Hopplektion med Bazaar

 
 
En del suddiga bilder, men det är utdrag från videos. Därav kvalitén. 
 
Idag stod det hoppning på schemat med denna snygga ponny, Bazze. Gick faktiskt väldigt bra. Han var väldigt pigg på framridningen, galoppen blev ett race och så fort jag försökte bromsa  åkte huvudet upp spikrakt upp i luften. Han vill helt enkelt inte gå i form den där hästen. Haha!
Men allt i hoppningen gick bra. Fin framåtbjudning och han hoppade super fint. Bara något hinder sådär som han tog i lite väl mycket. Han är GRYM på att hoppa den hästen! Sjukt rolig och sammarbetsvillig. Mot slutet hoppade vi uppåt 70-75 ungefär. Super kul! 
Kände att denna lektion verkligen behövdes nu, har varit inne i lite deppmode speciellt inom ridningen på senaste tiden, känt efter nästan varje ridpass att "usch, idag red jag dåligt och idag gick det inget bra". Men jag tror jag måste påminna mig själv lite oftare att jag faktiskt bara har ridit i lite mer än två år och att jag ändå är där jag är i dag. Måste sluta ställa så stora krav på mig själv helt enkelt och se på det jag gjort bra istället.
 
Pappa filmade ju i alla fall alla språng på detta pass, men jag vet inte riktigt om jag ska lägga ut det eller inte. I fall det inte är någon som jätte gärna vill det?! ;) Annars tror jag att jag låter det vara.

Everything that was yours just does not exist

 
 
 
 
 
Jag hade ju en liten photoshoot med Signes kissemissar, Sture och Stig. Stig är katten med grönt halsband och  Sture är den som egentligen har rött halsband, dock ser man inte det på någon av bilderna utan han är den som är i trädet. Sture klättrade ju som sagt upp en sväng i trädet. Skulle väl inte påstå att han är väldigt duktigt på det här med att klättra i träd, han ramlade nästan ner ett antal gånger. Haha, man kunde nästan se på honom hur mycket han skämdes! Söt. Men super fina och mysiga katter det där. 

Goofy

 
 
Två bilder från när jag var och hälsade på Signes ridskola, här är hennes fina foderhäst Goofy. Tyckte speciellt om första bilden, det var helt enkelt fin skärpa på den och sen är hans sjukt söt på den. 
Det var väldigt annorlunda från mitt eget stall jag rider i, där räknas ju mer än hälften av alla som stora hästar, vissa riktigt-riktigt stora, här är det en ponnyridskola men iprincip bara små B- och C-ponnyer kändes det son. Sen är det ju också aningen mindre där också, men det var faktiskt ett riktigt mysigt stall med riktigt fina ponnyer. Har ett bra antal andra bilder som förmodligen hamnar ute på bloggen om ett tag.
På tal om hästar och sånt har vi tydligen hoppning på Torsdag. Haha, trodde vi skulle ha dressyr eller markarbete. Men det är ju alltid kul! Har inte den blekaste aning om vem jag kan tänkas få, utan det får vi se då.

En helg i Kalmar

 
 
 
 
Har spenderat Lördagen och Söndagen i Kalmar hos finaste Signe. Nog den bästa helgen på mycket länge kan jag nog med stor säkerhet säga. Vi har hunnit gjort lite allt möjligt, b.l.a. gjorde vi amerikanska pannkakor till lunch idag och igår var vi en stund och hälsade på i hennes stall. Det var sjukt kul att få träffa alla hästarna där, för det är ju en helt annan sak än att se bilder på dem från att faktsitkt träffa dem på riktigt. På bilden ser ni hästen Poesi som slickar på Signes hand, hahahaha. Vi hann inte vara där onödigt länge, utan vi ledde in och ut lite hästar och jag fotade dem lite. Annars har jag mest gosat med hennes katter, Sture och Stig, och fotat dem rätt mycket. För en mer detaljerad beskrivning på allt vi gjorde klicka här för att komma till inlägget som Signe skrev istället. Kom hem för någon timme sen, saknar det sjukt mycket och hoppas att vi hinner träffas någongång snart igen. Vi hade sjukt kul i alla fall!
Har en massa andra bilder som förmodligen hamnar ute på bloggen inom en snar framtid. Jag har ju varit dålig med stor D på att fota på senaste tiden! Men nu har jag någonting att lägga ut i alla fall.
 
By the way så raderade jag Major inlägget, kändes onödigt och bara tråkigt helt enkelt. 

The worst part is that this could be you

 
 
Nu är jag hemkommen från Kryssning, blev väl inte många bilder tagna men ett par. Det har inte gått som planerat med mig och Signe, så jag får förmodligen åka till henne istället. Men vi får se hur det går.
Planerar lite till imorgon just nu. Om allt går som planerat blir det lite cavaletti-jobb med finisen imorgon. Haha, trots att jag har ridit honom i snart två år har jag aldrig ridit övningar med bommar, har helt enkelt antagit att eftersom det inte går att hoppa honom så trodde jag att det gällde samma med cavaletti. Får bara hoppas att ridhuset inte var upptaget, men det skulle Kerstin kolla upp. Mysmys!

Fille - den nittonde februari

Absolut första bilden på mig och Fille. :) Dock blundar han ju, men han är så fin ändå. 
 
Tänkte att jag gör en utvärdering på ridpasset igår när jag ändå åker på Kryssning med Julia. 
Fick rida prinsen. Han var rätt jobbig i början, PIGG och okoncentrerad. Fick för sig att vi skulle galoppera var och varannan meter, fick ruska tag i honom ett par gånger och ibland svänga in på små volter så han var tvungen att sakta ner farten. Men mot slutet blev det bättre, och han började lyssna mer och gick i form lite då och då. Övningen vi hade med skänkevikningar gick över förväntan och han gick faktsikt super fint när han väl började lyssna. Fick till ett par lagom fina galoppfattningar på slutet, i början fattade han av sig själv hela tiden. Dock hade mina armar en tendens att bli väldigt raka idag av någon anledning, och det märkte Emily också. Vet inte varför det blev så, haha. Får se till att det inte blir så något mer! Sen var han ovanligt glad i boxen efteråt, tills jag skulle flytta på honom när han hade ställt sig på tvären. Då fick han ett ryck och tyckte att "nej det går inte för sig" och blev rejält sur, öronen bakåt och försökte sparkas lite. Fjanten.
Men det var ett helt okej pass, men han kan faktiskt den där hästen, bara han börjar lyssna.
Min finaste, finaste, FINASTE prins!

R.I.P världens bästa hund

 
 
Världens finaste hund flög till himlen imorse. Fina, fina Nelson. Allas våran kämpe, tänk att en enda liten isvak skulle vara din undergång trots all sjukdom i alla dessa år. Du kämpade mot cancer och leversjukdom, och trots att du var så sjuk och gammal så såg du så livsglad ut och var så aktiv ändå. Men nu behöver du inte lida av någon cancer mer, nu får du vila istället.
 
Vi kommer sakna dig otroligt mycket! ♥

Fjärliar, fina blommor och sommar-abstinens

 
(varför var jag nära på att börja detta inlägg med att skriva på engelska?!?!?!)
Hittade i alla fall denna bild från i somras, tagen bara någon dag efter att vi hade kommit hem från Barcelona. Åh, saknar sommaren! Snön får gärna ta och försvinna så snart som det går och minus graderna kan försvinna och bli tvåsiffriga istället. Saknar verkligen att kunna fota fina somriga bilder i solskenet, nu är det ju grått och dötrist.
Längtar super mycket just nu tills på Fredag, då kommer ju som sagt Signe hit och så åker vi direkt ut till finate fuxhästen. Han är ju lite svårare att rida på vintern då han blir lite spänd och väldigt känlig men hoppas på att det går bra!  Ingen bock den här gången, haha. 
I alla fall så missar jag ju ridningen på Torsdag eftersom jag ska på kryssning, men det var tydligen ledigt imorgon i någon grupp så jag får rida då istället. Har ingen aning om vem jag kan tänkas få rida då så det blir spännande, men det finns nog en chans att jag får rida Fille då det är den enda hästen jag har ridit när jag har ridit för den ridläraren innan. Hoppas! :D

iPhone bilder och sätt rubriken

 
 
Här är ett par iPhone- bilder i min vardagliga brist på annat. Men jag tänkte göra en kiort förklaring på hur mitt sportlov kommer se ut, inte för att jag tror att det är SUPER roligt men bara för att jag förmodligen inte kommer blogga alls, i så fall några få inlägg. Idag sover Clara över här, på Tisdag kommer Julia hit och på Onsdag till Torsdag åker vi på kryssning, på Fredag kommer Signe hit (super kul!) och då åker jag även till Major och Signe stannar här tills på Söndag så jag kommer väl inte riktigt hinna blogga. Men jag hoppas på att jag har nya bilder att ge till er efter lovet!
Kom i alla fall och tänka på en rolig sak; jag såg någon som hade en grej som heter "sätt rubriken". Och tänkte jag kunde vara kul. Alltså att ni skriver ett förslag på en rubrik, eller rättare sagt ett inlägg jag ska skriva om någonting. det kan vara t.ex. "fem saker ni inte visste om mig" eller "min idoler inom ..." o.s.v. Ge gärna förslag på det om ni har några! 

What have I done?

 
Glad alla hjärtans dag på er, folket. Jag är väl ingen direkt som firar just denna dag jätte mycket, klart att det kan vara lite mysigt och så men jag är väl inte så mycket för att fira så mycket högtider förutom julafton. Nej, jag kör mer på det här eller det här
Tycker förövrigt att det har blivit ovanligt få kommentarer, statistiken är inte ovanligt låg utan det är mer kommentarerna. Skumt. 
 
Fick rida Bullen idag för första gången, han är säkert uppåt 170 i mankhöjd så han är väligt stor. Han är rätt skumpig också men det gick väl helt okej. Han var fin i traven och galoppen, inte så väldigt bra i form men det var ändå första gången. Dock bockade han säkert uppåt 10 gånger, hahaha, mest i galoppfattningarna. Men det var bara positiv feedback jag fick idag, så det var riktigt roligt. Hoppas att jag kan få rida honom någon mer gång och det sa Åsa att jag nog skulle få göra.

Why do I justify what you did wrong to me?

 
Har inget speciellt att skriva om egentligen. Mitt liv rullar väl lite för mycket på som vanligt.
Idag har jag fryst igenom en hel friluftsdag med skridskor, pulkaåkning och (lite för mycket) skratt. Skypade sen lite med Signe om allt och ingenting samt så kanske vi ska se till att träffas på sportlovet om vi kan få till det.
Vi hörs små vänner. Just eftersom min inspiration ligger nere skulle det inte sitta fel med lite förslag på inlägg ni vill att jag ska skriva, t.ex. åsiktinlägg om allt mellan himmel och jord. Jag vill gärna ha något ämne att kunna skriva om så hoppas jag att uppdateringen kan blir lite bättre.

Ruda

 
 
Alla bilder/print screen från video tagna av lillasyster Frida. Hon har blogg nu. :)
 
Hade ju belöningsridning idag. Skulle egentligen ha haft Agge, men jag berättade att jag verkligen inte tyckte om honom så jag fick rida fina Ruda istället. Har ju aldrig ridit henne förut så det var spännande. Men mer mysig och snäll häst kan ni leta efter. Så himla kul med sådär riktigt mysiga hästar!
Lektionen gick över förväntan med tanke på att det var första gången. Vi hade nästan bara övningar med skänkelvikningar i både skritt och trav. Det gick bättre mot slutet, ibörjan ville hon ramla ut till vänster och vara högerställd när vi skulle gå rätt upp. Men mot slutet lyssnade hon riktigt bra och gick på fint och skänkelvikningarna gick väldigt bra. Hon är väldigt svår att få i form och trots att jag försökte stretade hon för det mesta emot, men ibland kände jag faktiskt att hon sökte sig lite neråt och var nära på att lossna. Men det var ju ändå första gången så jag förväntade mig inte så mycket. Jag hade hört innan att hon var ganska svår och stark i galoppen så jag gjorde mycket halvhalter och reglerade tempot så gott jag kunde och då gick galoppen super. Hon var fin och minskade fint och gjorde helt okej fattningar efter ett tag, klart att jag kände att hon var stark och gärna ville öka men det var aldrig på den nivån att jag inte fick stopp på henne. Högt över förväntan som sagt och väldigt roligt! Hon spökade lite en gång i traven och for iväg några meter i galopp, hon blev lite rädd för någonting.
Känns i alla fall som en väldigt trevlig och rolig häst att utvecklas med. Hoppas på att jag kan få rida henne lite då och då. 

Barcelona #8

 
 
 
 
 
 
 
Hitta massor av  bilder från Barcelona i somras. Klicka här för att se fler bilder från Barcelona!
Fick tidigare idag världens Barcelona abstinens, började nästan gråta. Fast nja... 
Har nog aldrig saknat en semester så mycket som jag har saknat att vara där. Saknar verkligen värmen just nu. Åh, så sjukt jäkla underbart det var! Orkar inte. Jag hade ju dock varit i Spanien tre gånger innan detta, men resan till Barcelona slog allt. Så otroligt mysigt var det bara. 
Kommer på tal om det förmodligen åka till Spanien en femte gång i sommar, då till Mallorca som jag faktiskt varit på förut men inte just på stället dit jag kanske ska. Inget är bokat eller så men det är nästan bestämt. Hoppas att det blir av och att det blir kul i så fall.
Vi har i alla fall besök av min lill-kusin, Emil, nu i helgen. 2 månader ungefär är han nu. Så himla söt! Han har växt lite sen vi såg honom sist. Lite större och lite mer närvarande. Mysigt. Fast just nu skriker han mest, då är det ju lite mindre kul.

I guess we could blame it on the rain

 
Haha, titta vilken charmig bild jag hittade! Major började plötsligt tugga lite på mitt hår av någon anledning, det är inget han gör i vanliga fall, haha. Lite kul att mamma fick det på bilden också. Hahaha! Gull-häst.
 
Har egentligen ingen inspiration att skriva just nu, vet inte vad jag ska skriva om och det slutar mest i att jag skriver om helt onödiga och tråkiga saker. Vet inte varför min inspiration bara måste försämras och försämras vad jag än gör!
Vet inte riktigt om jag ska ta en paus från bloggandet eftersom jag inte har inspiration alls till något knappt. Får fundera på saken helt enkelt! 

I've got no time for feeling sorry

 
Var ute lite och fotade när det snöade, blev väl inga super bilder faktiskt men en liten bild på Marios päls blev det. Nu ligger snön som ett tjockt, mjukt täcke överallt. Snö är faktiskt ganska fint ändå. När det inte är blött och kallt vill säga.
Måste träna till prov imorgon och sådär nu, kunde nog vara nödvändigt. Blev lite ledsen igår du jag insåg att jag inte rider på Torsdag, eftersom det är teori men sen fick jag reda på att jag rider på Söndag. Kul, då blir det någon ridning den här veckan i alla fall. 

We're gonna work it out

 
Don't wake me up if I'm sleeping this life away
Tell me that I'll never be good enough
Sometimes it hurts to think it could really be that way
It won't be that way
I'm tired and I'm lost
I don't wanna be found
I put my heart and my soul
And strength in this now
So forgive me 'cause I won't forget that
Yeah, this world has changed me
So you know when you ask me

Who are you now?
Did you say what you want?
Don't go back to the start
I'm asking, who are you now?
Did they break you apart?
Won't you fight back for what you want?
Sometimes you gotta fall before you fly
We're gonna work it out
 
Don't, don't, don't wake me up
'Cause I hate who I am today
So come on, come on
And just take, take, take what you want
Is it now what we're living for?
We're always wanting more
You made me hate my own reflection
Question every choice I make
So I could try to be perfect
But I will try to be fake
So forgive me 'cause I really could care less that
This world has changed me
So you know when you ask me

Who are you now?
Did you say what you want?
Don't go back to the start
I'm asking, who are you now?
Did they break you apart?
Won't you fight back for what you want?

Sometimes you gotta fall before you fly
And sometimes you really live, you've gotta try
We can change it all together, in the end you're gonna find
That what we felt in our hearts was real the whole time
When you open up your eyes, I hope that you find
Who you are, who you are
 
Who are you now?
Who are you now?

Who are you now?
Did you say what you want?
Don't go back to the start
I'm asking, who are you now?
Did they break you apart?
Won't you fight back for what you want?

Sometimes you gotta fall before you fly
Sometimes you gotta fall before you fly
We're gonna work it out

Taggad till hopptävling

 
Var ute och fotade lite innan det mörknade precis. Det blev inte onödigt många bilder men ett par andra som förmodligen kommer ut på bloggen snart antar jag. 
Startlistorna till tävlingen imorgon har kommit ut och jag ska ha Fille. Haha, blev väckt halv sju imorse av att Frida sprang in när jag sov och skrek: "JAG SKA HA ELLIE OCH DU SKA HA FILLE!". Tror inte någon förstod vilken hjärtattack jag fick...
Är jätte taggad och hoppas att det går super bra. Hoppas att Fille är gladare än förra hopptävlingen! Då smet han ju två gånger plus att han sprang över mig säkert 15 gånger. Nej, imorgon vill jag ha en glad och pigg pålle att rida. 
Pusskram!

Who are you now?

 
 
 
Hittade dessa bilder från en fotoshoot i somras. Eller minns ni den kanske? De två bilderna där jag står hukad framåt är egentligen bilder som blev fel och jag skulle egentligen ha slängt upp håret på bilderna. Men av någon anledning gillar jag dem ändå. Har egentligen ganska mycket inspiration att fota men det blir helt enkelt bara inte av, ska försöka fixa så att det blir av någon dag framöver. Just nu dränker jag mina öron i alldeles för underbar musik av olika slag. Är inne i någon "Sleeping with Sirens" period då jag nästan bara lyssnar på dem. Haha! Men de är ju så underbart bra.
Red prinsen idag igen. Han var fin idag. Lossnade aldrig riktigt utan gick i form lite till och från hela tiden, men han var ändå väldigt fin. Sitt vanliga efter galoppen att han bara försökte öka och lyssnade mycket sämre vilket blev lite jobbigt men jag höll tillbaka honom så han fick trava på lugnt ändå. Men galoppen vart faktiskt väldigt fin och lugn. Fattningarna var inte så bra idag men det gjorde inte så mycket. Det var lite ett sånt pass som verkligen får mig att inse varför jag tycker om den hästen så mycket. Han är så fin!