Sammanfattning av 2013

 
Januari - Började året med att åka till Göteborg och träffa på min då nykläckta kusin Emil. Direkt efteråt åkte jag hem till Essa, och vi gjorde något av det värsta jag gjort i mitt liv. Hade under tiden en frågestund som jag även svarade på i en video. Var hos Julia på en "snödag" tillsammans med massa andra och hade det bra. Annars hände inte mycket den här månaden, red en del men inget som sticker ut.
 
 
Februari - Hopptävlade Fille i 60cm klassen och kom runt felfritt. Red både Ruda och Bullen för första gången. Världens finaste hund, Nelson, föll genom isen och försvann från denna jord den 19:e. ♥ Du är saknad. Åkte på kryssning i två dagar. Höjdpunkten med månaden var nog att jag träffade Signe för första gången, var väldigt nervöst innan. Minns även att i slutet av månaden hoppade jag Bazze på en hopplektion och var så stolt när jag hade hoppat 75 och tyckte det var JÄTTE högt. Aw.
 
 
Mars - Ramlade av Bullen på en stallvärdinneridning. Hade det jag då ansåg vara det "bästa ridpasset" på Major. Fotade även en Snövit inspirerad bild som jag fortfarande är rätt nöjd med. Åkte till Gamleby med klassen och hade en toppen vecka med mina vänner och klassen. Målade mig även i hela ansiktet och tog bilder som även är några av favoriterna från året. Skulle hopptävla Fille i 60 klassen igen men blev uteslutet p.g.a. avramling. 
 
 
April - Fick rida både Betty och Tintin för första gången och blev förtjust i båda två. Jag och Julia tog bilder tillsammans med liknande kläder, och här var vi även ungefär lika långa. Skrev ett inlägg om Eva Roemaat och hur mycket hon inspirerar mig och det var då jag började få idéer om att börja rida Major mer naturligt. Så jag började öva lite på att han skulle stanna/svänga med bara vikt och ben hjälper. Gick ju inte direkt bra till en början om man säger så. Paramores album kom ut och jag var astaggad över det. Sen fyllde jag även 14 den 19:e. 
 
 
Maj - Jag åkte ut med Bella och red Dilba för första gången. Ebba följde med mig ut till Major men då haltade han lite, så blev inte mycket ridning. Var med på min första (och antagligen sista, haha) dressyrtävling med Majsan och det gick ganska dåligt. Tog ett par foton med min kusin Moa lite spontant som faktiskt blev bra. Hälsade på Julias kattunge Musse när han bara var några dagar gammal. Fotade även Julia samma dag med tema från en musikvideo. Min gerbil Melwin gick även bort, trots att han hade börjat få medicin. Mådde rätt dåligt under månaden speciellt efter det. Tränade även med halsring, från marken, första gången med Major.
 
 
Juni - Åkte med familjen till en liten ö där vi bodde över en natt, det var verkligen jätte mysigt och fick en hel del fina bilder. Red Major barbacka för första gången, på en långuteritt, då hans rygg inte är den behagligaste. Matilda fotade mig och Fille en dag i stallet och det blev riktigt fina bilder. Hoppade även Fille på hackamore, då han gick på det ett tag och det var alltså första gången jag red en häst bettlöst. Åkte till Mallorca i slutet av månaden och var där till början av Juli så inläggen i slutet är bara tidsinställda nästan.
 
 
Juli - Hade det verkligen så himla, himla bra på Mallorca. Absolut en av höjdpunkterna från året. Längtar tillbaka så sjukt mycket! Signe kom även hit och fick träffa Major bland annat. Hade även hand om Major och Kerstins två katter i några dagar vilket var roligt, fortsatte att träna med halsring på Major och det gick både upp och ner. Åkte på Sjöstjärnans ridläger, träffade helt underbara personer och fick rida fina hästar. Allra bäst var ju Amira, som jag hade på hela lägret. Var även med på igångsättningslägret på ridskolan och hade det jätte roligt i en hel vecka där. 
 
