It's time to move forward

 
 
 
 
 
Firade igår ett år som vegan även fast jag hade ca. sämsta dagen i världshistorien men jaja - nu är det i alla fall helg. Idag har jag även fått alla klartecken och tillstånd som behövs för att få börja övningsköra så snart skördar jag väl mitt första offer på vägen. Det är väl det intressanta med mitt liv just nu.

2014 ~ part two

Det tog väldigt, väldigt lång tid men nu är den här ute. Bättre sent än aldrig. Men här är några fler månaders genomgång av 2014. Första delen finner ni HÄR
 
 
 
 
Mycket flöt mest på som "vanligt". Var i stallet, myste med Qastor. Testade även banana ice cream för första gången, som nu typ är min favoritsak i hela världen.
 
 
Jag och Ebba fotade och hade det jätte mysigt tillsammans en dag. 
 
 
BIGGEST THINGY OF THE MONTH! Jag blev vegan. Finns så mycket mer jag kan säga om det, men det är idag en stor del av mitt liv som ni kanske redan vet. 
 
Fotade en del häst faktiskt. Här har vi lite av Frida när hon ramlade av. Skrev även många inlägg kring hästar, tex. detta, detta, detta, detta och detta.
 
 
Fotade Bella och Julia men de flesta bilderna blev tyvärr inte så väldigt bra egentligen. Men fina är dem båda.
 
 
Vi var även och provred Azzi. På den här tiden var det ju tänkt att jag skulle ta hand om Azzi och rida henne, men faktum är att hon åker hem om några dagar och detta är enda gången jag suttit på henne. 
 
 
 
 
Jag var mycket ute hos Major i början av månaden och vi "firade" även tre år av bekanskap. Samma dag fyllde även min allra bästa vän 15 år. Men i övrigt försvann ju inspirationen till hästar efter att jag blev vegan. Det kändes bara inte rätt längre.
 
 
 
Dagen efter det gick jag ut 8:an och fick sommarlov. Här är en tidigare ovisad bild på mig och några av mina babes från skolavslutningen. Från vänster: jag, Bella, Lina, Julia (K), Julia (G).
 
 
Började intressera mig mycket för hovar och var även på en barfotaverkningskurs. I övrigt skrev den en del hästrelaterade åsiktsinlägg, t.ex. detta, detta och detta.
 
 
Hade även en jätte mysig helg hos Bella, där vi bland annat gick på en lång promenad och hade picknik och allt.
 
 
 
 
BÄSTA SAKEN PÅ MÅNADEN OCH PROBABLY ÅRET OCKSÅ. BRÅVALLAAAAA! Behöver nog inte säga mer förrutom att det var fantastiskt.
 
 
 
Hade besök av min älskade, älskade vän Jessica som jag inte sett på ett och ett halvt år vid det här laget. I skrivande stund kom jag faktiskt hem ifrån henne för en dag sedan. Vi var bland annat på Harry Potter utställningen i Norrköping och fick med mig denna skönhet hem som fortfarande står bredvid mig nu på skrivbordet.  
 
 
Hästarna började kännas som en tyngd och var i princip aldrig ute hos Melody, utan det vart bara korta stunder hos Major som såg ut ungefär som här ovan. Men även att bara åka ut till honom en kort stund kändes konstigt nog alltid fel. Det blev även denna månaden massor med åsiktinlägg. Detta, detta, detta och detta.
 
 
 
Jag och Julia hade en fin photoshoot. Hennes katter bestämde sig för att joina också.
 
 '
Åkte på ridläger men åkte hem tredje dagen för att jag inte orkade med det. Här är lite mina tankar kring det.
 
 
Detta är fortfarande en av mina favoritbilder. Denna bild las upp i ett rätt djupt inlägg också dessutom för denna månaden var en rätt tuff månad där jag kämpade med min ätstörning som hårdast. Har fortfarande svårt att prata om min psykiska sjukdomar men jag blir bättre. Har inte pratat om just ätstörningen på bloggen tidigare heller. 
 
 
Fotade även och spenderade en mysig dag med Julia och Vilma. 
 
 
 
Julia hängde med min familj ner till Göteborg där vi stannade hos min moster och bland annat var på Liseberg. Var så underbart mysigt!
 
 
Började lägga upp lite recept för första gången. Var helt galen i så kallade Bliss Balls dessutom.  
 
 
Förutom att jag även denna månad skrev en del inlägg om hästar (här, här, här och här) så hände inte så väldigt mycket under mitten av månaden. 
 
 
Fick ju dock besök av bästa Karin en dag i alla fall. Det var mys!
 
Vi åkte och hämtade Azzi, som nu om bara några dagar kommer åka hem. Hon har alltså varit min systers ansvar i 9 månader nu. Det är helt sjukt vad tiden går fort. Det var ju från början tänkt att jag skulle hjälpa till med henne men det blev ju som de flesta nog märkt inte av. 

En aktivists NO-uppgift till skolan

I don't believe a word you say but I can't stop listening

 

Jag blir djup på kvällarna

Det känns konstigt att sitta här och skriva om mina tankar. Så som jag brukade göra. Det känns verkligen så himla konstigt. Eller skrämmande mest. 
Jag hatar nostalgi. Hatar, hatar, hatar. Hatar att kolla tillbaka i tiden, kolla på saker som aldrig kommer tillbaka. Saker jag aldrig kommer få uppleva igen. Det är en så konstig känsla jag får när jag kollar igenom gamla bilder eller känslan jag fick nu när jag går in på min blogg och sen bläddrar runt bland andra människors bloggar för första gången på säkert ett halvår. Hur deras liv har ändrats och åstakommit saker. Allt sånt här överväldigar mig av någon konstig anledning. Det är så jäkla svårt att förklara hur jag känner. Jag blir bara så överväldigad av känslor av någon anledning. 
Jag har ju i princip levt utanför bloggarnas värld ett bra tag nu och känns bara så överväldigande att gå igenom allt. Hur mycket tid jag lagt ner i min blogg och hur stor del av mitt liv det ändå har varit. 16 år är väl inte längre enligt dem flesta, men att tänka på det känns som en evighet. Det är konstigt att jag existerat så länge. Att jag existerar. Jag finns. Ibland kan det vara för överväldigande. Bara att finnas. 
 
Jag mår så sjukt konstigt just nu. Har lite surrealistiska känslor just nu och känner mig väldigt maktlös och obefintlig. Lite av en väldigt djup existentiella kris helt enkelt. 
Idag hölls även begravningen för min mammas, pojkväns, dotter så har känt enormt medlidande för hennes närstående idag. Var tal om att jag skulle gå på begravningen men efter som jag inte kände henne så väl kände jag själv att det inte var så respektfullt att bara dyka upp.
 
Denna dagen går väl bara att beskrivas som överväldigande. Inget annat. Känner mig lite vilsen bara och tankarna har bara snurrat och snurrat i huvudet konstant. Har känt mig på gränsen till tårar dessutom nästan hela tiden och vet inte riktigt hur jag ska känna. Förlåt för rörigt inlägg, men nu välde bara känslorna över. 
 
Självporträtt från 2012

Out of my comfort-zone

 
Har gått extremt ur min comfort zone här och lagt ut min första video på engelska. Gjorde alla mina tidigare videos privata och har velat starta en kanal på engelska om veganism osv. så det hände då alltså för några dagar sedan.
På grund av min självkänsla har detta tagit sin tid, men efter denna video från Emily så kände jag att jag verkligen måste göra något. Orkar ni inte kolla på hela videon, kolla i alla fall från 3:56 -  4:55. Jag kände bara att jag vill kunna rädda och hjälpa djur, och när dem lider bryr dem sig med största sannolikhet inte det minsta om att jag har dålig hy och inte har bra självkänsla - de vill bara bli fria och slippa utnyttjas.