Inspo #2 (+hjälmdebatten)

 
Jenny och hennes häst Mambo får jag aldrig nog att se på. Mambo är en så sjukt fin häst som man inte kan se sig mätt på och Jenny är verkligen en jätte duktig ryttare. Och dem har ett otroligt fint band . Tycker väldigt mycket om den här videon för att jag älskar att se folks utveckling med deras hästar och denna visar hur mycket dem har utvecklats på tre år. Och många klipp i den här videon är verkligen super fina och video i sig är fint gjord.
 
 
Den här tjejen hittade jag via instagram och hon och hennes häst Tucker har verkligen ett väldigt speciellt band och det är så kul att se att man kan få hästen att göra det man vill utan tvång och med inget alls eller bara ett rep. Så kul också att se en glad häst och det är riktigt mysigt med hunden som också springer med när hon rider runt. Bakgrunden i denna video är också sjukt fin.
 
Jag gissar att många kommer att uppmärksamma att tjejen i nedersta videon inte har på sig en hjälm och att hon i översta har vissa klipp där hon rider utan hjälm. Och jag vill bara inflika min åsikt om detta då det är ett omtalat ämne. 
Jag själv skulle i skrivande stund aldrig tänka mig att rida en häst utan hjälm och det har jag aldrig gjort heller. Jag skulle aldrig uppmuntra någon att rida utan hjälm. Men min åsikt är att jag egentligen inte riktigt bryr mig om vad andra gör, det är deras huvud och deras val. Och antingen så är personen bara dum och ska visa upp sig (för att det är "coolt" o.s.v.) eller så gör man det någon gång för en video/foton eller så trivs man inte med hjälm, vet riskerna och att man litar på sin häst. Jag tycker inte att rida utan hjälm gör en till en sämre ryttare och det kan ju inte skada någon mer en den ryttaren så jag ser inte varför alla andra måste lägga sig i det så mycket. Som jag sa, jag uppmuntrar på inga sätt någon att rida utan hjälm för det är ett bra skydd och man ramlar av ibland, det är så det är och jag ser inget negativt med hjälm direkt. 
Jag ville bara förtydliga det här så ingen tror att jag uppmuntrar det här. Men som sagt, jag hatar ingen ifall dem rider utan hjälm men jag själv väljer att stå för att rida med hjälm.
Kommentarer
amanda

Galet skönt att någon kan säga det!
Man kan ju inte tycka illa om någon bara för att den väljer att rida utan hjälm liksom. Jag har sett MÅNGA av både proffs, hästägare i sig och ridlärare (jajamen, fler än man tror) rida utan. Vem är jag att dömma sånt egentligen? Man blir ju inte en sämre människa ;) Kan dock säga att jag ALDRIG gjort det under mina 12 år med hästar haha ;)

Svar: Tack så jätte mycket för kommentaren! :) Ja, precis så. Ingen är ju en sämre människa för det, men jag skulle själv inte rida utan hjälm. Men hästvärlden måste ju lägga sig i allt alla andra gör.
Sofia Krantz

Datum: 2013-12-09 Klockan: 21:53:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: