!
 


 
 
Här har ni en video som täcker rätt mycket om varför mjölk inte är bra. Och vad man än behöver för fakta för att avlägsna sig och sluta ge sina pengar till den här industrin så finns det i denna video. Är det så att ni inte är jätte intresserade av hälsoriskerna och allt sånt utan bara vill ha en etisk anledning så börjar den vid 20:42 i videon. För mig så är varenda liten del i videon ger mig ännu mer anledning till att inte ge mina pengar till denna industri. FÖR EN INDUSTRI ÄR VAD DET ÄR! De tjänar miljarder med pengar varje år. Det spelar ingen roll om det påverkar folks hälsa negativt eller vilka djur som får lida - SÅ LÄNGE DE TJÄNAR PENGAR PÅ DET.
Och det är därför man blev så upprörd nu när Oatly försökte påstå något som man såg som ett hot. Man bryr sig inte ett skit om att det skulle påverka människors hälsa negativt, att djuren skulle få det sämre eller att det skulle utbryta världskrig ifall konsumsionen av mjölk skulle minska (och inga av de påståena skulle även ha stämt) utan det man oroar sig för är ju att man inte skulle tjäna pengar. That's all that this is about. Allt annat är bara propaganda och trick för att sälja sin produkt. Vi måste börja inse vilken enorm makt dessa stora företag har, hur det påverkar ALLT runt omkring oss och hur de missbrukar sin makt.
Vi äter mejeroprodukter för att det är det som våra föräldrar ger till oss, det är det vi blir serverade i skolan, det är det vi får lära oss är en livsviktig del av våran kost och så vidare.
 
När det kommer till det etiska igen så har jag bara två länkar till texter från Djurens rätt som jag vill dela med mig av. Det är dessa två: Kor, tjurar och kalvar & Hantering av mjölkkalvar. Jag brukade också inte förstå mig på varför man kunde vara emot mjölk eftersom jag tänkte att "inget djur dör väl av det", men det är väldigt mycket mer kompicerat än så. Men det är ju så vi människor fungerar, vi bryr oss bara och orkar ta ansvar för våra direkta handlingar men våra indirekta handlingar tror vi inte existerar.
 
 
 
 
 
Ni vet redan att jag sätter mig emot all användning av djur som enbart gynnar människan. 
Vårat samhälle ser ut så att vi bara går in i en affär, köper det som står på hyllan och tror att våran påverkan inte sträcker sig längre än så. Det stämmer inte. Vi måste lära oss att se bortom hyllan i affären och inse hur vart vi lägger våra pengar faktiskt påverkar ALLT runt omkring oss.
 
Kan du helt ärligt åka och hälsa på det stället som din mat på tallriken, dina kläder, kosmetika och andra produkter har sitt ursprung, utan att enbart titta på det ytliga utan förstå VARENDA liten del av vad som händer i hela processen och hur det påverkar konsumenten, 'varan' och även det och dem runt omkring och fortfarande känner att det finns anledning för dig att ge dina pengar till dessa människor så säger jag bara: GO FOR IT! Om du känner att det är bekvämt så kör på. Men klarar du inte av att se på när någon dödar det där djuret framför dig - varför betalar du då någon annan för att göra det? 
 


Jag hoppas att någon fick åtminstone någonting att tänka på och att det har varit till någon nytta. Jag var tvungen att ranta av mig lite bara. Ingen kommer förmodligen bry sig om detta inlägg men jag ville bara få ur mig det här i alla fall. Har ju varit så dött på bloggen så förmodligen så orkar nog ingen läsa, men om någon gör det vill jag tacka. 

Fire escape

 
 
Är ju i princip bara bilder från den här fotograferingen med Julia, hoppas att det inte blir för tråkigt. 
Har egentligen inget annat att säga så får väl avsluta det här. Blir nästan alltid så att jag sätter mig ner för att skriva men sen inser att jag inte har något att skriva egentligen.

Pseudologia fantastica

 
 
Hur kan det kännas som att det har hänt jätte mycket men ändå känns det som om ingenting har hänt? Jag tror bara min hjärna gått på lite för mycket på högvarv helt enkelt. Vet inte hur jag har känt mig på senate tiden. Inte bra, inte dåligt. Förutom mentala breakdown the other day och lite så har det väl varit rätt stabilt.
Som sagt så var det gymnasiemässa igår. Faktiskt väldigt roligt och har mycket jag skulle kunna tänka mig att gå. Känns bra och blev lite mer optimistisk efter mässan. Fortfarande väldigt jobbigt mentalt. Jag inser liksom gång på gång att "SHIT, jag går i nian". Känns ibland bara jobbigt att inse allt som måste göras helt enkelt. Dock går skolan rätt bra just nu. Lyckas faktiskt få saker gjorda igen. Känner mig nästan som en fullt funktionell människa då. Bra känsla.
Har även börjat skriva en lång text i ett word-dokument om min resa genom min mentala ohälsa. Resan är förmodligen inte över på ett tag, kanske aldrig till och med, men till poängen så har det varit väldigt skönt att få skriva massa och kunna inse vad som har gått framåt. Texten är bara påbörjad men ligger nu på fyra sidor och runt 2000 ord. Om någon del av texten någonsin blir publicerad någonstans får väl tiden avgöra.
 
Har skrivit en del idag, både på den texten och i skolan och känt mig allmänt kreativ idag. Det var länge sen jag kände kreativitet faktiskt. Har även gjort lite klotter under nästan hela dagen. Suger på att rita. Det är något jag önskar från djupet av mitt hjärta att jag var bra på. Blir så avundsjuk på folk som kan rita ibland. 
I övrigt har jag mest lyssnat på FTP hela dagen så här får ni en fantastisk låt av dem. Tacka mig inte! 
 

How could you know what it feels like to fight the hounds of hell?

 
 
Lite kaotisk dag har det varit idag. Saker har snurrat runt i huvudet konstant. Ibland får det helt enkelt bara koka över lite innan det ska kännas bättre. Försöker bara ta det lite lugnt nu. Ibland blir allt lite överväldigande och kan kännas som väldigt mycket på en gång men nu känner jag mig bättre. Men vi har i alla fall gymnasiemässa imorgon. Aaaaaah. Känner mig helt vilse i gymnasievärlden. Jag önskar att jag kunde hoppa över det här. 

Don't let me drown

 
Var (läs: VÄLDIGT) exited idag när Bring Me The Horizon släppte sin nya låt Drown. ALLTSÅ GOD! 
Alla fans verkar whina om att Oli inte skriker och att "man saknar de gamla BMTH". Men Oli har ju sagt att sen han varit på rehab känner han inte för att skrika längre. Han har skrikit i typ 10 år så det är väl ändå förståeligt? Men oh boy, han kan sjunga i alla fall. 
 
Men personligen ÄLSKAR jag det här! Jag älskar nästan alla låtar från deras tidigare album Sempiternal, och har inte riktigt fallit för deras tidigare album på samma sätt då det är väldigt mycket skrik i dem låtarna. Så jag kan väl förstå hur de som föll för deras tidiga musik kan tycka detta är konstigt för att komma från dem. 
Men denna låt föll jag för direkt. Lyricsen, musiken och känslan nådde verkligen fram till mig och gav mig en väldigt magisk känsla i kroppen på en gång. Jag tror och hoppas att detta album kommer bli grymt! Men man kan ju självklart inte dömma ett helt album efter en enda sång. Detta band är fantastiskt skickliga alltså hela bunten. Och helt grymma live! Sen Jordan blev medlem i bandet har de fått ett så coolt sound, med synthen och han har verkligen bidragigt positivt till bandet. 
 
Förstod mig först inte på musikvideon. MEN ALLTSÅ VA? De bara står ju där helt uttryckslösa och har ju ingen inlevelse?!?! Oli bara står där med handen i byxfickan och rör knappt på munnen? Det var inte den Oli eler det bandet jag såg live? Sen insåg jag att det var själva grejen till en början. Hahaha. Fick mig ett gott skratt sen istället. Men älskar dock slutet på videon (alltså typ efter 2:50) och den delen av låten är så himla... alltså idek. Asdfghjkl. Jag är bara överväldigad av A LOT OF FEELS RIGHT NOW AND I'M THINKING IN ENGLISH!
 
Åååååh, börjar sakna att se all these beautiful people spela live. Det ska jag göra snart igen annars vet jag inte vad jag gör. Alltså åååååååååååååååååååååååååååååååååååååh.

We are wild, we are like young volcanoes

 
Oj. Är lite chockad över att jag faktsikt haft en bra dag idag. Jag och Julia - aka the ultimate babe - promenerade bort till tågstationen och fotade lite där. Det var jätte mörkt egentligen då det hann bli rätt sent innan vi kom ut av massa olika skäl. Så på grund av bristen på ljus så var jag övertygad om att alla bilder skulle bli suddiga och så vidare men vart chockad över att ladda in de på datorn och se massa skarpa bilder här och där. Och jag vet hur mycket jag tjatar om detta men alltså kolla vad fin hon är. Asdfghjkl! I don't know, ibland blir jag överväldigad av vad vacker vän jag har. I love this girly! 
 
Nu på kvällen har jag suttit med underbar musik i lurarna - främst Fall Out Boy (för att jag fick något ryck och plötsligt flippade ur över deras musik som om jag aldrig hört den tidigare, hahaha), Foster The People och även Lorde, och redigerat bilder från dagens fotografering. Känslan i kropp och själ kan nog liknas med något åt glädjes-hållet. Det var inte igår jag kunde säga något sånt. Det känns lite konstig, ovant men väldigt bra. Det är inte ren glädje men känner ingen sorg, större nedstämdhet, ångest eller ilska just nu. Allt jobbigt känns väldigt avlägset just nu och det känns som att någon dragit bort tyngden på axlarna för en stund i alla fall. Får njuta av det så länge det varar och uppskattar det grymt. Senaste veckan har jag faktiskt mått ovanligt bra, och det är en fantastisk sak att kunna skriva det helt ärligt. Blir väldigt mycket tankspritt babbel här på bloggen känner jag nu, men det är väl det jag har att dela med mig av. Puss på er alla!

All the girls with heads inside a dream

 
Häromdagen satt jag i köket och åt frukost när plötsligt en hjort plötsligt dyker upp på baksidan. Hade kameran nära till hands men enbart 50mm:arn på så det blev ju inte fantastiska bilder eftersom den stod en bit bort. Men jag har ju inte mycket mer nya bilder att bjuda på helt ärligt så man tager vad man haver. 

Idag är en väldigt seg dag. Jag kan utan att överdriva säga att jag i princip bara sovit, ätit eller hängt med och skjutsat Frida till stallet. Kroppen känns tung och jag vill helst fortsätta sova ännu mer. Men får väl försöka sysselsätta mig med något. Förmodligen slutar det bara med att jag hamnar framför datorn eller somnar. Men, men, får väl stå ut med att det är allt för många timmar kvar på denna dag. 

But time is on your side

 
  
Kände att det skulle bli jätte skönt att få sova ut idag, eftersom vi har hemstudiedag men såklart vaknar jag vid sju i alla fall. Jahapp. Thanks a lot, I guess.
I alla fall så har jag ju lite pluggande att göra så det är väl bra att bara få det gjort helt enkelt. Ska sätta mig med det nu.
 
På tal om ingenting annat; Julia kom fram till mig i skolan igår och gav mig ett halsband som hon hade gjort och köpt till mig och som det stod "Assbutt" på. Har ni inte sett Supernatural så kanske ni inte förstår men alltså seriöst vad gullig vän jag har, hahaha. Hon känner mig väl. (här är en bild på halsbandet också)
 
Här är lite musik, because it makes everything better.

I'd say I was wrong just to make it fill all the spaces

 
De senaste dagarna har varit bättre än vad jag trott. Har känt att jag varit i en rätt lugn sinnesstämning och jag har åstakommit en del. Var ute på promenad igår och tänkte fota, men plötsligt kommer en hund (en gordon setter närmare bestämt) springande i skogen helt själv och jag får då gå runt och leta efter vart den kommer ifrån. Hahaha, visade sig att den bara hade sprunigt iväg från ett hus rätt nära. Så mycket fotande blev det egentligen inte. Imorse åkte vi ut och kolalde på ihopsläppet med Azzi och en annan häst, men Azzi tyckte det hela var rätt tråkigt så blev inga roliga bilder där utan gick istället runt och fotade de andra hästarna. Har blivit mycket hästbilder nu vilket är lite ironiskt eftersom jag inte är i stallet alls egentligen. 
I övrigt idag har jag hunnit med att skriva klart och skicka in en NO-uppgift, rensa i mapparna på datorn lite, städat djurburar, diskat, gjort världens godaste lunch åt mig själv och även redigerat lite bilder. Det låter väl inte som några fantastiska saker att åstkomma men jag har varit så nere senaste månaderna och inte orkat eller klarat av att göra särskilt mycket. Allt har bara känt super jobbigt, även sånt som tillhör vardagen. Så att ha några dagar då det känns åtminstone lite bättre känns väldigt bra. Fick prata av mig lite häromdagen, vilket jag har fått sådär svårt för igen, så jag tror att det har bidragit till att jag inte känt samma tyngd nu. Väldigt skönt i alla fall och får väl njuta av det så länge det håller. 

Frida & Azzi

 
 
 
När jag följde med Frida till stallet var ju mitt main-project egentligen att fota Frida och Azzi men det blev ju mest bilder på andra hästar eller kor som har blivit publicerade men jaja, här har ni några fler.
Jag kollade precis klart på säsong 3 av Sherlock. Asdfghjkl, what a masterpiece! Vill inte vänta typ ett och ett halvt år till nästa säsong. Att kolla på tv-serier är det enda jag får gjort just nu om jag ska vara ärlig. Borde nog ta mitt upp ur stolen och göra något egentligen. Kanske sova? Blir förmodligen det. 

Last days creations in the kitchen

 
 
 
 
 
Några av de senaste dagarnas skapelser i köket. Jag gjorde en liten mini "cheese"cake till mamma till morgonen på hennes b-day och hon insisterade på att jag skulle ta bilder på den, så den var precis utagen ur frysen så därav ser den ut som den gör och det var så mörkt att det var nästintill omöjligt att få bra ljus. Det med ljuset är ett problem på alla de andra bilderna då det har varit så mörkt de senaste dagarna. De andra bilderna är på gårdagens frukost och även middag. Alltså jag har haft två helt och hållet perfekta avocados på rad nu och jag tror jag avlider lite. Avocado är en av de bästa sakerna på denna jord! Så jag hade halva min på ett av mina nybakta bröd med lite torkad basilika på och det andra brödet doppade jag i den himmelska morot/lins/curry soppan. Ibland blir jag nöjd över maten jag gör, haha. Får man sakna en måltid?
Har även börjat tycka om ananas väldigt mycket. Hatade det förut men när jag för en gångs skull hittade ekolgisk ananas så kände jag att varför inte köpa hem en och annars blandar jag ner den i någon smoothie eller något. Men då upptäckte jag att färsk ekologisk ananas var något jag verkligen gillade. Så nu har jag köpt ännu en och en halva av den fick agera skål igår morse också. Praktiskt och perfekt storlek.  

I guess I'll never learn

 
 
 
 Känner att jag har bra koll nu alltså. Var helt säker på att jag hade publicerat ett inlägg med dessa bilder men tydligen inte. Wow. Men här är några fler bilder på lite hästar. 
Det är rätt dött här som ni märker. Inspirationen går upp och ner hela tiden, vi har haft mycket i skolan, bloggen har gått dåligt och jag har inte orkat så mycket. Så ni får inte förvänta er allt för mycket, för jag publicerar enbart saker när det blir av och när inspirationen finns där. Oftast känner jag mest att det är meningslöst att publicera något och det blir liksom "men äh, ingen bryr sig" så då skippar jag att skriva eller lägga ut något. 
Det är inte så att jag är konstant upptagen med något och inte har tid, utan jag vet inte riktigt. Ena sekunden har jag lust att radera bloggen helt, nästa sekund vill jag kunna ladda upp bilder och kunna skriva något som betyder något. Men man får väl bara inse sina begränsningar ibland. Är bara så hård mot mig själv och ser hellre det jag inte gör än det jag gör.
 
Nog med deppigheten: idag fyller min finaste och älskade mamma år. Om jag kan säga något med det senaste året som varit positivt är det absolut att jag har kommit min mamma närmare som följd av allt som hänt. Hon förstår mig som ingen annan, lyssnar alltid, och är en av de bästa människorna ever. Tack för att du finns!

Raw cinnamon rolls (Kanelbullens dag)

 
Igår gick jag hela dagen och förstod inte varför folk rebloggade den där grejen om "october third" från Mean Girls tills jag sent på kvällen insåg; it IS october third. Förtjänar nog en applåd för mest snabbtänkta människan på denna jord.
Anyway. Idag är det inte den tredje oktober, utan den fjärde: vilket innebär Kanelbullens dag. Bara för att jag inte äter animaliska produkter och försöker undvika vitt mjöl och socker och annat nasty, så betyder inte det att jag inte ska kunna få njuta av något kanelsmakande på denna dag. Jag verkligen ÄLSKAR kanel så mycket. Har det till allting jag kan. ♥
Detta är ju min förstå kanelbullens dag som vegan och har innan faktiskt aldrig testat att göra veganska kanelbullar överhuvudtaget. Jag kände för något som var raw, både av närings och även tidsskäl. Kanelbullar är så jobbiga att göra, så jag gjorde min helt egna twist på det. Fick lite panik när alla butiker hade helt slut på dadlar men det löste sig med lite annat torkad frukt.
Jag vet, det här kanske inte är kanelbullar. Det ser ju inte ut som färdiga, traditionella kanelbullar utan mest som om de ska stoppas i ugnen... men tro mig: de smakade fantastiskt och det var svårt att inte äta upp allihopa medan jag tog dessa bilder. Mamma fick smaka ett par och även hon älskade dem. Är verkligen så roligt att exprimentera ibland med vegansk mat och nyttiga sötsaker. 
Hoppas ni alla har en bra dag i alla fall! :)
 
 
 
Förresten är det havremjölk från Oatly på bilden över. So don't worry - no animals were harmed. 

IMPORTANT


 
Jag nämde ju i min vegan-video lite om det här med honung och hittade faktiskt denna video, och jag kände bara YES!! Kände att det förklarar varför honung verkligen är allt annat än vegansk och inte humant heller oftast. Så kolla snälla, snälla på videon. Den är verkligen toppen bra och jag lärde mig många saker jag inte hade en aning om innan. Bin är också levande ting och kan känna lika mycket smärta som något annat levande, men är trots det inte särskilt uppskattade alls. 
 

 
Lite mer på veganspåret och även lite med hästar. Den här videon är från samma kanal och handlar om ridning är "veganskt". Det ger nog lite bättre förklaring till er som undrar varför jag inte rider längre.
Hästar behöver ju inte oss på ryggen som vi gärna verkar tro och det gynnar de inte på något sätt utan i 99% av fallen skadar de bara de på ett eller annat sätt. Det huvudsakliga i min grundfilosofi gällande djur är ju att vi endast bör göra något mot ett djur om de gynnar deras välmående och är nödvändigt. Att rida är ju något vi gör för vår egen njutnings skull, inte för att det är något hästen behöver. Visst behöver hästar motion men en med en riktigt stor hage och en flock hade nog fler hästar fått röra sig ordentligt. Och att rida är inte det enda sättet att motionera en häst. Att rida har blivit så mycket av en norm att vi oftast inte vet vilken inverkan det har på våra hästar i den utbredningen som det finns idag. Ridning kommer i grund och botten alltid att vara fel, sen är det självklart att man kan väga för och nackdelar med allt det här. Jag tycker bara det är synd att vi tror att hästar finns till på denna jord enbart för att vår skull och att ridning är det grundläggande i hästkunskap. Det är ett mycket mer komplext djur än så kan jag säga. 
 
Kolla i alla fall på videon, för den är super bra och även den här imformativ och jag lärde mig en hel del saker.