10 saker du kanske inte visste om mig och Major

 
Nedersta bilden är från första gången jag red honom, hade precis suttit upp en bit längre bak. De andra två bilderna är två ovisade på han och Frida från i somras tror jag. 
 
1. Första gången jag galopperade på honom for han iväg i all världens fart och det tog ett tag innan jag galopperade igen på honom. Vid det laget hade jag säkert bara ridit honom två gånger eller så och hade också galopperat lika många gånger, en gång på Sally och en på Fille. 
 
2. Han är den mest genomsnälla hästen jag någonsin mött. Har aldrig bitit eller sparkat någon i HELA sitt liv och  skulle nog aldrig ens fundera på att göra det. Klart att han kan bli lite pigg och busig i ridningen men han gör aldrig något elakt. 
 
3. Jag har aldrig hoppat honom. Eftersom han tidigare har varit hopphäst så blir han väldigt, väldigt svår i hoppningen och inte ens han ägare kan hoppa honom längre. Skulle jätte gärna vilja testa det någongång, men det kommer väl inte bli av antaligen. Dock har jag inte frågat direkt om jag får hoppa honom så man vet ju aldrig! ;) Har hoppat över ett dike med honom på en uteritt faktiskt, inte ett särskilt imponerande hopp skulle jag väl påstå.
 
4. Han är från början från USA där han gick som galopphäst tills han var ungefär tre år och där även hans nuvarande ägare köpte honom och hade honom där ett par år innan de flyttade tillbaka till Sverige.
 
5. Han är ett matvrak. Dock på ett bra sätt, han tigger oftast inte eller så men han älskar mat.
 
6. Han riktiga namn är egentligen Major Prelude men han kallas ju för Major eller Jouren. 
 
7. Han har någon form av fobi+inbillningssjuka för flugor. 
 
8. Han är en häst man får ta lite "dag för dag", för ena dagen kan han vara seg och man måste visa väldigt tydligt med hjälperna vart man vill, och man måste stadiga tygeltag för att svänga/ställa honom och skänkla på flera gånger för att få igång honom medan en annan dag (ex. i Söndags) är han super känslig, så fort man försöker ta lite i tyglarna stannar han nästan på en gång och ska man ställa honom åt ena hållet svänger han istället helt åt det hållet och så fort man nuddar med skänklarna tror han att man ska galoppera. 
 
9. Han avskyr att stå still. Klart att han kan stå still när man borstar och så men så fort man hoppar upp på ryggen på han vill han gå iväg och att jag ens lyckats få foton där han står stilla är väl ganska fantastiskt egentligen. Nej, att stå stilla är bara onödigt!
 
10. Han är den finaste hästen (Fille är ju bästa ponnyn) som finns och jag älskar honom väldigt mycket, men det visste ni ju redan. ♥
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: