Min älskipelski

 
Är så stolt över denna häst. För er som har missat det har jag börjat köra mycket NH övningar med Major och har kört mycket att få honom att svänga med vikthjälper och ben, samt stanna på vikten. Det har faktsikt gått riktigt bra. Han är så otroligt villig att lära sig och sen är han så himla snabblärd.
Jag red inte idag utan det var Frida som gjorde. Men jag jobbade lite från marken, i boxen alltså. Hans grimskaft satte jag runt halsen på honom och använde som en halsring och  tränade på "neck reining" fast från marken då. Först ville jag bara att han skulle vända huvudet/halsen och minsta lilla rörelse åt rätt håll berömde jag för och det gick väldigt bra. Ville även ha honom uppmärksam på mig då och att han skulle följa efter mig och han lyssnade så himla, himla bra och gjorde precis som jag visade. Lyckades även backa honom med halsringen och rösten, och det är ju ett extremt stort plus om han kan gå att stanna/backa med hjälp av den. Sen kunde jag få honom att backa utan att röra honom med bara kroppsspråk och röst. Lyckades svänga runt honom med halsringen och gå runt ett par varv. Så himla duktig han är. Rider ju honom nästa Tisdag och även veckan efter det så jag hade tänkt göra samma övningar då och även från ryggen. Don't get me wrong, jag tänker inte ta av tränset utan jag rider med tränset på men försöker svänga och stanna med halsringen. Jag vet vad jag gör. 
Denna hästen gör mig så himla glad, älskar honom av hela mitt hjärta. 
 
PÅ TAL OM INGENTING SÅ ÄR DET 16 DAGAR KVAR TILLS SKOLAVSLUTNINGEN, 19 TILL JAG ÅKER TILL MALLORCA OCH 46 TILLS JAG ÅKER PÅ RIDLÄGER! 
Kommentarer
Anonym

16??? TIDEN GÅR FOOOOOORT!!!!!!!!!

Kram Ebba!!!

Datum: 2013-05-30 Klockan: 18:18:52
EBBA LAGERSTRÖM

O nu glömde jag skriva mitt naman ;)

Kram!!!

Datum: 2013-05-30 Klockan: 18:20:42 Blogg/hemsida: http://ebbalagerstrom.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: