- - - - - - -

Stockholm

 
Jag håller det absolut inte i hemlighet att jag har kämpat med (och kämpar med även idag) psykisk ohälsa. För ett och ett halvt år sedan eller något sånt kom min mamma på idé att jag och hon skulle åka till Stockholm och besöka MASSA veganska ställen som en belöning för att jag kämpat helt enkelt. Men saker har kommit i vägen hela tiden så det var inte förrän förra torsdagen som vi gav oss iväg till huvudstaden. Så trots att hag egentligen inte bloggar just nu så får ni ett långt inlägg om min resa till Stockholm helt enkelt.
 
 
 
 
 
Det första stället vi åt på var Matapoteket. Supermysigt litet ställe. Matapoteket specificerar sig på Raw food så det var roligt att få testa lite nytt helt enkelt. Vi var där vid två tillfällen och det var verkligen hur gott som helst. 
 
 
Bodde på mysigaste hotellet ever typ. NoFo på söder. Stor rekommendation!
 
 
 
 
Första kvällen åt vi på Hermans. En supermysig vegetarisk restaurang med middagsbuffé. I princip allt var vegansk på buffén. Sååååå gott verkligen! Åt ca hela min kroppsvikt i bröd och hummus. Sen massa ris och grönsaker och grytor och allt däremellan. Och så mysig location för restaurangen verkligen. 
 
 
 
 
Det blev mycket rundvandring i Stockholm helt enkelt, vi var till största del på söder och vandrade mest runt eller låg på hotellrummet och vilade. Mår ju egentligen inte super-super bra som det ser ut just nu så jag behöver ta det ganska lugnt, vilket var perfekt på denna resa. 
 
 
DE TVÅ BÄSTA STÄLLENA I STOCKHOLM! Goodstore på Hornsgatan och Skånegatan. Föredrar dock den på Hornsgatan då den andra är lite väl liten och svår att ta sig runt i. Men Goodstore är i alla fall en helt vegetarisk/vegansk och till mesta dels ekologisk affär med allt du kan tänka dig. Det var så coolt och fantastiskt att gå runt i en affär där jag verkligen kunde köpa ALLT. Jag och mamma köpte allt från veganska marshmallows, kale-chips med "ost"smak och ALLDELES, alldeles för mycket vegansk choklad. Yum!
 
 
 
Andra kvällen mötte vi upp finaste, finaste Johanna. Johanna var volontär med mig på Gotland och hjälpte mig så mycket när jag mådde dåligt där och var tvungen att åka hem. Hon är så himla fantastisk och var så mysigt att få träffa henne. Vi åt på en vegetarisk restaurang som heter Chutney. Jätte god mat och det var ungefär som buffé, då det gick att ta flera gånger. Sen hade de två veganska tårtor som vi även provade, MUMS!
 
 
Sista dagen fick vi lämna hotellet vid lunch tid och vandrade ner till Hornsgatan.
 
 
 
 
 
 
 
Mitt emot Goodstore på Hornsgatan finns ett café som heter Femtopia. Världens mysigaste ställe! Helt veganskt och feministiskt, anti-rasistiskt och trans-inkludernade. De har även ett galleri där, där de ställer ut lite olika saker. Maten var jätte god. Mamma tog en soppa som jag tyckte var lite för stark för min smak och jag tog en grillad ost och skink-macka. Aldrig ätit något sånt tidigare men holy moly it was good. BESÖK BESÖK BESÖK!!!
 
 
 
 
Sen vandrade vi runt lite i Gamla stan. Gick förbi en affish för Djurrättsalliansen nya projekt, vilket gjorde mig väldigt glad. 
 
 
 
 
Sedan nådde vi den norra delen av Stockholm istället. Gick in på Lush (vilket jag även besökt vid några tillfällen redan innan på öster) och köpte en del fina saker. Det mesta från Lush är ju veganskt så verkligen perfekta stället för en vegan, och de har ju en strikt anti-djurtest policy också så det är ju helt amazing. 
 
 
Sista stället jag åt på innan vi tog tåget hem var Sally Voltaire och systrar, som ligger på andra våningen i Åhléns City. Hade hört om detta ställe och mer specifikt denna sallad genom Sanna, och när vi ändå var i närheten så gick vi in dit. Salladen ser kanske inte ut som mycket men herregud vad god den var. Lite väl dyr kanske men så god ändå. Det var massa olika grönsaker i, hasselnötter, avokado, hummus, ärthummus, gojibär och sen en pesto-dressing. Fantastiskt gott! 
 
 
Det var allt om min resa till Stockholm. Lägger också upp en video här snart om resan där det är lite mer saker också. 
 
Kram till alla! Hoppas ni har det bra.