 
Augusti - I början av augusti var det fortfarande igångsättningsläger. Dagen efter att lägret var slut red jag Major i grimma för första gången, skrittade bara men sen dess har jag inte ridit honom med bett . Dagen efter det flög våran hamster Pepsi upp till himlen. Våran fina kämpe. ♥ Var i Göteborg med släkten och var på Liseberg och annat kul. Och den 14:e i månaden var en väldigt speciell dag. Jag red Major med halsring för första gången. Det fortsatte att gå framåt, jag red och hoppade i repgrimma och ökade även upp till de snabbare gångarterna med halsring. La även upp en video på mig om Major som jag tycker om. 
 
 
September -  Red en privatlektion på Fille som verkligen gick jätte bra. Köpte en ny repgrimma till Major som jag invigde och pappa tog en del fina bilder när vi skrittade ut. Red även Olympic för första gången, en häst som jag nu gillar jätte mycket. Tog självporträtt vid väldigt många tillfällen den här månaden. Fick rida Tintin för vad som jag då inte visste skulle bli den sista gången. Mådde ganska dåligt största delen av månaden.
 
 
Oktober - Detta går nog bara att beskriva som en Fille månad. Hanterade honom lite från marken en dag, Matilda fotade oss och filmade även. Hopptävlade honom i 70 klassen och kom runt felfritt. Hade ett bra par dåliga och jobbiga dagar här och var. Träffade även Iza i Stockholm över dagen vilket var jätte mysigt. Red Major ett helt pass med halsring första gången och red även en stund i alla gångarter utan den. Förövrigt red jag Fille 6 andra gånger, varav 4 av dem var dagar i rad. 
 
 
November - De flesta inlägg från den här månaden är inte särskilt positiva, det får jag själv faktiskt erkänna. Över Halloween sov jag och 8 andra över hos Julia vilket var riktigt mysigt. Vi var hundvakt åt Tintin i två veckor ungefär. La även ut min första riktigt genomarbetade video som handlade om att rida sin häst i halsring. Red en till toppenbra privatlektion på Fille och hade dagen efter det bästa passet jag någonsin haft med Major. Hade även en ganska dålig hoppkurs med Fille där jag ramlade av. Jag och Julia fotade ute i skogen och fick massa bra bilder. Red Irko för första gången och gillade honom väldigt mycket.
 
 
December - Vet inte om det finns mycket att säga om den här månaden. Har mått väldigt upp och ner. Ridningen gick inte särskilt bra. Fotade snön när den väl var här, men den var bara kvar några dagar. Bullen och Tintin tog sina sista andetag, vilket var väldigt jobbigt. Major började för första gången fatta jambette. Tog lite speciella självporträtt i skogen. Fotade även Betty och Ebba och hade en allmän toppen dag den dagen i stallet. Hade en riktigt bra hoppkurs med Fille och slog vårat höjdrekord. Hade en läskig avramling med Dilba. Firade jul och fick ett nytt objektiv som jag älskar. Jag och Julia fotade båda ute på åkern och i en tom lägenhet. Och sen började det nya året.
 
 
Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta det här året riktigt. Trots att mycket det här året har varit varit jobbigt och dåligt, och att ju längre in på året jag har kommit har bara jag bara mått sämre så finns det såklart mycket positivt med året också ändå. Så jag vet inte om man ska säga att det har varit ett bra eller dåligt år egentligen.
Anledningarna till att jag har mått dåligt är många olika saker och har blivit fler och större det här året och det är inget jag tänker skriva ut detaljer om här, det är personliga saker. Men jag blir hjälpt och hoppas att det ska börja vända snart, och förhoppningsvis kanske 2014 blir bättre. Men det visar sig.
Kommentarer
Emma

Åh herre vilka fina bilder du har tagit! Önskar jag med vart lika kreativ :(

Datum: 2014-01-05 Klockan: 13:30:32 Blogg/hemsida: http://emmaer.webblogg.se
Josäfin Andersson

DÖÖÖR så duktig du är med kameran! Så galet fina bilder du tar!
- Hoppas att 2014 blir ditt år nu!

Datum: 2014-01-05 Klockan: 19:31:24 Blogg/hemsida: http://jossanamigo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: