Hopptävling på en trött ponny (avramling)

 
 
 
Var rejält taggad för hopptävlingen idag. Hoppades verkligen på att det skulle gå bra, men jag var ändå rejält nervös, tror att jag kände på mig att något skulle gå snett. Han kändes ganska vanlig, hade dock lite problem att få igång honom i galoppen vilket jag tyckte var konstigt. Man brukar ju knappt ens hinna tänka ordet galopp innan han far iväg. Det kändes inte riktigt som det var Fille jag satt på, han hade ingen ork alls. Hoppade fram på två hinder och han kändes väldigt trött, inget sug alls. Försökte driva på med både benen, rösten och sätet men galoppen gick i slow motion ändå. Började hoppa banan, först hindret slängde han sig över och jag försökte driva på mycket i svängen till hindret efter. Där stötte han emot bommen lite men hindret var kvar. Det var mitt fel sen för jag drev inte på ordentligt till hindret efter och när jag ställde mig upp stannade han, jag flög fram och då ville han vara duktig och hoppa ändå, jag flyger långt fram på halsen och hänger kvar där någon sekund tills jag tillslut släpper taget och faller till marken. Ni ser detta från en video på nedersta bilden. Hoppade dock upp igen efter och blev tillfrågad om jag ville hoppa klart banan, men jag kände att han nog inte skulle orka det så jag hoppade bara ett extra hinder för att se till att jag inte skulle bli rädd. Blev ju utesluten så fick gå hem utan rosett, fast vad gör det?! Det bra är väl att jag inte slog mig och mår bra nu. Videon kommer nog ut senare, har man väl en video på en avramling för första gången är det klart att den måste visas upp såklart. Haha!

You fell the weigh of the world fall of your shoulder

 
Tog fram penseln och vattenfärg och målade mig själv i ansiktet och fotade lite. Tyckte om bilden över lite. Mest lite för att ögonen är så skarpa och resten av bilden är lite mer ur fokus. Brukar ju annars ALDRIG tycka om bilder på mig själv, kan klara av vissa men jag brukar föredra att titta åt ett annat håll då jag inte tycker att jag gör mig bra på bild alls. Tog en del andra bilder men de kommer väl någon annan dag. Ska förresten ha Fille på tävlingen på Söndag! Wiho. 

Snygg Major

 
 
 
 
 
 
 
 
Lite bilder mamma tog idag. Vet att jag ser väldigt smal ut i min väst och jacka, mhm. Åh, ser ni första bilden. SNYGG-SNYGG-SNYGG-SNYGG!! Världens finaste häst. Ser ni hur muskulös han är eller? Beasten. Haha, fin bock-bild också eller hur?! HAHAHA!
Hade ett väldigt mysigt pass utomhus på ridbanan idag. I början var han riktigt mjuk och gjorde som jag ville, lite lat kanske så fick driva på en hel del. Jag galopperade först en långsida för att testa om underlaget verkligen var bra, han blev genast glad men gjorde inget. Andra gången jag skulle galoppera försökte jag arbeta honom lite, det tyckte han inte var kul så det slutade i en skyhög bakutspark. Hahaha! Och de två galopperna efter slutade också i ett par bockningar. Men jag satt kvar och skrattade. BUSHÄST! Kul att han orkar i alla fall, han fyller ju ändå 23 snart. Mot slutet lät jag honom galoppera på och jag stod i lätt sits med lite slappare tyglar. Så fick till ett par "rena" galopper på slutet. Just i samband med bockningarna blev han nästan lite het och lite svårare att få stopp på, men han lugnade sig sen och gick om en klocka i slutet. Var väl inget stilpass egentligen men det var kul att busa runt lite i snön. Tycker om honom, trots att han är som han är. Mitt finaste hjärta! ♥

We're just fumbling through the grey, trying find a heart that's not walking away

 
Världens bästa ponny. Han var helt perfekt idag när jag skötte om honom, och han verkade verkligen njuta av det. Somnade nästan i min famn när jag redde ut pannluggen. Åh, finaste gullehästen. Den behövde verkligen redas ut, den var så himla risig så jag såg till att få den så fin som det bara gick. Han bråkade inte ett dugg idag utan han var super mysig verkligen och verkade njuta av allt jag gjorde. Jag kan inte förklara känslan att denna respektlösa ponny faktiskt har skaffat någon form av respekt för mig nu, det är helt otroligt.
Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar den här hästen. Bästa, finaste Fillebus.
Åker till Major imorgon, eftersom det är hoppträningar hela kvällen i ridhuset rider vi utomhus på ridbanan. Först trodde vi inte att jag skulle kunna galoppera eftersom underlaget där inte har varit det bästa men nu hade det tydligen blivit bättre så vi får se. Mamma ska förmodligen fota, det blir kul att få nya bilder i så fall. Har ju nästan inga bra ridbilder på oss, bara lite uteritt bilder och bilderna som är tagna i ridhuset är ju inte särskilt bra heller. Hoppas på att han går lika bra som förra gången. Sen är det ju hoppning på Torsdag och då har jag önskat Fille, och det skulle ju inte sitta fel att ha honom på hopptävlingen på Söndag heller. ;)

Tears stream down face when you loose something you can not replace

 
 
Godmorgon. Började läsa på en ny bok igår och tänker nog spendera denna lediga dag med att sitta och läsa vidare. Älskar verkligen att läsa, att bara drunkna in i en bra bok. Något av det bästa som finns. Annars väntar jag bara på att jag ska få något besked om det finns någon ledig grupp idag som jag kan rida i, annars får jag helt enkelt sitta på soffan med min förkylning och hesa röst och drunkna i böcker. iHasta pronto!

Doing the brittneypanda

 
 
 
 
Första bilden är inspirerad utav brittneypanda. Hon finns på instragram om ni inte vet vem det är. Hon är grym! Dessa bilder tog jag samtidigt som jag tog "Snövit" bilden och fotade månen samt en massa andra fina självporträtt. Åhgud, jag ser verkligen jätte kort ut på både dessa bilder. Men bli inte lurad, jag är lång jag. 
Idag har det varit en stalldag i princip, dock varken särskilt mycket hästskötande eller ridande för min egen del utan först åkte vi ut till Major, men det var Frida som red honom. Efter det åkte jag direkt till ridskolan. Clara hade frågat om jag ville fota henne när hon hopptrände Pricken så det gjorde jag. Bilderna blev helt okej tycker jag och ni kommer väl kunna se dem på Claras (och Ebbas) blogg antar jag, men jag tyckte själv att det gick riktigt bra för Clara och Pricken. Blev rätt sugen själv på att hoppa själv, men tur att det är hoppning på Torsdag. Det ska bli kul! Jag har ledigt från skolan imorgon och om det finns ledigt i någon grupp rider jag åter för den gången jag missade förra Torsdagen då. Sen är det bara Tis-Ons-Tors och sen är det påsklov. SKÖNT!

Hemma igen

 

 
 
Nu är jag alltså hemkommen från Gamleby. Eller egentligen kom jag hem igår men datorn hade krashat men vaknat till liv igen igår så internet funkade inte just då. Har i alla fall haft det riktigt kul där, orkar ju inte säga ALLT vi gjorde eftersom vi hann med så mycket, men b.l.a. har jag gjort en Harry Potter väska (som ni ser framsidan på, på tredje bilden), bowlat med Julia, Samuel och Max och annars mest umgåtts med min fina vänner och skrattat i massor. Mina vänner är för bra! Har som sagt haft det jätte roligt och längtar lite tillbaka. Tog inte överdrivet många bilder egentligen och det flesta bilder jag tog är väl bara lite minnesbilder på olika personer och är väl inget riktigt att lägga ut på bloggen. Men här är i alla fall fyra stycken, den sista är tagen i bussen på vägen hem.  
Har precis varit i stallet en sväng, kramade om Fille och skötte om honom sen. Haha, hade ju inte sett honom på en vecka nu så jag blev väldigt glad att se honom, han blev väldigt glad att se sin mat. Hmh. 

I'm falling over and over again

 
 
Fotade månen häromdagen. Blev faktiskt riktigt coolt, man ser ju oftast bilder på fullmånar så denna var lite speciell istället. Detta är samma bild, bara lite annorlunda redigering. Tycker den är cool! Älskar att man kan se kraterna. Månen är rätt fin faktiskt. 

IDAG ÄR INTE VILKEN DAG SOM HELST

 
Super snygg bild tagen för bara några dagar sen. Men denna charmiga bild ser ni på just nu bara för att VÄRLDENS BÄSTA KANIN FYLLER TVÅ ÅR! Gud vad sjukt snabbt tiden går. Helt sjukt är det. Synd att jag inte kunde varit hemma under detta utan detta är ju ett tidsinställt jag har fått fixa istället.
Grattis i alla fall till min finis, hoppas i alla fall att han får massa kramar och pussar av resten av min familj idag medan jag är i Gamleby. Världens finaste lilla gullkanin. ♥ 

Känner ni igen denna snygga hopphäst?

 
Frida kollade lite på ridskolans hemsida när hon hittade denna bilden från en hopptävling som hölls där 2004. Och ja, visst är det Major som hoppar så snygg med öronen spetsade rakt framåt. Gissa om vi blev chockade! På denna bilden är han alltså bara 14 år. Trots att jag ser på en gång att det är han så tycker jag att han ser mycket äldre ut nu än vad han gör här. Här är han ju väldigt muskulös också, nu är han ju så smal och klen så. Haha! Han ser väldigt mörk ut här, men det regnade tydligen på den här tävlingen så han är väl rätt så blöt. Men åh, så SNYGG han är. 
Har inte sett någon bild från när han hoppar tidigare och inte sett någon annan bild från när han var yngre heller så det var sjukt kul att vi hittade den här. Åh, önskar så gärna att jag hade kunnat hoppa honom. Han är ju så duktig. Jag äger inte denna bild utan den tillhör fotografensom jag dock inte vet vem det är.

I never wanted to say this

 
Fotade en del igår kväll, solen hade gått ner för länge sen och jag fick förlita mig på taklamporna i mitt rum och sen gick jag ut och fotade halvmånen lite. Lite inspiration från Snövit här va?! Vet inte om ni vet detta men när jag var liten var jag sjukt rädd för häxan i Snövit, har en bok från när jag var 6 år någonstans här hemma där man fick skriva vad man heter, vart man bor, vad man gillar och vad man inte gillar o.s.v. Vad tror ni det stod på vad jag inte gillar?! Haha. Tror också att Amy Diamond stod med som min favoritartist. Åhgud, haha.
 
PÅ TAL OM INGENTING ÅKER JAG TILL GAMLEBY MED SKOLAN NU HELA VECKAN! Ska försöka få till ett par tidsinställda och så men ni kommer väl inte höra av mig väldigt mycket under denna vecka. Kram-kram!

Silhuetten av ett träd

 
Lite annorlunda bild på ett träd.
Idag har jag varit stallvärdinna och hjälp till på nybörjarlektionerna hela dagen. Gick väl bra förutom när jag skulle hjälpa till med Majsan. Jag lyckades tillslut locka henne med lite godis och skulle precis dra grimman över huvudet. Pang! Så slängde hon in huvudet rakt i ansiktet på mig, och det var inget försök till att få bort huvudet utan hon slog mig rakt i ansiktet. Näsblodet bara rann och rann och det gjorde så förbaskat ont. Fick gå och torka bort det på toan och när jag kom tillbaka hade dem fått hjälp med att fånga henne men sa att hon höll på och sparkades. Jag trodde inte riktigt på det, utan hon brukar ju bara lyfta lite på hovarna för att skrämma bort folk. Men jodå, det gjorde hon. Riktiga jäkla sparkar var det, har aldrig varit med om att en häst har sparkat mot en på det sättet. Just då blev jag bara arg på henne, röt till åt henne och tillslut skärpte hon sig mer eller mindre. Och det var först efter som jag insåg hur rädd jag var. Har aldrig någonsin varit rädd tidigare när jag går in till en häst, klart att man har sunt förnuft och kan inse när det är dags att gå ut från hästen men aldrig tidigare har jag faktiskt stått inne hos en häst och varit rädd. Jag tycker ju ändå om Majsan annars, så jag hoppas verkligen inte att jag blir rädd för henne efter detta. Men just nu känns det inte som det. 

En konstig känsla

Första bilden är den absolut första bilden som jag har på honom och de andra är bara lite andra ovisade bilder.
 
Idag var jag hemma hos Julia första gången sedan den där dagen då Nelson föll genom isen. Det kändes så himla tomt när ingen kom skällandes till dörren och slickade mig i ansiktet om jag inte hade varit där på ett tag och ville bli klappad konstant, ingen kom och strök sig mot ens ben för att han ville bli klappad, ingen låg bredvid i soffan när vi tittade på film, ingen stod vid bordet när man åt och ville smaka. Det har fortfarande inte sjunkit in i mig att denna underbara hund inte finns mer. Trots att han inte var min så tyckte jag så jäkla mycket om honom. Han var så sjukt fin på alla sätt, både på in- och utsidan. Klart att jag grät sjukt mycket när Julia ringde och sa det, samma sak när hon kom hem till mig samma dag. Så fort hon klev innanför dörren började vi både gråta och stod och kramade om varandra ett bra tag. Men det sjönk inte in ändå. Han fanns väl ändå kvar där hemma hos henne någonstans. Men nu fanns hans inte där, trots att de andra två hundarna var där och alla katter var där var det så sjukt tomt. Jag kan inte hejda tårarna nu längre. Han finns verkligen inte mer. Han förtjänade ett bättre sätt att dö på, det gjorde han verkligen. Åh, fina Nelson! Sov gott älskade du. ♥

You want a martyr? I'll be one.

 
Idag red jag söteponnyn på bilden, min fina Fille. Denna bild är dock inte från idag utan från förra gången jag red honom, den är från en video egentligen. Synd bara att jag tittar ner just här.
Han var i alla fall riktigt rolig att rida idag, sammarbetsvillig och väldigt koncentrerad för att vara han. Försökte verkligen jobba honom idag men han hade inte riktigt lust med allt det där att gå i form. Gick väl rätt bra egentligen hela lektionen, han kan dock mycket bättre. Men han blev aldrig sådär okoncentrerad och springing som han brukar bli. Lite taggad och glad här och var men inget stort. Körde en rätt rolig övning att man skulle rida som ett "ruter" på volten. Galoppen chockade mig idag, den var otroligt lugn och fick nästan mer driva på än minska. Hade dock önskat att han verkligen hade lossnat vilket han inte riktigt gjorde. Kände att jag verkligen kunde sjunka djupt ner i sadeln både i traven och galoppen. Jag rider ju inte Fille med snodd längre och har inget gjort det på ett bra tag nu men Åsa sa att hon inte tyckte jag behövde den längre efter som jag verkligen hade börjat få en bra känsla på honom. Det blev jag riktigt glad av. Fick en hel del bra kritik och råd av henne annars också. Alltid kul!

Min svartvita lilla pälsboll

 
 
 
Idag fick finis Mario agera modell när Frida gick ut med honom en sväng i kopplet. Han är så söt, min lilla kanin. Ser ni sista bilden eller?! Han stannade för att slicka sig när han plötsligt slängde sig ner på marken och började tvätta framtassarna. ÅÅÅÅÅÅH VAD SÖT! Var ju tvungen också att filma lite när han gjorde det. Tänk att denna lilla pälsboll fyller hela två år på Tisdag. Insane! Känns som jag nyss åkte iväg för att hämta honom och han iprincip kunde få plats i min hand. Min stora kille. ♥

Bästa ridpasset NÅGONSIN med Major

 
Charmig bild på Stig. Haha! Åh, så söt han är. Lilla tungan gör bilden extra söt. Lägger bara upp bilder från när jag var i Kalmar nu. Men har så mycket fina bilder därifrån.
 
Rubriken förklarar det mesta. Det bar ju ut till Major idag. Han var lugn hela passet, så fort jag märkte det bestämde jag mig för att verkligen få ner honom i låg form idag samt fokusera på min sits. Och han fattade på en gång vad jag ville och gjorde som jag bad. Gick super fint, fast lite framåtbjudning försvann då. Ni fattar nog inte hur långsamt den hästen kan trava, herremingud. Körde lite skänkelvikningar och massa annat som han lyssnade sjukt bra på. Men så fort jag började galoppera var han framåt och travade på fint, lite taggad emellanåt och ville bara galoppera, galoppera och galoppera. Galoppen var fin och lugn, kunde faktiskt arbeta honom riktigt bra där också. Körde rätt mycket galopp och fick faktiskt ner honom lite i form där efter lite ansträning. Efter ett tag lossnade han verkligen och började arbeta och komma ner i den där låga formen som jag ville ha honom. Då behövde jag inte kämpa lika mycket för att ha kvar honom. Sen vart det lite ökad galopp i lätt sits som avslutning innan avtravning och avskrittning. Var så sjukt glad efteråt. Han fick mycket kramar, klappar och pussar. Man såg tydligt på honom hur nöjd han var över sig själv. Skönt att han har lite självförtroende i alla fall. Gulle! Riktigt mysig var han idag, också i hanteringen. Bästa, bästa, BÄSTA hästen! ♥ ♥
Önskar att jag hade haft med kameran, men pappa filmade i alla fall lite med min mobil, dock inte under den bästa delen av passet. Men alltid något.

Delfin & Minut

 
 
 
På dessa bilder här ser ni finisarna Delfin och Minut (och Poesi bakom Minut), som både är Signes favorithästar. Var sjukt kul att få träffa dessa hästar, innan har jag ju bara sett bilder och hört om dem. Blev dock chockad över hur små dem var, Delfin har verkligen en tendens att se mycket större ut på bild än vad hon är. Men gud så söt hon är. Åh! Kunde dock inte riktigt hälsa på henne eftersom bossiga lilla Minut jagade iväg henne. "Ne, nu ska jag hälsa på den nya personen!" Dock tyckte hon jag var rejält läskig först. Haha! Förstår henne.
Imorgon ska jag ut till Major direkt efter skolan. Håller verkligen, verkligen, verkligen tummarna för att han är lugn den här gången, han har ju varit konstig och nästintill oridbar de senaste gångerna jag har varit hos honom. Men förra Söndagen red Frida honom och då var han så lugn och skötte sig så jag hoppas att det har vänt. 

Bullen 2013-03-10

 
Från en photoshoot för ett tag sedan. Sjukt kallt men tur att jag hade mössa, vantar och jacka nära att värma mig i sen.
Precis kommit hem efter att ha ridit en pigg och busig Bullen, som jag red första gången den här dagen om någon minns. Först gick han rätt fint. Men han blev rätt taggad redan efter första galoppen. Men jag fick ett par bra galopper tillsist, han fattade fint där jag ville och stannade där jag ville. Ett par mindre bockningar här och var men sån är han ju. Dock blev han lite taggad efter ett tag och när jag fattade galopp bockade han och allt var han nu gjorde så jag tappade stigbyglarna och fick inte stopp på honom utan han bara ökade och ökade. Så tillslut dunsade jag ner i marken, han är ju rejält skumpig så att sitta kvar på honom utan stigbyglar är inte särskilt lätt. Särskilt om du bara har ridit honom en enda gång innan. Angelica (som vi red för) frågade varför jag slängde mig av, hahaha. Det såg tydligen ut som om jag bara satt av mitt i galoppen. Hahaha! Jag skrattade bara och satt upp igen direkt. Valde dock att rida resten av lektionen utan spö, och jag galopperade en gång till och då gick det ju bättre. Men jag är väl lagom nöjd annars. Formen var inte där idag, men jag försökte och jag kände att det var nog inte långt ifrån att han skulle lossna vissa stunder. Men det var kul i alla fall, och det verkade han tycka också. Han brukar annars kunna vara lite slö så kul att ha lite fart på han. Haha! 
Bara 94 gånger kvar nu. Woho!

'Cause I can't live without you now

 
Blev alldeles rastlös idag eftersom det inte var någon skola, så som jag blir av att bara sitta en hel dag hemma, så jag promenerade ner till affären och bakade sen croissants. Inte så väldigt vackra men otroligt goda. Sen köpte jag lite avokado också, typ det godaste som finns. Brukar inte egentligen skriva så mycket sånna här inlägg, men kände mig lite tvungen.
Det är lite svårt att förklara systemet hur vi arbetar på min skola men vi kan väl gämföra det med att jag har hade ett spanskaprov igår, hade haft skriftligt förra veckan och har gått och dröjt på allt detta i flera veckor och mest känt att jag inte kan detta och att det är svårt. Och efter det muntliga igår hade jag inga höga förväntningar. Tyckte helt enkelt att det gick okej, men inte super bra. Men nu såg jag att jag hade fått A. Är fullständigt i chock, men ändå sjukt-sjukt glad. Var tvungen att skriva av min lycka här, menar inte att skryta, absolut inte. Är bara så glad!  Hade inte alls förväntat mig detta. Wow! 
Nu har mamma köpt hem lite jordgubbar och annat mysigt. Åh, livet har sina bra stunder. Jag behöver verkligen fler sånna här dagar.

But I still be on my feet

 
En liten bild på Sture, tyckte den var rätt fin faktiskt. Ingen ridning idag utan vi hade teori och fick linda ben, så Fille fick lindande ben idag. Fick av någon anledning världens lyckorys och kunde inte sluta klappa och krama honom, betedde mig som om jag inte hade sett honom på sju år. Tycker om den hästen. ♥

Looking forward

 
Hittade denna bild på min vän Bella och hennes superfina fd. medryttarhäst Madness (mer känd som Nisse) från när jag fotade dem för ett bra tag sedan. Tycker speciellt att bakgrunden är så fin, tre betande hästar, de röda husen, grönt gräs, de gröna träden och speciellt molnen på den klarblå himlen. Känns lite fridfullt nästan. 
I alla fall så frågade Bella mig häromdan i skolan om jag ville åka ut och rida hennes nuvarande medryttarhäst, Dilba, någon dag framöver. Så vi ska se om vi kan fixa det någon dag, eller om vi ska vänta tills det blivit varmare. Sen erbjöd jag mig att jag gärna kunde hjälpa till lite då och då (ungefär som jag hjälper till med Major just nu alltså) eftersom Bella annars har två andra hästar att rida/ta hand om. Skulle vara riktigt kul om det blev av. Får ju i så fall bara hoppas att Dilba passar mig i så fall.

There's a time and a place to die, but this ain't it

 
 

Vi var ju och hälsade på i Signes stall när jag var hos henne. Men här är ett urval av bilder på lite olika hästar. Åh, mitten bilder på Vagabond är ju så himla sockersöt. Var ju i alla fall själv i stallet idag och hjälpte till på dressyrtävlingen. Frida var med och tävlade och det gick väldigt bra tycker jag, hon kommer nog lägga ut en video på sin blogg eller så eftersom jag filmade och fotade henne.

Allmänt stalltjafs

 
Har haft en riktigt mysig dag i stallet idag. Var där i över tre timmar och skötte om Fille en massa och gjorde andra allmänna stallsysslor. Han blev rejält genomborstad och fick även en total utredning av hans man och svans. Jag tror aldrig i mitt liv att jag har mött en häst med mer risig man och svans, helt omöjlig är den, håller sig fin högst en dag. Han såg ut som en helt ny häst efteråt. Otroligt att han överhuvudtaget stod ut med mig i så lång tid som det tog att reda ut allt, dock för att han hade mat. Fast ett par gånger tröttnade han och skulle bråka lite men sån är han ju. Haha! Jag är van. Imorgon ska Frida tävla dressyr och jag blev då tillfrågad att vara med som funktionär så jag är där hela förmiddagen. 

Har inga ord

 
Orkar ingenting längre. Upptäckte detta idag, men hade ingen aning om något av detta innan. Hade jag vetat hade jag gjort allt jag någonsin hade kunnat göra. Skickat in så mycket pengar jag kunnat och om jag haft tillgång hade jag varit med och demostrerat själv. Men nu har väl iprincip dem vunnit och vi förlorat. 
För er som inte vet om detta så har Djurrättsalliansen försökt ända sedan i December att rädda över 400 hundar som skulle skickas till England via flygplan. Företaget som anordnat detta är AstraZeneca, som är ett läkemedelsföretag, och det som väntar hundarna i England är ett liv i små burar och en massa plågsamma djurförsök. Allt för att vi vidriga människor ska ha det bra. Trots alla pengar som skickades in och alla demostrationer hade alla demostranter till och med polisen emot sig och idag är det bekräftat att de sista hundarna är ivägskickade. 
FYFAN! Fyfan alltså. Människor är det absolut vidrigaste som finns. Jag skäms så djupt inom mig att jag räknas som en av denna äckliga ras. Usch, människor är så jävla hemska. Tårarna bara strömmar ner för kinderna och jag vet inte riktigt om jag är mest ledsen eller arg. Fattar inte hur man kan vara så jävla grym att göra något sånt här. Jag förstår verkligen inte...
Och jag vet att det finns många fler av fall av djurförsök, och det gör ännu mer ont. Det finns så mycket andra sätt. Och att oskyldiga små djur, som aldrig gjort oss något illa ska få lida för detta.. Varför?! VARFÖR?!?!
Ber er alla att innan ni köper medicin av AstraZeneca, tänk efter!
Dessa människor förtjänar inte att leva alls och de förtjänar att få känna exakt samma smärta som dessa hundar får känna. USCH! 
Finns det något mer jag kommer kunna göra så kommer jag göra det.
 
När jag ser på dessa videos börjar jag bara gråta ännu mer. Att den som lastar in hundarna i flygplanet kan stå ut med sig själv. Kan stå där och höra folk skrika exakt vad han gör mot dessa hundar och ändå stå där och bara lasta in dem som ingenting. Usch! Och detta är ju lagligt också. Det är väl till största dels därför polisen ställer sig emot demostranterna. Men man blir ju ändå rätt arg att ingen klocka ringer i deras huvuden. För vad är innerst inne viktigast; att dessa hundar överlever men du förlorar ditt jobb eller tvärtom?! Fattar verkligen fortfarande inte att detta är fullt lagligt.