Raw rhubarb & raspberry crumble w/ vanilla ice cream

 
Let me tell you something: This was the best breakfast ever, ever, ever.
Really? Rhubarb & raspberry crunchy pie crumble with vanilla ice cream? For breakfast? Doesn't that contain a hell lot of processed sugar and fat you might ask?! Well... not this one. This recipe is 110% raw and actually good for you.
 
Okej, nog med engelska nu. Testade något nytt till frukost imorse. Raw rabarber och hallonpaj-crumble serverat med vanilj 'nana ice cream. 
Den är krispig och smakar väldigt lik smulpajsdeg, söt av hallon och samtidigt syrlig av rabarberna och smakar perfekt ihop med vanilj "glassen".
 
 
Det är bovetet i receptet som gör det där lilla extra magiska. Älskar helt bovete så mycket och hur crunchy det blir med det. Utan "pajdegen" är det ju bara vanlig "vanilj och frysta bananer blandade i en matberedar" med lite hallon och rabarber, vilket självklart är gott bara som det är. Men med wannabe-pajdegen blir det här receptet ännu lite bättre. 
 
 
Recept till en person;
 
Till 'pajdegen':
1dl helt bovete
3/4dl havregryn
1 liten näve mullbär
Runt 3-6 dadlar (eller annan torkad frukt som aprikoser, fikon, plommon, russin) 
En nypa helt naturligt havssalt
Önskad mängd kanel
 
Placera alla ingredienserna i en matbredare tills det är väl blandat. Det ska inte ha kletat ihop för mycket utan ska enbart sitta ihop i små bitar och fortfarande vara smuligt. Inte som när man gör bliss balls t.ex. Så ha inte i för mycket torkad frukt helt enkelt. Se bild nummer 2.
 
Tina efter detta upp önskad mängd hallon och rabarber, om du nu har de frysta. Färska funkar självklart men jag har haft svårt att hitta färska ekohallon så jag använde frysta ekologiska hallon och även rabarber från vår egen trädgård som jag har fryst in. 
Blanda sedan ihop detta med din bovete crunch. Se bild 3.
 
Till vanilj banan glassen:
1-3 frysta bananer
1-2 eller mer teskedar ekologiskt vaniljpulver
 
Har du en riktigt vass och snabb matberedare går det att ta bananerna direkt ur frysen och bara köra dem i den tills det blir likt glass men annars kan du behöva hälla i lite vatten eller tina dem lite och kommer få en lite mer rinning konsistens. 
 
Servera på önskat sätt. 
Kommentarer
Tove Kjaerran

Det här ska jag verkligen pröva, lät himla gott :D

Svar: Det var sjukt gott så det hoppas jag att du inte ångrar! :)
Sofia Krantz

Datum: 2014-09-16 Klockan: 20:55:56 Blogg/hemsida: http://tovekjaerran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: