Sjöstjärnans ridläger

 
 
 
 
Kom hem igår efter en underbar vecka på Sjöis. Har fått fina vänner för livet och fått rida på 6 stycken nya hästar. Vi kan väl börja med det viktigaste, jag bodde i stugan Gullvivan. Absolut bästa stugan, så sjukt roliga personer. Vi har skrattat så himla mycket. Kommer sakna allihopa!
Innan jag kom till ridlägret och bara hade kollat på hemsidan så var det en häst jag helst av allt ville ha. Amira hette hon. Men jag menar; hur stor är chansen att jag får just den hästen av 69 hästar? Men det fick jag. Amira är i alla fall ett fint flugskimmel sto på 153 cm och är född 2000. Att rida är hon ganska känslig, väldigt lyhörd på vikt och benhjälper och är väldigt känslig och mjuk i munnen. Hon är oftast pigg och framåt att rida fast att galoppera i skogen är lite för kul, då blir hon mest bara stark och därav tror jag att jag har galopperat fortare på henne än jag någonsin gjort förut. Sen är hon också väldigt klumpig och tittig i skogen, snubblar hejvilt och hoppar åt sidan av småsaker. Inte så kul när du rider där barbacka från hagen och hon flyger upp i luften för att en man kommer förbi, dock har jag inte ramlat av en enda gång. Hon är riktigt fin i dressyren när man väl hittat vissa knappar, men hon är sjukt mjuk att sitta på och har ett fint steg. Hennes galopp är en DRÖM när man får ihop den. WOW SÄGER JAG BARA! Hon är nog den roligaste hästen jag någonsin hoppat, hon är pigg och har ett bra sug mot hindrerna och hon hoppar riktigt bra. Hon är riktigt stoig i hanteringen dock, behöver jag säga mer? Fast när man blir kompis med henne blir hon faktiskt en riktigt liten kelgris.
Hoppbilden är fotad av Stella, så creds till henne. Dock gick den hoppningen inte jätte bra, och min hoppsits var inte den bästa. På bilden ser ni ju hör högt upp ur sadeln jag hamnade, haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Först hamnade jag i gruppen Fjärilarna, dock kändes det inte som den gruppen passade mig så jag fick byta till Getingarna sen. När vi skulle testhoppa så vi fick trava över lite bommar, med händerna rätt ut ett par gånger först. När Fanny (våran ledare) sedan gjorde det till ett trestuds så fattade Amira först inte att det var ett hinder så hon stannade. Men annars på alla andra hopplektioner så hoppade hon allt. På lektionen med trestuds fick vi även där hoppa med händerna rakt ut. Vi hade mycket lydnadshoppning, vilket är sån hoppning jag tycker är rolig men det blev många klagomål på att alla tyckte att vi borde hoppa högre. Jobbigt att folk måste vara så höjdgalna hela tiden. Vi hade även banhoppning även på gräsbanan en gång, det gick okej. Kom runt fyra sekunder från idealtiden och med 0 fel. 
Tyckte förövrigt att passen vi red var bra och varierade, mycket övningar jag tycker om. Väldigt mycket sits och balansträning, vi red mycket utan stigbyglar och sånt. Red också en del skänkelvikningar, förvänd galopp och vi gjorde även en övning i slutet av ett pass att man skulle släppa tyglarna och styra med endast ben och vikt, det gick riktigt bra. Vi red även barbacka ett pass, Amira är väldigt mysig att rida barbacka på, hon är så tjock och så har hon mjuka steg. Vi fick även ha voltige, och jag rida runt lite barbacka på Bisquit en sväng och sen lite på Kia också, som jag sedan red tillbaka ner till stallet. Vi hade flera långuteritter och sen hade vi en baddag. Riktigt mysigt! Tack till Lisa och Moa som fotade mig när jag och Amira badade. Det är även en bild på Moa och Bellis (fuxen), när hon nästan ramlade av,  och det är även en bild på Karin och Nice (skimmeln). 
På avslutningsdagen hade vi ett pass där man fick byta hästar med varandra man fick testa skritt, trav och galopp i ett varv på varje häst man red, först red jag Laban, han var mysig och trevlig att rida men kändes rätt liten. Sen red jag Pluto. Rider honom aldrig mer igen, han var inte rolig alls. Skitjobbig rent ut sagt, ville bara sitta av. Sen red jag Bombibitt, han var också rätt mysig. Lite hård i munnen bara men han hade en riktigt behaglig trav. Det är han ni ser på sista bilden.
På avslutningen var jag med i en balansstafett. Jag startade näst sist i mitt lag och vi låg sist. Jag lyckades ge oss ett försprång så det slutade med att vi vann stafetten och alla fem i våran lag gick hem med en fin "guldsko". Sen satt vi plötsligt av och man fick krama om alla och sen var allt slut. 
Rekommderar verkligen lägret, sjukt välorganiserat och roliga och duktiga ledare. Fina hästar som passar alla typer av ryttare och roliga aktiviteter både i ridväg och även kvällsaktiviteter. Vill du bara bara vill hoppa skyhöga hinder eller er som vill gå på ett läger utan reglar ska ni nog inte gå på Sjöstjärnan.
Men som sagt; stor rekommendation på lägret. 
Kommentarer
Ellen (alatariel)

Åh måste ha varit så roligt! ^^ Himla fina bilder! :)

Datum: 2013-07-22 Klockan: 19:30:04 Blogg/hemsida: http://alatariel.papper.fi
Emma

Sv; jag måste ju bara ha sånna reptyglar! :D
herregud så lik! Roligt att se den röda grimman på en annan vit häst än min! :)
Kram

Datum: 2013-09-17 Klockan: 20:54:02 Blogg/hemsida: http://emmaer.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: